TYT de 55-60 net nasıl yapılır?

557850

Decapat
Arkadaşlar hepinize merhaba, ben mezun öğrencisiyim. Geçen sene TYT'de 13 Türkçe, 17 matematik, 9 sosyal yaptım. Özellikle Türkçe ve sosyali nasıl arttırabilirim? Türkçem 15 net zar zor oluyor, daha yeni deneme çözdüm 14 nette kaldı. Amacım en az 25 Türkçe yapmak en az 12 sosyal yapmak.

Hocam Türkçede anlam bilgisi konusuna ağırlık vermeniz gerekir. Her sene en az 30 soru bu konudan çıkıyor, net arttırma sürecinde okuduğunu anlama çok önemlidir. Cümlede anlam sözcükte anlam paragrafta anlatım biçimleri bunlar Anlam bilgisinin içindedir ve bunları öğrenirseniz +25 net yaparsınız.

Türk müsün? Türksen Türkçe'de 20 net garanti oluyorda. Türk değilsen Türkçe'yi halletmek için okuduğunu anlamayı iyi halletmen lazım. İlkokul hikaye kitapları alıp okuyabilirsin onlar tam sana göre. Zorlayıcı kelimeler yok ve okuduğunu anlamaya yönelik oluyor.

Türk müsün? Türksen Türkçede 20 net garanti oluyorda. Türk değilsen Türkçeyi halletmek için okuduğunu anlamayı iyi halletmen lazım. İlkokul hikaye kitapları alıp okuyabilirsin onlar tam sana göre. Zorlayıcı kelimeler yok ve okuduğunu anlamaya yönelik oluyor.

Senden daha çok Türk'ümdür. Paragrafla Türk'lüğün ne alakası var. Cok uzun paragraflar oluyor içerisindeki zorlayıcı kelimeler vs olunca şıkları okurken paragrafı unutuyorum. En fazla genel 15-16 net çıkıyor. Bahsettiğim Türkçe denemesi YKS 2021idi. Normal denemelerde 20'yi bulabiliyorum.

Senden daha çok Türk'ümdür. Paragrafla Türk'lüğün ne alakası var. Cok uzun paragraflar oluyor içerisindeki zorlayıcı kelimeler vs olunca şıkları okurken paragrafı unutuyorum. En fazla genel 15-16 net çıkıyor. Bahsettiğim Türkçe denemesi YKS 2021idi. Normal denemelerde 20'yi bulabiliyorum.
Belli oluyor. Türkçe'yi bilmen ve anlaman gerekiyor TYT Türkçe'yi yapmak için. Küçükken kafanı bir yere vurmadıysan tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı