Ücretli Türkçe yama saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçma mıdır, haklı mıdır, ederini mi isterler bilmem ama lisanslı bir ürünü herhangi bir izin olmadan modifiye edip çeviri yapmak bana hukuken sıkıntılı geliyor. Zira bildiğim kadarıyla çeviri yapılacak dosyaların içeriğine ulaşmak için bazen özel yöntemler kullanmak bile gerekiyor ki bu da yapımcının aslında o dosyalar ulaşılmasını istemediğinin bir göstergesi denebilir. Şahsen benim yapımcısı olduğum bir oyuna böyle bir şey yapıp üzerinden para kazansalar, siz hayırdır deyip bir takipçisi olurdum. Bir yazılımı ücretsiz olarak yamalamak bile lisans anlamında tartışmalıyken üzerinden bir de para kazanmak.... Bilemiyorum.
 
Sizin durumunuz kimseyi ilgilendirmez. Ferrari alamıyorsanız diye "Ferrari çok pahalı yha, bedava olsun." diye bir cümle ederseniz size herkes güler. Eğer cebinizden 200 lirayı oyuna ayırabiliyorsanız sizin paranız var demektir. Fakir edebiyatı yapmayın. Fakir olan birisi bırak yamayı veya oyunu, o bilgisayara bile sahip olamaz.
"O amcalar" gibi konuştun az önce "çıkar bakayım cebindeki telefonu oo 3K ederi hani açtın" diyenler gibi. ayda diyorum be abi ayda. bazen o bile elime geçmiyor ki bu gidişle korsana doğru da kayabilirim çünkü ben de para çok az var. ben mi anlatamıyorum sen mi anlamamazlıktan geliyorsun? benim maddi durumumu yaşadığım sıkıntıları bilmiyorsun ki.
 
Evet, hani diyorsunuz ya o kadar emek vermiş yıllarca, o kadar emeği varsa emeğinin hakkını alması lazım sonuçta.
Siz beni anlamadınız sanırım. Ben yasal demedim. Sadece o kadar emek veriyorsa 10-20 TL'yi çok görmeyin dedim.
 
Nelere para bayılacağım sizi ne zamandır ilgilendiriyor onu da anlamadım. :)
O zaman da kimlerin neyden para kazandığına, istediklerine veya neye para verdiğine karışmayacaksınız. Bir şeye karşıysanız ona destek vermeyerek veya almayarak tepkinizi gösterirsiniz. Hem millete karışacağım ama millet bana karışınca "Hayırdır?". Yok öyle dünya. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı