TurkNet hız düşmesi

xxultrAslanxx

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
179
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. 2 gün öncesinde salonda bulunan internet kablomu (DSL) odama kadar çekmeyi düşündüm. Hemen mesafe ölçümü yaptım. Odam için ortalama 12 metre gerekiyordu. Bende gidip düz hesap olsun diyerek 15 metre DSL kablosu aldım. Eve geldim ve ilk önce kablonun sağlam olup olmadığını görebilmek için halihazırda salonda bulunan DSL kablomun başına splitter bağlayarak odama kadar naklettim. Baktığım değerler ortalama 6 ms ping / 75 Mbps download / 8.5 Mbps upload şeklindeydi. Sonrasında bu değerleri gördükten sonra tesisata başladım. Modemin fişini çekip DSL kablosunu belirli bölgelerden keserek bağlantıya devam ettim. Gizlemem gereken bazı noktalar vardı (kapı altlarındaki parke birleşim noktaları gibi). Tesisat sonlandığında DSL kablosunu odama kadar getirdiğimde toplamda kabloyu 3 yerden kesmek zorunda kaldım ama hepsini profesyonel şekilde ayıklayıp elektrik bandıyla bağladım. Odamda kabloyu modeme bağladığımda aldığım hız beni şok etti. Aldığım hız 17 ms ping / 50 Mbps download / 6 Mbps upload şeklindeydi. Bazı kaynaklardan baktığım bilgilere göre DSL kablosunun uzunluğu arttıkça minimal ping seviyeleri ve indirme / yükleme oranları düşebiliyormuş. Ama bahsettiğimiz oranlar hiç minimal sayılmaz. Neredeyse 30Mbps kayıptan bahsediyorum... Problem neden kaynaklı olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum...
Dipnot: Bütün testleri Lan kablosu ile yaptım
Firma ve tarife : Türknet 100mbps tarifesi...
Adsız.png

Görselde de gösterdiğim gibi downstream hızım max 60 olarak gösteriliyor. Türknet kısıtlamış olabilir mi acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlattığın kadarıyla kablolama bağlantısını iyi yapamadığını düşünüyorum. Kablo çektin diye Türknet hızını niye düşürsün ki ? 100 metreye kadar kablo sorunu yaşamaman lazım zaten.
 
kablo çok uzarsa iletilen sinyal/elektriğin yavaşlaması normal,hemde kestim diyorsun zaten Türknetin bir suçu yok yukardaki arkadaşında dediği gibi lehim olması gerekir,elektrik bandı tek başına izolasyon sağlamaz,izolasyon olmayan yerlerde kayıp/azalma olması normal kesip etmeden geçirilen kablo ile kesip edilen kablonun aynı hızları iletmemesi çok normal.
 
Kablo çok uzarsa iletilen sinyal/elektriğin yavaşlaması normal, hem de kestim diyorsun zaten TurkNet'in bir suçu yok yukarıdaki arkadaşında dediği gibi lehim olması gerekir, elektrik bandı tek başına izolasyon sağlamaz, izolasyon olmayan yerlerde kayıp/azalma olması normal kesip etmeden geçirilen kablo ile kesip edilen kablonun aynı hızları iletmemesi çok normal.

Anlattığın kadarıyla kablolama bağlantısını iyi yapamadığını düşünüyorum. Kablo çektin diye TurkNet hızını niye düşürsün ki? 100 metreye kadar kablo sorunu yaşamaman lazım zaten.

Elektrik bandı değil de, lehim gerekiyor. Elektrik bandı ile yerinden çıkabilir.

Bir de iyi izolasyon gerekiyormuş açılan kablolarda.

Arakdaşlar lehim yapıp tekrar bantladım fakat kayda değer bir değişim olmadı. Ne yapmam gerekiyor.
 

Geri
Yukarı