TYT ve AYT barajının kalkması ne ifade ediyor?

Barajın kalkması bir şey ifade etmiyor ki.

Baraj kalkmadan önce her barajı geçen mühendislik, tıp, hukuk vs gibi alana yerleşebiliyor muydu? Hayır, o yüzden barajın kalkması da bir şey ifade etmeyecek.
Eğer herkes üniversiteye giderse bunun bir anlamı kalmaz. Oy için yapılan saçma bir hareket.
 
Boşta kontenjan kalmayacak lise mezunu herkes üniversiteye giriş yapabilecek. Bağzı akademisyenler de bunu istiyor çünkü pek çok bölüm öğrenci bulamadığından kapanmayla yüz yüze geliyor.
 
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hiç umurumda değil. İnsanlar ot gibi yaşıyorsa bana ne? Elinin altında internet gibi bir nimet var ve her gün haberlerde de duyuyorlar binlerce diplomalı işsizin olduğunu neden hala çocuklarını saçma sapan üniversitelerde okutuyorlar? Hadi anası babası anlamıyor, çocuk neden gidip boşuna üniversite okuyor? Okuduğunda bir şey olamayacağını bilmiyor mu? Devletin bu kadar üniversite ve bölüm kurma nedenini anlayamıyor mu ya da tek düşündüğü "Dört sene daha yatayım, baba parası yiyeyim ve eğleneyim." mi? Ben artık kendimden başkasını düşünmekten sıkıldım. Kim ne istiyorsa yapsın ama yaptıklarının da sorumluluğunu almaktan kaçmasın.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı