TurkNet vs Millenicom

One Face

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2021
Mesajlar
4.798
Çözümler
1
Selamünaleyküm. İnternetten baktığım kadarıyla alt yapım 50 Mbps bir şey. TurkNet'in sitesinde tahmini en fazla 50 Mbps diye geçiyor. Millenicom'un sitesinde 58 Mbps diye geçiyor. Müşteri hizmetlerini arayıp da sormadım.

Bunları seçmemin nedeni de taahhütsüz olmaları. Millenicom 35 Mbps'ye kadar 94,90 TL. TurkNet'te ise sanırım altyapım ne kadar destekliyorsa o kadar. Belirli bir paket yok galiba. Altyapım da 50 Mbps'ye kadar download ve 8 Mbps upload 99,90 TL.

TurkNet'in sitesinde VDSL altyapınızın desteklediği hız diye geçiyor. Millenicom'un paketi fiber paketi ama sitelerinde adresimi yazıp sorguladığımda fiber altyapı olduğunu söylemiyor. Sadece şu kadar hıza kadar destekliyor diyor.

TurkNet'in sitesinde şöyle bir şey yazıyor. Doğru mu? "ayrıca dünya internet trafiğinin büyük çoğunluğunu oluşturan Google, Facebook, Netflix gibi şirketlerle peering anlaşmaları gerçekleştirdik. Peering ile kullanıcılarımızın toplu internet trafiğine katılmadan, dünya devi şirketlerin sunucularına doğrudan TurkNet altyapıları üzerinden hızla girmelerini sağlıyoruz. Yaptığımız bu yatırımlar sonucunda da Türkiye'den YouTube, Facebook, Netflix, Steam gibi servislere en hızlı ulaşan internet kullanıcılarının TurkNet'liler olmasını sağlıyoruz."
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı