TYT 1 ayda biter mi?

1 ay içinde TYT biter mi? 11'e geçiyorum, erkenden konuları bitirip deneme çözmek istiyorum. Problem eksiğim var ve 9 hakkında çok şey hatırlamıyorum. Üçgenlerde eksiğim var, kimya yapamıyorum. Yetişir mi? Kendimi umutlandırmak istemiyorum.
TYT bitmez… Ancak diğerlerinin önüne geçecek taktiklerle kendini ileri atabilirsin.
11 e geçerken yaptığım en büyük hataydı tytyi yazın halletmemek. Okul başlayana kadar nerden kurtarsan kardır.
Geometri için 11 de karşına trigonometri çıkacak korkutmak istemiyorum ama acilinden koşup vakit kaybetmeden geometri kampına başla.
Matematik için tutup da sayma sayılarından başlama. Üslü sayılar asal sayılar vb. eksik konuları sadece kurallarını ezberle. Oturup kamp bitirme. Bol bol soru ve deneme çöz. Soru çözüm kısmından yanlışlarına mutlaka bak.
Problem kampını hallet bıyıklı matematiğin kampı var çok iyi bir 15 gün onu sağlamlaştır yıl boyu problem kitabın yanı başında olsun. Bu sene tyt problemleri hızlı çözenler fark attı.
Bence Tyt fen için sayısaldan girmeyeceksen kenarda durabilir 12. Sınıfın yazında halletsen bile olur. Eğer sayısalsan kimyada mol bilmeden, tyt biyolojinin tamamını bilmeden 11 e geçme. Tyt fizik eh işte bilsen iyi olur ama acelesi var mu desen kimyanın acelesi daha çok derim. Sosyali sadece deneme yanlışlarına göre bak sallama diğer dersler kadar son hafta 30 dklik videolar izleyerek tyt sosyali full yaptım.
Kısaca okul başlayana kadar günde 6 saat ayıracaksan bunun minimum 2.5 saati geometri olmalı. 1.5 saat matematik, 1 saat problem ve yine 1 saat fen olmalı.

Ben sadece mat çalışıyorum anca 55günlük kampın 30 bilemedin 35. gününe gelirim senin dediğin imkansız hangisini algılayıcaksın.
Yok ben misali örnek verdim hani ağırlık vermesi gereken ders hangisi diye. Tabi ki de ben de hiçbir zaman 5 farklı dersi aynı gün çalışmadım. Onun yerine max 2 veya 3 ders çalışıp haftaya bölebilir. Demek istediğim geometri dururken oturup full fen çalışmasın. Okul başlamadan geometri ve matematiği halletsin ki trigonometride zorluk çekmesin. Fen okul dönemine bile kayabilecek bir ders.

Soru çok kısa olmuş detay belirtilmemiş, cevap veren hiçbir arkadaşta daha fazla bilgi istemek yerine hazır kalem cümleyi vurmuşlar. Şimdi güzel kardeşim TYT bitirmekten kastın tam olarak ne? Mesela 20 netten 50 nete mi çıkmak istiyorsun? Konuları 0'dan en sona çıkarmaya mı çalışıyorsun? Biz maalesef bunları tahmin edemiyoruz. Şu anki netlerini ve hedefini yazarsan en azından bir fikir verebiliriz. İşte şu kadar sürede şu kadar yükselirsin şu konuya ağırlık ver gibi gibi.

Soru çok kısa olmuş detay belirtilmemiş, cevap veren hiçbir arkadaşta daha fazla bilgi istemek yerine hazır kalem cümleyi vurmuşlar. Şimdi güzel kardeşim TYT bitirmekten kastın tam olarak ne? Mesela 20 netten 50 nete mi çıkmak istiyorsun? Konuları 0'dan en sona çıkarmaya mı çalışıyorsun? Biz maalesef bunları tahmin edemiyoruz. Şu anki netlerini ve hedefini yazarsan en azından bir fikir verebiliriz. İşte şu kadar sürede şu kadar yükselirsin şu konuya ağırlık ver gibi gibi.

Hedefim uzay ve uçak mühendisliği, 100 net üstü. YKS2025'te matematikten 25doğru yaptım TYT'yi bitirmekten kastım iyi bir net yapmak ve branş denemesi çözmek TYT'ye girmedim ama 10. sınıfta girdiğim denemelerde 100 sorudan 80 doğru yapıyordum hedefim sayısalı geliştirmek sosyali yapabileceğimi düşünüyorum 10. sınıfın geometrisi iyi ama üçgenleri hatırlamıyorum 10. sınıd kimyamda eksiğim var 9. sınıf fiziği hiç bilmiyorum 10. aınıf fiziğim çalışırsam iyi olur 9. sınıd matematiğide hatırlamıyoeum ama 10. sınıfta iyi temel attığımı hatırlıyorum obp olarak 97 küsürlerdeyim yazılılara çalışıtoeum

Yok ben misali örnek verdim hani ağırlık vermesi gereken ders hangisi diye. Tabii ki de ben de hiçbir zaman 5 farklı dersi aynı gün çalışmadım. Onun yerine Max 2 veya 3 ders çalışıp haftaya bölebilir. Demek istediğim geometri dururken oturup full fen çalışmasın. Okul başlamadan geometri ve matematiği halletsin ki trigonometride zorluk çekmesin. Fen okul dönemine bile kayabilecek bir ders.

Kamp yapmak yerine kendim çalışmam daha vermki olmaz mı kitaptaki bilgiler ile devam etsem kamplar uzun oluyor ve daha hızlı yapabileceğimi hissediyprım geometri ve porbleö eksiğim vardı onlara çalışacağım tek korkum matematik.

Hedefim uzay ve uçak mühendisliği, 100 net üstü. YKS2025'te matematikten 25doğru yaptım TYT'yi bitirmekten kastım iyi bir net yapmak ve branş denemesi çözmek TYT'ye girmedim ama 10. sınıfta girdiğim denemelerde 100 sorudan 80 doğru yapıyordum hedefim sayısalı geliştirmek sosyali yapabileceğimi düşünüyorum 10. sınıfın geometrisi iyi ama üçgenleri hatırlamıyorum 10. sınıd kimyamda eksiğim var 9. sınıf fiziği hiç bilmiyorum 10. aınıf fiziğim çalışırsam iyi olur 9. sınıd matematiğide hatırlamıyoeum ama 10. sınıfta iyi temel attığımı hatırlıyorum OBP olarak 97 küsurlerdeyim yazılılara çalışıtoeum.

Kamp yapmak yerine kendim çalışmam daha vermki olmaz mı kitaptaki bilgiler ile devam etsem kamplar uzun oluyor ve daha hızlı yapabileceğimi hissediyprım geometri ve porbleö eksiğim vardı onlara çalışacağım tek korkum matematik.

Eğer temel bilgin varsa hiç kamplara bulaşma vakit kaybetme belki kafana eserse genel tekrar izle. Al TYT denemesi eline çöz çöz dur eksik olduğun konulara dön. Problem için kitapta gördüğün bilgiler yetmeyebilir her sorunun bir sürü çeşit çözme tarzı var. Problem için kamp izle derim. Ama bilgin varsa TYT matematik için izlemene gerek yok. Geometri için gerçekten bilmiyorum ama en azından üçgen çember gibi temel konuları bunları bilmeden geçme 11'e. Şöyle bir örnek vereyim 2024 YKS de ve 2025 YKS'de TYT kısmında aşırı basit geometri soruları vardı ve çözme oranı az olduğu için sorulardan gelen puan yükseliyor. Okul açılana kadar geometri kitabı bitirmeni tavsiye ederim. Geometri bilmeden limit türev integral bile yapamazsın çünkü trigonometri bu konuların temelidir .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı