Bundan yıllar önce Türk Telekom altyapısı kullanıyoruz dedikleri için 2 yıl taahhütlü 8MB ADSL paketine geçmiştim. İlk geçtiğim zamanlar TTNET'ten hiçbir farkı yoktu ancak birkaç ay sonra hızımı 1MB'e sabitlediler ve internetimde kopma sorunu olmaya başladı. Defalarca kez aradım ben 8MB alıyorum siz bana 1MB veriyorsunuz diye. Buna cevaben evimin desteklemediği söylendi hep. İnternet kopma sorunum da evimle alakalıymış elektrikçi çağırmalıymışım. İtirazlarım sonucu yeniden 8MB'e hızım çıkarıldı ancak yarım saat sonra internetim koptu ve bir daha gelmedi. Tekrar arayınca 1MB'e çekildi ve çağrı merkezi çalışanının bağırmalarına mağruz kaldım.
Doğrudan evime gelen ana hatta splitter aracılığı ile modemi bağladığımı, ev içi tesisattan sorun olmasının imkansız olduğunu defalarca kez söyledim.
En sonunda cayma bedelini ödeyerek TTNET'e geri geçmek istedim. Faks çekmem gerektiği söylendi. Ancak 3 defa faks çekmeme rağmen(elimde iletildi raporu da var) her seferinde faks ulaşmamış ve bir daha göndermemi talep etmişlerdi. En son BTK'ya şikayet edince bir anda faxiniz elimize ulaştı denildi sonra tarafım aranıp hızımın zaten 8MB olduğu söylendi. Ben ise bir sürü cayma bedeli ödeyerek iptal ettirdim aboneliğimi.
Daha sonra TTNET'e geçtiğimde istediğim hızı almakta bir kere bile sorun yaşamadım. İnternet kopma sorununu da tek bir telefonla hallettim. Evime TTNET çalışanı geldi ve evimde sorun olmadığını söyledi gitti. Yaklaşık 1 saat sonra geri geldi kendileriyle alakalı bir şeyleri değiştirdiğini söyledi(ne olduğunu söylemişti ama hatırlamıyorum). O günden beri de bir kere bile internetim kopmadı.
Yaşadığım tecrübem bu şekilde, ancak şu an taahhüt yapmıyorlar fiyatları da iyi diye biliyorum. Denemek için geçip memnun kalmazsanız çıkarsınız.