Uçak Seyahatinde Kalkışta ve İnişte Uyumayın

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 2.890
İstanbul-İzmir arası git-gel şeklinde uçak tecrübem var. İkisi de Pegasus Boeing 737 idi. İkisinde de yere inerken bence sert bir temas oldu. İzmir'e giderken yanımdaki kadın (45-50 yaşlarında) uyuyordu. Arada uyanıp göğsü açık olmadığı halde kapatmasını bana sapık muamelesi olarak algıladığım için bir şey demedim. Bu olay yaşanmamış olsa da bir şey der miydim tam emin değilim çünkü o kadar sert çarpacağını bilmiyordum. Kabin görevlileri hiçbir şey söylemedi uyku ile alakalı. Yer ile olan sert temasımızda kadın koltuktan 15-20 santimetre zıpladı. Gülmemek için kendimi zor tutmuştum. Ailem defalarca uçağa THY ile bindi. Onlara bu sert temastan bahsettiğimde olmadığını söylediler. Uçakların boyut farkı ile de alakalı olabilir.

Son düzenleme:
20'den fazla uçağa binme deneyimim oldu. Kalkışta kulaklık takınca uçak yükselince kulağımın içinden hava çekilir gibi bir şey oluyor. Böcek ısırması gibi bir şey. Çok kötü bir his. 3-4 defa olunca bir daha kulaklık takmadım. Kalkışı yaptıktan sonra takıyorum. Yani dediğiniz şey doğru olabilir. Büyük ihtimal basınçla alakalı bir durum. Hatta Monster dizüstü bilgisayarımın da touchpad kısmı bozuluyor uçağa binince. Yani içine hava doluyor o tuşa basılmıyor. Büyük bir güç ile basmak gerekiyor. Tekrar aynı yere uçakla dönünce düzeliyor. Böyle tuhaf durumlarla karşılaştım. :D

Ben çok yoğun yolculuklarda uyuduğum oluyor ama bilmiyordum bir zararı olduğunu:) Açıkçası çoğu da uyuyor yolcuların bakıyorum bazen. Hele Business kısmı, portakal suyunu içer içmez gidiyor kalkıştan önce:) Ayrıca en zevkli kısmı bence niye uyur ki insanlar:) O uyuyan cam kenarına düşer uyur hemen biz de kafayı uzatıp dışarı bakmaya uğraşırız:)

Bir de Uçak Kazası Raporu belgeselini izleyip gelenler var. Kulağımla duydum adam yanındakine anlatıyordu "Tabi abi conta falan yalan basınçlandırma aslında elektrikle oluyor" diyor:) Dedim he bir sen havacısın abi:)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı