TurkNet vs Kablonet

• Konuyu başlatan Madox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 2.562

Madox

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde mahallemizde Kablonet tarafından altyapı çalışması yapıldı, sokak kazıldı kablolar döşendi. Binamızın önüne yerin altına kutu yerleştirildi. Kablonet'i arayıp sorduğum vakit altyapının ay sonuna kadar aktif olacağını söyledi. Bina yöneticimiz de binamıza kutu koyulup, 100 Mbps internetin aktif olacağını söyledi.

Ben şu an halihazırda 1 yıldır TurkNet kullanıcısıyım 75 Mbps - 8 Mbps(up) 95TL karşılığında alıyorum.

Kablonet'in teklifi şu; 100 Mbps indirme 5 Mbps yükleme saat 19:00 - 24:00 arası hız 25 Mbps geri kalan 19 saat 100 Mbps + altın sinema paketi + Kablotv üyeliği vs. 95 TL 24 ay kalma sözüne teklif ettiler.

Ayrıca TurkNet'ten bu ara aşırı şikayetçiyim, durduk yerde hızımı 10 kat aşağıya çekip altyapı problemi var çözmeye çalışıyoruz deyip 1-2 gün sonra bir anda hızımı geri yükseltiyorlar, artık bilerek yaptıklarını düşünüyorum.

Sizce Kablonet'in bu paketine geçmeye değer mi? Yoksa TurkNet'te kalıp devam mı etmeliyim?

Yoğunluktan kaynaklı haftasonları ben de hız düşmesi yaşıyorum. Altyapım TT ve TurkNet kullanıyorum. TT kullanan arkadaşlarımda da hız düşmesi oluyor. Kısaca sorun TT'den kaynaklı olabilir. KabloNet akıllı sınırsızlar iyidir ama interneti ne zaman kullandığınızı hesap ederek alın.

Kablonet. 5 yıldır kullanıyorum ve 2 yıl daha taahhüt verdim. 100 mbit hızı, daha ucuza satan servis sağlayıcı yok. 250 gb kotalı kullanıyorum ben. Yetiyor yoğun kullanmama rağmen. Yetmezse ek kota çok uygun.

Ekran görüntüsü 2021-01-02 173102.png

1 Hafta oldu bağlatmam hız olarak bir sorun yok ping olarak bence VDSL değerleri diyebilirim ama sapma yaşamadım tabii konumdan konuma değişir ama bizde de yeni yapılmış sizde de Türkiye'de de en iyisi Kablonet ama sana tavsiyem kullancaksan mutlaka Router olsun bu verdikleri modem sinir edebiliyor Wi-Fi konusunda.

Şimdi Kablonet'te FTTP altyapın mı oldu?
FTTP altyapın olduysa Kablonet al. Ben kullanıyorum, sizin dediğiniz paketi hiçbir sıkıntı yok.

Muhtemelen öyle gözüküyor, yer altı kutusu binamızın hemen önünde duruyor kablolar çekilmiş, ay sonuna binamıza kutu çekmeye gelecekler.

Yoğunluktan kaynaklı haftasonları ben de hız düşmesi yaşıyorum. Altyapım TT ve TurkNet kullanıyorum. TT kullanan arkadaşlarımda da hız düşmesi oluyor. Kısaca sorun TT'den kaynaklı olabilir. Kablonet akıllı sınırsızlar iyidir ama interneti ne zaman kullandığınızı hesap ederek alın.

3 Gün önce hızım 10 katı azaldı (7 Mbps - 0.6 mbps) TurkNet'e durumu bildirdim, Telekom saha ekibi gelip altyapı kontrolü sağladı problem yok dedi, ertesi gün tekrar bildirdim Telekom tekrar geldi yine bir şey yok dedi. Dün TurkNet beni arayıp bina hattında sıkıntı olduğunu 108 TL karşılığında saha ekibinin gelip bina hattımızı kontrol edeceğini söyledi, 2 saat geçti geçmedi modeme reset bile atmadan internetim kendiliğinden düzeldi. Kesinlikle bilerek yapıldığını düşünüyorum.

Eki Görüntüle 826786

1 Hafta oldu bağlatmam hız olarak bir sorun yok ping olarak bence VDSL değerleri diyebilirim ama sapma yaşamadım tabii konumdan konuma değişir ama bizde de yeni yapılmış sizde de Türkiye'de de en iyisi Kablonet ama sana tavsiyem kullancaksan mutlaka router olsun bu verdikleri modem sinir edebiliyor Wi-Fi konusunda.

Akşam 19:00 - 24:00 arası çok sıkıntı oluyor mu ? 00:01 itibari ile hemen hızınınız yükseliyor mu?

Muhtemelen öyle gözüküyor, yer altı kutusu binamızın hemen önünde duruyor kablolar çekilmiş, ay sonuna binamıza kutu çekmeye gelecekler.

3 Gün önce hızım 10 katı azaldı (7 Mbps - 0.6 mbps) TurkNet'e durumu bildirdim, Telekom saha ekibi gelip altyapı kontrolü sağladı problem yok dedi, ertesi gün tekrar bildirdim Telekom tekrar geldi yine bir şey yok dedi. Dün TurkNet beni arayıp bina hattında sıkıntı olduğunu 108 TL karşılığında saha ekibinin gelip bina hattımızı kontrol edeceğini söyledi, 2 saat geçti geçmedi modeme reset bile atmadan internetim kendiliğinden düzeldi. Kesinlikle bilerek yapıldığını düşünüyorum.

Akşam 19:00 - 24:00 arası çok sıkıntı oluyor mu ? 00:01 itibari ile hemen hızınınız yükseliyor mu?
00.00da yükseliyor direk şuan bende sorun oluşmadı indirmeler dışında pekte bir şey hissetmedim. Tabii evde ki kullanılan cihazlara göre değişir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı