TurkNet rezilliği

Anlamadığım şu hemen yan binam saha dolabına uzaklığı 70 metre ve aldığı hız 85.

Aynen böyle söylediler, bu kadar kolay mı ya?
Hocam bu mümkün. Sebebi ise binalarınızın farklı saha dolaplarına bağlı olması. Türk Telekom zamanında sizin telefon altyapınızı 420 metre mesafedeki santral/saha dolabına bağlamış. Bu altyapı yerin altında olan kablolardan bahsediyorum. Eğer binanızın yanındaki ev sizden yeniyse bu durumda daha yeni bir teknolojiye sahip ve daha yakın olan bir saha dolabından hizmet alıyor olabilir. Peki portunuzu bu yeni ve yakın olan saha dolabına taşıyabilir misiniz? Teoride evet ama pratikte sonucunu bilemiyorum.

Son düzenleme:
Hocam problem bence TurkNet'in boş port olup olmadığını teyit etmemesinden kaynaklı. Eğer daha önce teyit etseydi o zaman "site güncellenmemiş" demezlerdi. Burada TurkNet'in teyit etmesi gerekirdi.
Olabilir. Ben bir kaç gün önce yeni eve taşındım. Başka bir evden kalma dondurulmuş TurkNet aboneliğim vardı. Onu açtırdım. Turk Telekom'un elemanı gelip telefon hattımı ve portumu bağladı apartman girişine. Daha sonra da TurkNet elemanı geldi daireye bağlantı için. Fakat bir türlü online olamadık. Sonra ortaya çıktı ki ilk başta portu bağlayan görevli port sağlam mı, bağlantı çalışıyor mu vs. diye kontrol etmemiş. Her şey çalışanların işini hakkıyla yapıp yapmamasında bitiyor.

Olabilir. Ben bir kaç gün önce yeni eve taşındım. Başka bir evden kalma dondurulmuş TurkNet aboneliğim vardı. Onu açtırdım. Turk Telekom'un elemanı gelip telefon hattımı ve portumu bağladı apartman girişine. Daha sonra da TurkNet elemanı geldi daireye bağlantı için. Fakat bir türlü online olamadık. Sonra ortaya çıktı ki ilk başta portu bağlayan görevli port sağlam mı, bağlantı çalışıyor mu vs. diye kontrol etmemiş. Her şey çalışanların işini hakkıyla yapıp yapmamasında bitiyor.
Doğru nokta.

Hocam bu mümkün. Sebebi ise binalarınızın farklı saha dolaplarına bağlı olması. Türk Telekom zamanında sizin telefon altyapınızı 420 metre mesafedeki santral/saha dolabına bağlamış. Bu altyapı yerin altında olan kablolardan bahsediyorum. Eğer binanızın yanındaki ev sizden yeniyse bu durumda daha yeni bir teknolojiye sahip ve daha yakın olan bir saha dolabından hizmet alıyor olabilir. Peki portunuzu bu yeni ve yakın olan saha dolabına taşıyabilir misiniz? Teoride evet ama pratikte sonucunu bilemiyorum.
biz bundan 8 yıl önce bu binaya taşındık eskiden şimdiki evimizin 2 bina yanındaki bir evde oturuyorduk ki orası şuan ki binadan 10 yıl daha eski o binayı sorguladığımda da 85 mbps ve 50 metre saha dolabı uzaklığı var keşke saha dolabımı değiştirebilsem ama zor diye biliyorum
BTK'ya şikayet edin. Böyle kandırmaca olmaz. Gerekirse VDSL portu kendileri satın alacak.
olumlu bir yanıt alır mıyım sizce

Biz bundan 8 yıl önce bu binaya taşındık. Eskiden şimdiki evimizin 2 bina yanındaki bir evde oturuyorduk ki orası şuan ki binadan 10 yıl daha eski. O binayı sorguladığımda da 85Mbps ve 50 metre saha dolabı uzaklığı var. Keşke saha dolabımı değiştirebilsem ama zor diye biliyorum.
Hocam dediğim gibi bağlantılarda iş bitiyor. Sizin bağlantılarınız eski bir saha dolabı yada uzak kalan bir santrale bağlı. Yani özetle teorik olarak mümkün ancak pratikte ne olur bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı