TYT/AYT Çalışması kaç ay sürer?

İnfluence

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2017
Mesajlar
209
Arkadaşlar merhaba öncelikle 11.sınıfı bitirdim 12'ye geçicem bu sene daha iyi bir sıralama için şimdiden çalışmaya başladım. TYT yeni 5. Günüm günde ort 20 sayfa cozüyorum bu da 100 soruya denk su an sadece TYT Türkçe çalıştım. AYT'yi okulda halledebileceğimi söylüyor hocalarım sizce ortalama TYT ne kadar sürede biter yaz sonuna kadar bitirsem artım olur mu? AYT'demi başlasam tavsiyelerinizi almak benim için önemli, şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni sistemle cok calışmak değil öz calışmak önemli. Eskidendi cok calışmak. Mantıklı ve güzel calışırsan yaparsın cünkü tamamen yorum ve temel kavramlar üzerine sınav yapıyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli , programlı çalış çok değil . İmkan ve koşulların sana özel o yüzden bir takım genellemelere kulak asma. Şimdiden fazla kasılma son haftalarda gevşeme olur o yüzden süreklilik en önemlisi.
 
TYT kolay olduğundan yaz bitmeden bitirirsen rahat edersin. İyi bir çalışmayla 2 ayda bile biter. Yazın sonuna kadar TYT çalışmanı, okul başladıktan sonra da AYT çalışmanı, haftalık olarak da TYT denemeleri çözmeni tavsiye ederim.
 
TYT konuları matematik yönünden bakarsan bir problem kitabı alman daha iyi olacaktır önerim sonuç yayınları problem. AYT matematik konularını internetten izleyip sürekli soru çözülerek öğrenilcek bir araç olarak görüyorum. O soruda nerede itlik yapıldığını anlaman zor olabilir bu yüzden fazla soru kalıbı görürseniz aa burda bu vardı hemen yapayım diyebilirsiniz. Bu arada başarılar diliyorum.
 
11. sınıfın sağlam ise sınava kadar biter. Tabii ki kişinin kapasitesi, hızı vb. değişkenlere de bağlı ama genel olarak durum bu. Bu yaz TYT'yi bitirirsin. Hatta mümkünse üstüne 12. sınıfta öğreneceğin birkaç zor konuya en azından ufak giriş yapman çok yararına olacaktır. Önceden türev-integral çalışılırdı ama şimdi pek bir işe yaramıyorlar galiba. Müfredat ne alemde bilmiyorum.
 
Bütün konuları öğreneceğim diye zorlama. Yapamazsın zaten he yaparsın belki ama eziyet çekersin. Hangi alanda daha pratik bir şekilde soru çözebiliyor isen o alana yoğunlaş mesela doğru program ile 1 aya fizik ve matematik TYT bitirebilirsin. Matematik için hepsini bitirirsin diyemem ama sadece zor bir iki konu kalır onu da zamanla halledersin. Yada Türkçe dilbilgisi konuları 1 ayda master yaparsın. Ben bu şekilde çalıştım. İstediğim yer üst kademe bir yer olmadığı için aşırı kasmadım. Ama gördüğün gibi TYT korkulacak bir şey değil. Hedefine göre çalış yeter.
 
TYT'yi 4 ayda bitirebilirsin verimli bir çalışmayla. Kesinlikle Youtube'dan yararlanmanı tavsiye ederim.
 

Geri
Yukarı