Ubuntu Windows 8.1'den İyi Midir?

MicheIangelo

Hectopat
Daha fazla  
Ubuntu kurmayı düşünüyorum. Nasıl hızlı bir işletim sistemi mi? Windows 8.1'i tamammen silip yüklemek istiyorum. Bilen bilgilendirebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce linux tabanlı işletim sistemi kullanmadıysanız öncelikle sanal makinede denemenizi tavsiye ederim. Beğenirseniz Windows'u silmeyin, aynı harddisk üzerine Windows'tan farklı bir bölüme kurarak kullanın.

Aslında Windows Ubuntu'dan daha hızlıdır, zira Ubuntu diğer Linux dağıtımlarına oranla daha çok modül yükler. Ancak Windows'un en sonunda hantallığından dolayı yeniden kurulması gerekirken Ubuntu ilk kurulduğu günkü gibi yıllarca devam eder.

Why Linux is better
Buyrun, bu site sizi ikna edebilir.

Bilgisayarı sadece internet ve günlük kullanım için kullanıyorsan Ubuntu veya başka bir Linux dağıtımı senin için daha faydalı olacaktır ama kullandığın bazı programlar ve oynadığın oyunlar var ise Windows kullanmalısın.

Ubuntu linux tabanlı daha basit sistem gereksinimi duyar ama genelde kod yazarak yükleme gibi işlemler yaparsınız. Yani hersey arayuzden olmaz. alışmak zordur. Ben evde win7 win8.1 ve ubuntu aynı anda kullanıyorum alışınca insan alıyor :)

Deb uzantılı olan herşeyi kurabilirsin Nero bile var ama LinuxMint17 qiana kurman daha iyi olur Ubuntu Mac Osx çakması bir görünüme girdi çoğu kişi bundan çok rahatsız olmuş.
http://jaran.undip.ac.id/linuxmint-iso//stable/17/linuxmint-17-mate-64bit-v2.iso
Bende bu var gayet tatminkar.
EkrenGoruntusu-51.png

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı