Ubuntu'da Unity masaüstü nasıl kaldırılır?

1. Oturumu kapatın.
  2. Kullanıcı adınızı seçtikten sonra ayarlar düğmesini bulun ve Ubuntu'yu seçin.
  3. Aşağıdaki komutları çalıştırın:
    Bash:
    pkexec apt purge ubuntu-unity-desktop
    pkexec systemctl disable lightdm
    pkexec systemctl enable gdm
  4. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

1. Oturumu kapatın.
  2. Kullanıcı adınızı seçtikten sonra ayarlar düğmesini bulun ve Ubuntu'yu seçin.
  3. Aşağıdaki komutları çalıştırın:
    Bash:
    pkexec apt purge ubuntu-unity-desktop
    pkexec systemctl disable lightdm
    pkexec systemctl enable gdm
  4. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bilgisayarı yeniden başlattım /dev/sda2 clean,files block hatası vermeye başladı. Bilgisayar açılmıyor bölye kaldı. Lütfen yardım et.

Sistemi kurtama kipi ile açıp, aşağıdaki komutu çalıştırmayı dene. Böylece GDM varsayılan olacak.

Kod:
sudo dpkg-reconfigure gdm

LightDM etkinken de Gnome kullanılabilir, ayrıca varsayılan görüntü yöneticisi değişimi yapmadan servisleri değiştirmek çözüm olmaz.

Ayrıca Unity kurduktan sonra, Gnome masaüstünü kaldırdıysan, kurtarma kipi ile ubuntu-desktop paketini de yeniden kur. Kurtarma kipinde ağ desteğini etkinleştirmeyi unutma.

Kod:
sudo apt install --reinstall ubuntu-desktop

Kurtama kipinde root seçeneği ile oturum açacaksın, eğer salt okunur hatası alırsan, aşağıdaki komutla kök dizini yeniden yazılabilir olarak bağlarsın.

Kod:
mount -o rw,remount /

Sistemi kurtama kipi ile açıp, aşağıdaki komutu çalıştırmayı dene. Böylece GDM varsayılan olacak.

Kod:
sudo dpkg-reconfigure gdm

LightDM etkinken de Gnome kullanılabilir, ayrıca varsayılan görüntü yöneticisi değişimi yapmadan servisleri değiştirmek çözüm olmaz.

Ayrıca Unity kurduktan sonra, Gnome masaüstünü kaldırdıysan, kurtarma kipi ile ubuntu-desktop paketini de yeniden kur. Kurtarma kipinde ağ desteğini etkinleştirmeyi unutma.

Kod:
sudo apt install --reinstall ubuntu-desktop

Kurtama kipinde root seçeneği ile oturum açacaksın, eğer salt okunur hatası alırsan, aşağıdaki komutla kök dizini yeniden yazılabilir olarak bağlarsın.

Kod:
mount -o rw,remount /
Sistemi kurtarma kipi ile nasıl açacağım. Bilgisayar açılınca sadece yazı geliyor.

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler,
Dayanamayıp Windows'a geçtim. Ubuntu'yu DualBoot olarak kurmayı düşünüyorum. Ubuntu'yu tamamen öğrenince Windows'u sileceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı