TurkNet VAE fiber FTTH deneyimim

Herkese merhaba arkadaşlar,
2015 yılından beri Kablonet kullanan biri olarak aralık ayının başında apartmanıma Türk Telekom'un fiber döşemesi ile fiber internet araştırmasına başladım. Ankara'da ikamet etmekteyim ve Kablonet altyapısı olduğum bölgede arada bir sorun çıkarmaktaydı ancak göz ardı edilebilecek sorunlar sonuçta 50 megabit download 5 megabit upload için ayda 81TL ödüyordum ve ping değerlerimde fena sayılmazdı.

Fiberin gelmesiyle araştırmaya başladım ve ilk olarak Türk Telekom'a baktım ancak 100 megabit paketler çok pahalı geldi Kablonet'te 50 megabit kullandığım için birkaç ms ping düşecek ve 5 yerine 8 megabit upload için iki katı fatura ödemenin gereksiz olduğunu düşünerek Türk Telekom'u eledim. Ardında Millenicom'a bakmaya başladım ancak araştırdığımda sorun çözme konusunda çok olumsuz yorumla karşılaşınca ve aylık 110 TL için değeceğini düşünmedim. Ardında YouTube'da mert kuşkapan'ın videosunda Comnet'i gördüm ve onları araştırmaya başladım. Peering olayı cidden çok hoşuma gitti cidden Kablonet'ten sonra ciddi bir ping düşüşü yaşatabilir diye kullanıcı yorumlarını okumaya başladım. Forumda bir arkadaşın Comnet'e geçme tecrübesini okuduktan sonra aklımda birçok soru işareti oluştu çünkü arkadaşın kendisi de FTTH kullacısı sonuçta fiberin daha sorunsuz olmasını bekliyordum ancak müşteri tavırları ve sorunlar itibarıyla yeniden araştırmaya koyuldum. Yazlığımda TurkNet kullanıcısıyım bir anda aklıma TurkNet'te altyapı sorgulaması yapmak aklıma geldi ve yapıverdim.

Sonuç cidden aklımı aldı 85 TL'ye 100 megabit download 8 megabit Upload'ı görünce hemen başvurdum. 25 Aralık 2020 cuma günü evrakları yükledim siteye ve sözleşmeyi kargoladım. 28 Aralık'ta telefon ile aranıp onayım alındı ve bana ekiplerin benimle randevu için iletişime geçeceği iletildi. 29 Aralık'ta saat 15 00 civarında 6 kişilik fiber optik ekibi bir anda kapımda belirdi. 6. katta oturduğum daireden apartmanın girişindeki fiber kutusuna kadar fiber çekildi ve bilgisayarımın yanına kadar ont cihazıma kadar getirildi. Ekip bana bir aktivisyonun tamamlandığına dair mesaj gelince internet ışığı yeşile döner der demez ışık yeşile döndü.

Ancak interneti bir gün kadar kullanamadım. Bu biraz benden biraz Türk Telekom'un bedavaya verdiği ZTE modemle alakalı çünkü modem fabrikadan benim kullanıcı adım ve şifrem girili geliyor ancak nedense IP alıp "PPP ağ geçidine erişilemiyor" diye hata veriyordu. Hemen TurkNet'e destek kaydı açtım ancak saat 8 olduğu için cevap 30 Aralık sabahı 9'da geldi. Modemi resetleyip kullanıcı adı ve şifreyi elle tekrar girmem istendi ve yapınca cidden düzeldi. Bunu kendim akıl edip çözebilirdim ancak modemin böyle yapabileceği aklımın ucundan bile geçmedi. Şu anda sorunsuz bir şekilde kullanıyorum 100 üzeri download ve 10 megabit alıyorum. CS:GO'da 50 60 ping arası alıyorum ve lag yok. Steam'den stabil olarak 100 megabit indirme yapıyorum.

Testleri bilgisayarımın gigabit Ethernet girişine bağlı 2 metre CAT6 utp kablo ile yaptım. Eğer bir sorunuz varsa yardımcı olmak isterim.

Hocam iyi günler. Sizden rica etsem GPON cihazına giriş yapan fiber kabloyu, yakından çekip fotoğraf atar mısınız?
 
Uzun zaman sonra güncelleme yapmak istiyorum. Hala Türknet kullanıyorum ve çok memnunum. 100/40 olarak bir internet tanımlanmış durumda upload konusu çok mutlu ediyor.
 
@tandogan10 ben de tam hâlâ mutlu musunuz diye soracaktım. Güle güle kullanmanız dileğiyle.
Gigafiber başvurusu yaptım ancak geleceklerini sanmıyorum eski bir sitede oturmamdan dolayı hala fiberin 2020 yılında kavuşmamı atlatamadım ancak 100 megabitin bana yettiğini düşünüyorum evdeki kullanım çok ağır olmadığı için daha hızlı internetim olsa dediğimi hatırlamıyorum.

Güncel speedtest sonuçlarım bu şekilde;
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot 2024-02-26 at 15.55.03.png
    Screenshot 2024-02-26 at 15.55.03.png
    49,1 KB · Görüntüleme: 7

Yeni konular

Geri
Yukarı