Ücretli Türkçe yama saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum inan bana bazen oyunların en azından 200 liraya düşmesi için aylarca bekleyip koltuğun başına çürümemi izliyorum. her insanın geliri harikulade olacak diye bir seçenek yok. hayatımda sadece Assassin's Creed Valhalla'yı erken erişimde aldım çok merak ediyordum ama yaşadığım sıkıntıyı sıkıntıları sana anlatamam. O ayı zor tutturdum. Yapamıyorum kardeşim çok fazlalar ve hiç adil değiller.
Sizin durumunuz kimseyi ilgilendirmez. Ferrari alamıyorsanız diye "Ferrari çok pahalı yha, bedava olsun." diye bir cümle ederseniz size herkes güler. Eğer cebinizden 200 lirayı oyuna ayırabiliyorsanız sizin paranız var demektir. Fakir edebiyatı yapmayın. Fakir olan birisi bırak yamayı veya oyunu, o bilgisayara bile sahip olamaz.
 
Senle anlaşamayacağız o yüzden daha fazla cevap verme gereksinimi bulmuyorum. Bu düşünce yapısı altında siz daha nelere ne paralar bayılırsınız kim bilir.

Zamanında büyük bir yabancı Minecraft YouTuber'ının Türkçe altyazılarını hazırladım. Cevap gereksinimi duymuyormuş ahaha :D. Nelere para bayılacağım sizi ne zamandır ilgilendiriyor onu da anlamadım. :)
 
Alma kardeşim alma zorlayan yok.Tek o kişi yapıyorsa yamayı vermek zorundasın.Git kurs al 20 liraya veya üstüne kurs al ömür boyu yama garantisi :D.
Kurs alma gereksinimi bulmuyorum bu saatten sonra zira ileri düzey diyaloglar dışında İngilizce konusunda yeterli buluyorum. O yamayı tek kişinin yapmasının sebebi zaten grupların birbirine saygı duymasından dolayı tekrar uğraşmamasından kaynaklanıyor. Onun dışında 20 TL'ye alacağınız İngilizce kursu ile ancak isminizi söyleyebilirsiniz diye düşünüyorum zira günümüzde ortalama bir dil kursu 3500-4000 TL arası ücret istiyor.
 
Ama demek ki ortada yasal olmayan bir şey var ki firma bunu istediği şekilde iptal ettirebiliyor ve yamayı yapanlarda hiçbir hak iddia edemiyor.
Ben başından beri zaten yasal dediğimi hatırlamıyorum. Burada anlatmak istediğim şey insanların yamayı isteyip, sonra ise fiyat olduğunu görünce direkt şikayet etmek. En başından beri zaten oyunu yamalaştırmak yasal değil. Fiyatı görünce insanların işine gelmemesi aşırı sinir bozucu bir olay.
 
Meseleyi sanırım net anlatamıyorum. Yapımcı firma emeği ile alakalı değil burada yakarışım bu durumu zaten biliyorum ben. Mesele hem vergi vermeyip hem de bunun üstünden oyun fiyatından fazlasıyla ve aylık abonelik sistemine dökerek para kazanmaları mesele. Vergi veren Spotify gibi uygulamalar bile 17,99 TL'ye aylık hizmet sunuyorken vergisini ödemeyen yasal olmayan yollarla yapılan iş için aylık 20 TL istemeleri komik. Emeğin karşılığı olmalı fakat bu fiyatlandırma politikası altında değil.
Bu sizi ilgilendirmez. Eğer rahatsız oluyorsanız gerekli yerlere şikayet edersiniz. Yamanın kendisi bile yasal değil iken sadece paralısına ses çıkarmak çok saçma.
 
Kim değiştirsin? Oyun yapımcıları mı yoksa çeviri yapan gruplar mı? Çeviri yapan gruplar, istedikleri ölçüde fiyatlandırma yapmakta özgürler. Dediğim üzere o yamalar yapılmayabilirdi fakat bağımsızca emek gösterildi ve yapıldı; bundan dolayı da emeklerin karşılığına niçin her zaman cüzi miktarda paha biçsinler ki?

Pahalı olsun demiyorum, sadece onların perspektifinden yönelerek konuşuyorum. Verilen emeği hiçe saymak ve bu doğrultuda da fiyatlandırma konuluyor oluşunu mantıksız bulmak ne kadar doğru? Elinizde bedavaya edindiğiniz bir ayakkabı var ve ben de bulunduğunuz yerdeki tek ayakkabı boyacısı olayım. Niçin ayakkabınızı bedavaya boyayayım ki? Ayakkabınızı bedavaya edinmiş olmanız, ortaya döktüğüm/dökeceğim emekten bir karşılık beklememem gerektiği anlamına mı geliyor?

Bedava oluşu sizi ilgilendirir, ortaya konulan emek de emek sahibini; işin basite indirgenmiş hali bu kadar.
Sadece fikrimi belirttim ben de. Ben mantıksız buluyorum. Sadece bu.
 
Kurs alma gereksinimi bulmuyorum bu saatten sonra zira ileri düzey diyaloglar dışında İngilizce konusunda yeterli buluyorum. O yamayı tek kişinin yapmasının sebebi zaten grupların birbirine saygı duymasından dolayı tekrar uğraşmamasından kaynaklanıyor. Onun dışında 20 TL'ye alacağınız İngilizce kursu ile ancak isminizi söyleyebilirsiniz diye düşünüyorum zira günümüzde ortalama bir dil kursu 3500-4000 TL arası ücret istiyor.

8 yaşındaki kuzenim oyun oynayarak bile İngilizce öğrenip bana hal hatrımı sorabiliyorsa iş bitmiştir hocam. İsterseniz her dili öğrenebilirsiniz. İnternette ücretsiz kurs var. Bahsettiğimiz dil İngilizce hocam İngilizce!
 
Çok az konuşulan diller için destek geliyorsa Türkçe içinde gelmeli. O firmalar her şeyden sorumlularsa bir zahmet Türkiye'yi de görsünler.
Çok az konuşulan diller derken. O "çok az konuşulan" dediğiniz diller uluslararası boyutta ülkeler arasında konuşuyorlar. Mesela hangi dil?
 
Direkt çevirmesi bile yasal olmayan bir şey. İş yamanın kendisine gelince yasak olsa bile çevrilsin, emeğin karşılığı istenince hemen yasak falan. Ne güzel mantık ya!

Vergi cumhuriyeti deformasyonu ne hale getirmiş beyinleri. O kadar çok şeye gereksiz ve haksız vergi veriyoruz ki insanlar aylarca uğraşıp gözlerimiz bozulana kadar faydalı bir iş olsun diye gece gündüz test süreçlerinden geçirip anlaşılır hale getirip ortaya çıkardığımız çevirileri 10TL gibi bir rakama (4 simit ediyor bu arada) sattığımız için bunun 2 TL'sini de vergi vermemiz gerektiğini, ve vermediğimiz için haysiyetsiz olduğumuzu söyleyebilecek kadar yaralılar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı