Two trees buler V2 yazıcı hatalı baskı alıyor

Ben katmanı 0.02 mm ile yapıyordum cura da onları 0.08 mm mi yapacağım. Anlamadığım kısım o
Hayır onunla alakası yok. Ayrıca 0.02 değil, 0.2 mm. 0.2 kullanmaya devam et.

Bir önceki katmanı eritme sebebi parça soğutma fanın verimli çalışmıyor olması ya da yeteri kadar açılmamış olmasından ve min. katman basma süresinin slicerda çok kısa ayarlı olmasından kaynaklı olabilir.
Fanı ve Cura'da ki bu ayarı kontrol ettin mi?

Ben katmanı 0.02 mm ile yapıyordum cura da onları 0.08 mm mi yapacağım. Anlamadığım kısım o
0.02mm olarak ayarladıysan o katman yüksekliğini 0.4mm nozzle ile basamazsın, 0.2mm ise ayrı. Kullandığın dilimleyiciden değerleri kontrol edersin.

0.2mm katman yüksekliğinde basmak dışında tam olarak ne yaptın?

Tabla ayari yaptım şu an tam doğru Z eksenini ayarladım o da doğru ama noozle ucu yine değiyor hatta 0.8 yaptım ama hala değiyor. Cura ayarlarında bir sorun olabilir mi

Dosya Ekleri

• 20231218_190616.jpg
    20231218_190616.jpg
    95,6 KB · Görüntüleme: 31
  • 20231218_190623.jpg
    20231218_190623.jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 35
Olası sebepler için aşağıdaki yorumu yaptım. Bakman gereken şeyler başta bunlar.

Bir önceki katmanı eritme sebebi parça soğutma fanın verimli çalışmıyor olması ya da yeteri kadar açılmamış olmasından ve min. katman basma süresinin slicerda çok kısa ayarlı olmasından kaynaklı olabilir.

Malzeme ne?
Baskı sıcaklığı?
Fan çalışma yüzdesi?
Min katman basma süresi?

Olası sebepler için aşağıdaki yorumu yaptım. Bakman gereken şeyler başta bunlar.

bir önceki katmanı eritme sebebi parça soğutma fanın verimli çalışmıyor olması ya da yeteri kadar açılmamış olmasından ve minimum katman basma süresinin slicerda çok kısa ayarlı olmasından kaynaklı olabilir.

Malzeme ne?
Baskı sıcaklığı?
Fan çalışma yüzdesi?
Min katman basma süresi?

Basacağım şeyden örnek vereyim curadaki ayarlarla.
Malzeme pla.
Baskı sıcaklığı 190.
Fan hızı 100.
Minimum katman süresi de 10 s yazıyor.
Param boşa gidecek diye korkuyorum. (fan hızını kendi ayarlıyor ve ucu baskıya çok yakın zaten ucu baskının üstünden geçiyor) @Siyah Martı hocam bu arada ben bunu 2 el aldım bana geldiğinde tabla vs oynuyordu onu sıktım aldığım adamda sorunsuz çalışıyordu ben buna yazılım attım başta açılmadı vs sonra herkesin attığı yazılımı buldum belki içindeki ayarlar bozulmuş olabilir mi?

Son düzenleme:
Fan hızını ve birçok ayarı Cura ya da kullandığın dilimleyici ne ise oradan sen ayarlayabilirsin.

Kullandığın Cura profilini kurcaladıysan ve Cura'da makinene ait profil varsa onu kullan.

Nozülün baskı sırasında yakın olması gerek, sürtme sesi duyuyorsan ayrı. Videodaki yakınlık normal, sürtme de yok mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fan hızını ve birçok ayarı cura ya da kullandığın dilimleyici ne ise oradan sen ayarlayabilirsin.

Kullandığın cura profilini kurcaladıysan ve Cura'da makinene ait profil varsa onu kullan.

Nozülün baskı sırasında yakın olması gerek, sürtme sesi duyuyorsan ayrı. Videodaki yakınlık normal, sürtme de yok mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sürtmek yok ama yazılım attım yani ilk geldiğindeki ayarlar yapılı değil herhalde ondan şüpheleniyorum ondan sorun olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı