TurkNet güvenilir mi?

Adnanbs27

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben bilgisayarımda Valorant oynayan biriyim. Babam da telefonundan oyun oynar arada, annemle kardeşim de YouTube kullanırlar. Ben yeni bir internet sağlayıcısına geçmek istiyorum. Burada ilgimi TurkNet çekiyor fakat gözümü korkutan altyapımın VDSL olması. Kulağımız Fiber'e alıştığı için VDSL çok sorun yaratır mı? Sonuçta 86 Mbps internet vadediyor, ben 70 alsam vadedilenden yine kâr. Eski internetim 20 Mbps çekiyordu.
Bir de taahhüt yok diyor, yani beğenmedim diyelim, diğer ay iptal etsek modemi falan teslim etsek 5 kuruş ödemeyiz değil mi? “Bana internet bul” diyen de ailem, pek bilmediğim konular, onlara karşı mahcup olmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Altyapı sorgum ektedir.

IMG_20250522_012958.jpg

IMG_20250522_012958.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, ben bilgisayarımda Valorant oynayan biriyim. Babam da telefonundan oyun oynar arada, annemle kardeşim de YouTube kullanırlar. Ben yeni bir internet sağlayıcısına geçmek istiyorum. Burada ilgimi TurkNet çekiyor fakat gözümü korkutan altyapımın VDSL olması. Kulağımız Fiber'e alıştığı için VDSL çok sorun yaratır mı? Sonuçta 86 Mbps internet vadediyor, ben 70 alsam vadedilenden yine kâr. Eski internetim 20 Mbps çekiyordu.
Bir de taahhüt yok diyor, yani beğenmedim diyelim, diğer ay iptal etsek modemi falan teslim etsek 5 kuruş ödemeyiz değil mi? “Bana internet bul” diyen de ailem, pek bilmediğim konular, onlara karşı mahcup olmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Altyapı sorgum ektedir.

Eki Görüntüle 2496171

Eki Görüntüle 2496171

Nerede yaşıyorsunuz? Modem arayüzünden DSL hat değerlerini paylaşabilir misiniz?

"Kulağımız Fiber'e alıştığı için VDSL çok sorun yaratır mı" gibi bir cümle kurmuşsunuz adresinizde fiber altyapı mı var?

Sağlayıcı olarak çok kaliteli bir sağlayıcıdır fakat VDSL altyapılarda önemli olan şey daire içi tesisat, bina içi tesisat, sokaktaki tesisat, port, modem çok fazla değişken var yani kesin bir şey söyleyemeyiz.

Eki Görüntüle 2496171

Eki Görüntüle 2496171
Tek paket olması sebebiyle altyapın 1000mbps destekliyorsa öneririm onun dışında çok karlı çıkamazsın. Ama 86mbps de gayet iyi bir değer adını vermeyeceğim diğer operatörlerden çok daha iyidir.

TT alt yapısı olup TurkNet kullanmak istersen 100/20 sınırı var. Bunu TurkNet'in sitesinde "Sık Sorulan Sorular" altında ki başlıkta bulabilirsin. Eğer TT verilerini öğrenebilirsen başka operatörler daha iyi olabilir.

Nerede yaşıyorsunuz? Modem arayüzünden DSL hat değerlerini paylaşabilir misiniz?

Gaziantep'de yaşıyorum ev sahibimizin evinde Turkcell Superonline var onlarla ortaklaşa kullanıyoruz interneti eğer olur dersen onların modeminin arayüzüne girer bakarım basitçe nasıl bakacağımıda anlatabilirsen süper olur.

"Kulağımız Fiber'e alıştığı için VDSL çok sorun yaratır mı" gibi bir cümle kurmuşsunuz adresinizde fiber altyapı mı var?

Sağlayıcı olarak çok kaliteli bir sağlayıcıdır fakat VDSL altyapılarda önemli olan şey daire içi tesisat, bina içi tesisat, sokaktaki tesisat, port, modem çok fazla değişken var yani kesin bir şey söyleyemeyiz.

Diğer operatörlerin fiber altyapısı mevcut olanlar var diye biliyorum ama emin değilim Türk Telekom ve Superonline gibi fakat 100 Mbps internet sözü veripde çok düşük değerler verdiklerine şahit oluyorum evime daha önce hiç internet çektirmedik ev sahibiyle ortak kullanıyorduk tek onlar ve biz 2 katlı ev zaten.

TT alt yapısı olup TurkNet kullanmak istersen 100/20 sınırı var. Bunu TurkNet'in sitesinde "sık sorulan sorular" altında ki başlıkta bulabilirsin. Eğer TT verilerini öğrenebilirsen başka operatörler daha iyi olabilir.

100/20 sınırı nedir tam olarak anlamadım açıklayabilir misiniz bana ve TT verileri dediğiniz Türk Telekom altyapısının verilerimi onları nasıl öğrenebilirim diyelim öğrendim onunla ne yapacağım bana nasıl yardımcı olacak.

dsl hat değerlerini buldum fakat benim internet almak istediğim kata daha önce hiç internet çekilmedi 2 katlı müstakil evde yaşıyorum üst kattaki ev sahibimizin türkcell süperonline ı var onlarla ortaklaşa kullanıyorduk int i ben bu değerleri onların modeminin arayüzünden aldım bizim katta ne modem bar ne bi kablo sıfırdan olucak herşey
dsl.PNG

Tek paket olması sebebiyle altyapın 1000MBPS destekliyorsa öneririm onun dışında çok karlı çıkamazsın. Ama 86Mbps de gayet iyi bir değer adını vermeyeceğim diğer operatörlerden çok daha iyidir.

Bende aynı şekil düşünüyorum fakat aklımda bir sürü sorun var TurkNet sadece 500 TL internet için ayda istiyor sıfır kurulum olacağı için 800 TL kurulum ücreti var eve kabloda çekicekler onunda metresine göre fiyatlandırmasını onlar gelince elden vereceğiz ayrı yeten modemden daha bahsedilmiyor bile ben bu bütün ücretlerin ne kadar tutacağını öğrenmem lazım nasıl öğrenebilirim bir bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Diğer operatörlerin fiber altyapısı mevcut olanlar var diye biliyorum ama emin değilim Türk Telekom ve Superonline gibi fakat 100 Mbps internet sözü veripde çok düşük değerler verdiklerine şahit oluyorum evime daha önce hiç internet çektirmedik ev sahibiyle ortak kullanıyorduk tek onlar ve biz 2 katlı ev zaten.

Eğer ki adresinizde Superonline altyapısı varsa zaten ona geçin, Türk Telekom altyapısı olsaydı TurkNet aynı altyapıdan fiber hizmeti verebiliyor TurkNet'te çıkardı. Atlantisnet vs. Gibi şirketlerinde kendi fiber altyapıları varsa yine geçilir çünkü fiber altyapıda hız kaybı olmuyor vadedilen hız ne ise veriliyor hatta bir tık üstü bile verilebiliyor bazen.

TürkNet fiber abonelere ücretsiz modem veriyor fakat VDSL abonelere modem vermiyor yada kiralamıyor faturaya ek satın alabiliyorsunuz sadece.

Gaziantep'de yaşıyorum ev sahibimizin evinde Turkcell Superonline var onlarla ortaklaşa kullanıyoruz interneti eğer olur dersen onların modeminin arayüzüne girer bakarım basitçe nasıl bakacağımıda anlatabilirsen süper olur.

100/20 sınırı nedir tam olarak anlamadım açıklayabilir misiniz bana ve TT verileri dediğiniz Türk Telekom altyapısının verilerimi onları nasıl öğrenebilirim diyelim öğrendim onunla ne yapacağım bana nasıl yardımcı olacak.

dsl hat değerlerini buldum fakat benim internet almak istediğim kata daha önce hiç internet çekilmedi 2 katlı müstakil evde yaşıyorum üst kattaki ev sahibimizin türkcell süperonline ı var onlarla ortaklaşa kullanıyorduk int i ben bu değerleri onların modeminin arayüzünden aldım bizim katta ne modem bar ne bi kablo sıfırdan olucak herşey Eki Görüntüle 2496257

Bende aynı şekil düşünüyorum fakat aklımda bir sürü sorun var TurkNet sadece 500 TL internet için ayda istiyor sıfır kurulum olacağı için 800 TL kurulum ücreti var eve kabloda çekicekler onunda metresine göre fiyatlandırmasını onlar gelince elden vereceğiz ayrı yeten modemden daha bahsedilmiyor bile ben bu bütün ücretlerin ne kadar tutacağını öğrenmem lazım nasıl öğrenebilirim bir bilginiz var mı?
Turknet destek hattına ulaşabilirsin. 0850 288 80 80

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı