TYT Türkçe'de nasıl 25-30 net yapılır?

Jans

Centipat
Katılım
11 Aralık 2020
Mesajlar
233
Arkadaşlar merhaba. Şu aralar çözdüğüm denemelerde Türkçe netim dil bilgisi ve ses bilgisi olmadan 20-22 arası geliyor. Sınava kadar onu 30-35 netlere çıkartmak istiyorum. Sizce kalan 2 aylık süreçte Türkçe netleri nasıl hızlıca yükseltilir? Türkçe branş denemeleri mi çözmeliyim, yoksa zor kaynak kitaplar mı çözmeliyim? Teşekkür ederim şimdiden.
 
Benim zamanımda ygs sınavında 40 Türkçe sorusu vardı ve 37 doğru 2 yanlış yapmıştım üniversiteye girdiğim yıl. Kendi izlediğim çalışma programimda sadece gramer konularına ağırlık vermiştim. Paragraf sorularında sikitni yasamiyordum açıkçası. Tavsiyem Türkçe denemeleri çözmeniz 8-10 tane ve yaptığınız hataların hangi konulardan olduğunu saptamaniz. Yanlış yapma oraninizin en yüksek olduğu konulardan itibaren bir çalışma programı hazırlayabilirsiniz.
 
Hocam ben 11. sınıfım önerilerimi dikkate alır mısınız bilmem ama bence, ilk önce "yapamam, edemem" tarzında aklınızda kötü düşünceler varsa bunlardan kurtulun. TYT kampları var YouTube'da konuları bitirdikçe o konuların sorularını çözün miktar veremem ama kendi sınırlarınızı zorlayın yavaş yavaş soru tarzlarına alıştıkça mantığı kavrarsınız, size önerim çıkmış TYT sorularından çalıştığınız konuların sorularını bulup onlara kafa yormanız çünkü edebiyat hocam ÖSYM'nin sorduğu soruların taslağı genelde aynı olur der o yüzden ÖSYM'nin sorduğu tarzdan sorular çözmeye çalışın 2 ay az gibi gelebilir ama bence yapılabilir.
 
Hocam, 2 ay boyunca her sabah 30 paragraf çözeceğim. Haftada 3 gün ise TYT branş denemeleri çözüp bir yandan da dil bilgisi çalışacağım. Sizce makul bir program mı? @The Tribal Chief

İyi. Bu arada dersleri kütüphanede çalışın hocam. Sürü psikolojisi iyi oluyor.

Bir anda da saatlerce çalışmayın. Azar azar süreyi arttırın. Bir anda yüklendiğiniz zaman sıkar ve bırakırsınız.

Güzel yerlere gelmeniz umudu ile...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı