TurkNet mi NetSpeed mi?

NetSpeet TürkNet'e göre daha uygun 100 mbps ve üzeri hız almıyorsanız TürkNet'e 40-50 tl fazla vermek saçma olur. 2'side tt altyapısı kullanıyor. Pingler aynı olur yada 2 3 ms farkeder.
Bende fark etmişti hocam. 15 ping alırken 6 ping alıyorum TurkNet'de.

Verilen hızlar aynı mıydı?
NetSpeed bana maksimum 35 Mbps verebileceğini söylüyordu ve alıyordum. Ancak upload sinyali sorunları patlak verdi ve düzeltmek için kıllarını kıpırdatmadılar. Üstüne her gün defalarca kez kopuyordu. TürkNet'de 50/8 Mbps internet kullanıyorum. Kopma yapmıyor. Saha dolabı mesafem 561 metre. SNR değerlerinden feragat edersem 70 Mbps'e kadar yolu var.

NetSpeed bana maksimum 35 Mbps verebileceğini söylüyordu ve alıyordum. Ancak upload sinyali sorunları patlak verdi ve düzeltmek için kıllarını kıpırdatmadılar. Üstüne her gün defalarca kez kopuyordu. TürkNet'de 50/8 Mbps internet kullanıyorum. Kopma yapmıyor. Saha dolabı mesafem 561 metre. SNR değerlerinden feragat edersem 70 Mbps'e kadar yolu var.
CRC hataları ne durumda düzeldi mi?

Bide şu yönden düşün. 50 mbps internet 140tl ama Türk Telekom'da 100 mbps internet şuan 140tl 100 alamam diyorsan 50mbps lik paketi daha uyguna alırsın ki bu TürkNet'in yerine Türk Telekom kullanmanin daha mantıklı olmasını sagliyor. Hem kendi altyapilari hem musteri hizmetleri daha iyi hemde kendi musterisi oldugun icin daha ilgili oluyorlar. NetSpeed'in max 35 vermesini anlayamadım SNR kısıp 50 yapabilirlerdi aslında.

GigaFiber varsa TurkNet yoksa Netspeed ya da Millenicom'a geçebilirsiz. Millenicom altyapıya bağlı olarak 12 ve 24 taahhütlü fiyatlarla internet paketi sunmaktadır.
Netspeed hız 3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kusura bakmayın, okuldaydım cevap yazamadım. Altyapı sorguladığım zaman alacağım değerleri attım. NetSpeed 100TL , TurkNet 140TL diye biliyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim evime ilk kez internet bağlatacağım. Bursa/Yıldırım'da yaşıyorum. Burada yaşayıp kullanan varsa tecrübelerini söyleyebilir mi?

@TurkNet Destek Ayşegül Teşekkür ederim. Arkadaşımdan edindiğim bilgilere göre; ilk başlarda internet kopması, yavaşlaması gibi durumlar yaşamış. Aynı bölgedeyiz. Ben de yaşar mıyım? Ayrıca arkadaşından kod alırsan bir ay ücretsiz gibi bir şey söylemişti. Bu doğru mu?

Ek olarak eğer bunlardan birine abone olursam hangi modemi almalıyım?

Dosya Ekleri

• resim_2022-03-09_165445.png
    resim_2022-03-09_165445.png
    40,1 KB · Görüntüleme: 69
  • resim_2022-03-09_165527.png
    resim_2022-03-09_165527.png
    55,8 KB · Görüntüleme: 68
Arkadaşlar kusura bakmayın, okuldaydım cevap yazamadım. Altyapı sorguladığım zaman alacağım değerleri attım. NetSpeed 100TL , TurkNet 140TL diye biliyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim evime ilk kez internet bağlatacağım. Bursa/Yıldırım'da yaşıyorum. Burada yaşayıp kullanan varsa tecrübelerini söyleyebilir mi?

@TurkNet Destek Ayşegül Teşekkür ederim. Arkadaşımdan edindiğim bilgilere göre; ilk başlarda internet kopması, yavaşlaması gibi durumlar yaşamış. Aynı bölgedeyiz. Ben de yaşar mıyım? Ayrıca arkadaşından kod alırsan bir ay ücretsiz gibi bir şey söylemişti. Bu doğru mu?

Ek olarak eğer bunlardan birine abone olursam hangi modemi almalıyım?
İkisini de kullanmadım ama kullananların bir kısmı memnun bir kısmı memnun değil her 2 ISS için de.

Kod verirseniz 1 ay ücretsiz oluyor fakat 2.ay için oluyor. İlk ayın faturasını da hizmetiniz başlayınca ödüyorsunuz çünkü ön ödemeli. Bu söylediğim Türknet için.

Netspeed için ise kod verirseniz 1 yıl boyunca 5 TL indirim alıyorsunuz fakat bu da Türknet gibi ön ödemeli mi bilmiyorum.

Modem için bütçenize bağlı, ben Asus ya da Keenetic marka öneririm.

CRC hataları ne durumda düzeldi mi?
Eskisi gibi patlamıyor. Sorun yok gibi şimdilik.
Bide şu yönden düşün. 50 mbps internet 140tl ama Türk Telekom'da 100 mbps internet şuan 140tl 100 alamam diyorsan 50mbps lik paketi daha uyguna alırsın ki bu TürkNet'in yerine Türk Telekom kullanmanin daha mantıklı olmasını sagliyor. Hem kendi altyapilari hem musteri hizmetleri daha iyi hemde kendi musterisi oldugun icin daha ilgili oluyorlar. NetSpeed'in max 35 vermesini anlayamadım SNR kısıp 50 yapabilirlerdi aslında.
35 Mbps paket kullanıuordum. 75 Mbps'lik paketini alamadım. Kaldırmaz dediler.
Hem de 50 Mbps interneti 561 metre mesafeden alıyorum. Kimse inanmıyordu 50 Mbps alabileceğime. Hatta 10 dB SNR alıyorum üstüne.
SNR'den biraz daha feragat edersem 65 Mbps bile alabilirim hatta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı