TurkNet'e geçmek mantıklı mı?

Turknet GİGAFİBER FTTH 1000/1000 simetrik kullanıyorum 6 aydır, memnunum da.

Ayrıca Comnet gibi Yerel Altyapı Sağlayıcı VAE platformunda 1000 Mbit hizmet sunan firmaları da araştırmanızı öneririm.

Tilgin dediğiniz router tek başına mı duruyor? FTTB altyapıdır o durumda. Onu bir araştırmanız lazım.

TurkNet GigaFiber FTTH 1000/1000 simetrik kullanıyorum 6 aydır, memnunum da.

Ayrıca Comnet gibi yerel altyapı sağlayıcı VAE platformunda 1000 Mbit hizmet sunan firmaları da araştırmanızı öneririm.

Tilgin dediğiniz router tek başına mı duruyor? FTTB altyapıdır o durumda. Onu bir araştırmanız lazım.

Bilmiyorum hocam koridordada duvara asılı beyaz bir şey var.

TurkNet kullanıyorum hattım fiber. Taahhütsüz olarak en stabil ve iyi hizmet aldığım firmadır. Fakat yakın zamanda bir zam gelebilir. Sanırım zam gelmeden 3 ay önce haber veriyorlar. Henüz bi haber yok. Davet koduyla 6 ay boyunca 41,65 TL indirim oluyor. Geçtikten sonra kendi kodunla da başkalarını davet ederek faturanı daha da düşürebilirsin.

Ayrıca modem, kurulum konusuna gelecek olursak; geçiş olacağı için tekrar kurulum ücreti ödemene gerek kalmaz. Geçiş yaptığında sana bir id ve şifre veriyorlar. Onu modem arayüzünden giriyorsun ve internete bağlanıyorsun hızlıca. Modemi de ücretsiz bir şekilde sana temin edeceklerdir kiralık olarak veya elindeki modemin mülkiyeti TurkNet'e geçer.
Teşekkür ederim çok sağolun.

Bilmiyorum hocam koridordada duvara asılı beyaz bir şey var.

Teşekkür ederim çok sağolun.
İlk fotoğraftaki TT FTTH kabini. İkinci fotoğrafta ise TÜRKNET FTTH altyapıdan hizmet alan PMG 1100 ONT terminali ile EMG 5523 T50B Router cihazı.

FTTB'de daireye CAT kablo ile hizmet sunulur. ONT terminali bulunmaz. FTTH'ta ise OBK kıl ince fiberoptik kablosu ile hizmet sunulur. ONT cihazı fotoğrafta görüldüğü gibi hizmeti sunmaya yarar.

FTTB'de ulaşılabilir hız Türkiye genelinde 100Mbit üstüne çıkmaz. Gigabit ethernet switch konulmaz. 2.5G ya da 1Glik Fast.ethernet modunda hizmet verdikleri için daire başına 100Mbit üstü verilmez hızı. FTTH altyapıda bu sınır yok. Gigabit 1000Mbit'e kadar hizmet sunulur daireye kadar.

Dosya Ekleri

• IMG-20230812-WA0001.jpg
    IMG-20230812-WA0001.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 148
  • IMG-20230729-WA0025.jpg
    IMG-20230729-WA0025.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 157
İlk fotoğraftaki TT FTTH kabini. İkinci fotoğrafta ise TurkNet FTTH altyapıdan hizmet alan pmg 1100 ONT terminali ile emg 5523 T50b router cihazı.

FTTB'de daireye CAT kablo ile hizmet sunulur. ONT terminali bulunmaz. FTTH'ta ise obk kıl ince fiberoptik kablosu ile hizmet sunulur. ONT cihazı fotoğrafta görüldüğü gibi hizmeti sunmaya yarar.

FTTB'de ulaşılabilir hız Türkiye genelinde 100Mbit üstüne çıkmaz. Gigabit Ethernet Switch konulmaz. 2.5G ya da 1glik Fast. Ethernet modunda hizmet verdikleri için daire başına 100Mbit üstü verilmez hızı. FTTH altyapıda bu sınır yok. Gigabit 1000MBIT'e kadar hizmet sunulur daireye kadar.

Teşekkür ederim hocam desteğiniz için. Eve geçince bakayim apartmana nasıl bir şey var. Bu güne kadar çok da merak edip bakmamıştım.

Arkadaşlar netspeed & millenicom kullanan arkadaşlarda deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Netspeed biraz kafama yattı gibi araştırmaya devam ediyorum.

@High Sierra Hocam en iyi altyapı sorgulama sitesi hangisidir? Comnetten denedim 1000mbps gösteriyor. Millenicom 100mbps Türk Telekom fiber altyapım olduğunu söylüyor.

Netspeed şu şekilde
Screenshot_2023-08-12-16-26-06-47_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam desteğiniz için. Eve geçince bakayim apartmana nasıl bir şey var. Bu güne kadar çok da merak edip bakmamıştım.

Arkadaşlar netspeed & millenicom kullanan arkadaşlarda deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Netspeed biraz kafama yattı gibi araştırmaya devam ediyorum.

@High Sierra Hocam en iyi altyapı sorgulama sitesi hangisidir? Comnetten denedim 1000mbps gösteriyor. Millenicom 100mbps Türk Telekom fiber altyapım olduğunu söylüyor.

Netspeed şu şekilde
Eki Görüntüle 1899881
Bunun sebebi Netbone & tbtnet ve Comnet VAE FTTH altyapısı üzerinden 1000 Mbit desteklenen en yüksek hızı da sunuyor olması.

Netspeed sunulan paketlerini 200 Mbit ile sınırlamış durumda.

Kablonet'te altyapı sorgusu yaptığınızda 500 Mbit gözükecektir. Şu an 500 Mbit TT FTTH paketleri var mı biliyorum.

Turknet ise direkt 100 Mbit ile sınırlı bırakmayı tercih ediyor FTTB ve VDSL'de olduğu gibi hız tanımını VAE FTTH'ta da. Sadece kendi altyapısı olan TURKNET GIGAFIBER FTTH altyapısında 1000/1000 simetrik fiber hizmeti sunuyor.

Bence Comnet'i araştırın. Netspeed'i 2 ay ADSL 20 ay VDSL olarak kullandım ve 6 aydır Turknet GIGAFIBER FTTH hizmetini kullanıyorum. İkisi de pişman etmedi.

Göknet üzerinden denedim bu sefer.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-08-12-17-35-30-80_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2023-08-12-17-35-30-80_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    74,4 KB · Görüntüleme: 151
Fiber hizmeti alabiliyorsunuz anladığım kadarıyla. Hayırlı uğurlu olsun.

Teşekkür ederim hocam sağ olun. Ben şimdi Max 100Mbps mi alıyorum. Aslina bakarsanız 100Mbps çok da gerekli değil benim için. 99TL ödediğim pakete güncel 324TL vermek çok saçma geldi. Umarım geçeceğim firma üzmez. Netspeed bayağı olumlu yorumlar almis birçok yerde baktim iyi duruyor. Fakat takıldığım nokta şu. Diyelim Netspeed'e geçtim. Bildiğim kadarı ile modem vermiyorlar. Türk Telekom'dan geçsem modemim bende mi kalacak geri vermek zorunda mıyım bilmiyorum. Babam ilk kurduklarında bu evi satsanız dahi bu modem burada kalmak zorunda gibi bir şey söylemişler. Alırlar diye düşünüyor, bir de modem parası vermek zorunda kalacağız vs dedi. Bir arkadaş YouTube'da 24mbps TT'den Netspeed'e geçtiğinde aynı modemle direkt kullanmaya başladığını söylemiş ona da bir sorayım diyorum.

Teşekkür ederim hocam sağ olun. Ben şimdi Max 100Mbps mi alıyorum. Aslina bakarsanız 100Mbps çok da gerekli değil benim için. 99TL ödediğim pakete güncel 324TL vermek çok saçma geldi. Umarım geçeceğim firma üzmez. Netspeed bayağı olumlu yorumlar almis birçok yerde baktim iyi duruyor. Fakat takıldığım nokta şu. Diyelim Netspeed'e geçtim. Bildiğim kadarı ile modem vermiyorlar. Türk Telekom'dan geçsem modemim bende mi kalacak geri vermek zorunda mıyım bilmiyorum. Babam ilk kurduklarında bu evi satsanız dahi bu modem burada kalmak zorunda gibi bir şey söylemişler. Alırlar diye düşünüyor, bir de modem parası vermek zorunda kalacağız vs dedi. Bir arkadaş YouTube'da 24mbps TT'den Netspeed'e geçtiğinde aynı modemle direkt kullanmaya başladığını söylemiş ona da bir sorayım diyorum.
Yanlış diye biliyorum. Türk Telekom kendi HGW Tilgin modemini geri ister. Size Netspeed yeni HGW router + ONT terminali tarafınıza teslim edecektir. Zaten Tilginler Wi-Fi çekim gücü konusunda pek başarılı görülmemiş aletler.

O Tilgin'dir C5v'dir H298'dir bu tarz HGW router fiber altyapı ile sunulan ONT terminali ile birlikte gelen bu cihazlar sizin anlaşma sağladığınız ISS'yi bağlar. Bu ürünlerin eksiksiz biçimde kutulanıp Türk Telekom'a gönderilmesi gerekecek diye biliyorum. Aynı şekilde atıyorum Netspeed aboneliğini kapatmak istediğinizde de bu sefer Netspeed'e bu kiralık ONT+HGW router ekipmanını eksiksiz biçimde göndermeniz gerekmektedir.

Modem parası diye bir şey yok ama modem kirası aylık veriliyor Fiber altyapıda. Bunu Türk Telekom, Vodafone, Kablonet, Superonline, Millenicom, Comnet gibi birçok marka tahsil ederken Netspeed ile Türknet ayrı bir kalem halinde HGW+ONT terminali için sizden kira bedeli tahsil etmemektedir. Sadece aboneliğiniz sonlandırıldığı zaman bu ekipmanları eksiksiz iade etmeniz beklenir. Aksi takdirde ayrı bir fatura çıkarılarak bu ekipmanların ücreti tarafınızdan tahsil edilme durumunda kalır.

Yanlış diye biliyorum. Türk Telekom kendi HGW Tilgin modemini geri ister. Size Netspeed yeni HGW router + ONT terminali tarafınıza teslim edecektir. Zaten Tilginler Wi-Fi çekim gücü konusunda pek başarılı görülmemiş aletler.

O Tilgin'dir C5v'dir H298'dir bu tarz HGW router fiber altyapı ile sunulan ONT terminali ile birlikte gelen bu cihazlar sizin anlaşma sağladığınız ISS'yi bağlar. Bu ürünlerin eksiksiz biçimde kutulanıp Türk Telekom'a gönderilmesi gerekecek diye biliyorum. Aynı şekilde atıyorum Netspeed aboneliğini kapatmak istediğinizde de bu sefer Netspeed'e bu kiralık ONT+HGW router ekipmanını eksiksiz biçimde göndermeniz gerekmektedir.

Modem parası diye bir şey yok ama modem kirası aylık veriliyor Fiber altyapıda. Bunu Türk Telekom, Vodafone, Kablonet, Superonline, Millenicom, Comnet gibi birçok marka tahsil ederken Netspeed ile Türknet ayrı bir kalem halinde HGW+ONT terminali için sizden kira bedeli tahsil etmemektedir. Sadece aboneliğiniz sonlandırıldığı zaman bu ekipmanları eksiksiz iade etmeniz beklenir. Aksi takdirde ayrı bir fatura çıkarılarak bu ekipmanların ücreti tarafınızdan tahsil edilme durumunda kalır.
Anladım hocam emeğinize sağlık güzel bir şekilde yardımcı oluyorsunuz çok sağolun. Tilgin modem evet. Wifi konusunda dediğiniz gibi kötü. Salonda çekmediği için xiaomi wifi router aldık hatta. Dediğiniz gibi netspeed modem veriyorsa güzel, sıkıntı yok. Tilgin baktığınızda dandik ve eski duruyor öyle mi bilmiyorum ama bundan kötü bir şey vermezler sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı