Ücretsiz dijital lisans elde etme

Sizlere Türk forumlarında örneği olmayan bir konudan bahsedeceğim.

Bu konuda Microsoft hesabınıza nasıl ücretsiz ve güvenli bir şekilde Windows 10/11 lisansı tanımlayabileceğinizden bahsedilmektedir.
(HWID yöntemi olarak da tanınmaktadır.)

Öncelikle dijital lisans nedir?

Bilgisayarınızın bir donanım kimliği vardır. Buna HWID (Hardware ID) denir. Dijital etkinleştirme yaptığınız zaman bilgisayarınızın donanım kimliği Microsoft sunucularına kaydedilir ve böylece donanım kimliğiniz sunucularda sorgulandığında bilgisayarınız etkinleşir.

Bu yöntemin çalışma mantığı nedir?

Bildiğiniz üzere Windows 7 üzerinden Windows 10’a yükseltme işlemi ücretsizdi ve yükseltme işlemi sonrası size bir dijital lisans tanımlanıyordu. Bu işlem için Windows 7’nizin lisanslı olması gerektiği söyleniyordu ama pratikte bu doğru değildi. Windows 7’niz nasıl lisanslanmış olursa olsun yükseltme işlemi sonrası yasal lisans sahibi olabiliyordunuz. Bu yükseltme işlemi ile lisans sahibi olmak hala ücretsiz. Uzun yoldan deneyimlemek isteyen varsa bilgisayarına Windows 7 kurar -bütün diskini MBR’ye formatlamak ve UEFI ayarlarıyla uğraşmak gibi şeyleri göze alarak- ve Windows 10’a yükseltir. Ben bu konuda size bu işi güvenli bir şekilde nasıl kısayoldan yapabileceğinizi anlatacağım.

Nasıl yapılır?

Öncelikle güvenlik risklerini yok etmek adına bir sanal makine kuracağız. Bunun için VMware veya VirtualBox kullanabilirsiniz. İhtiyacınıza göre Windows 10/11 kurduktan sonra Microsoft Activation Script adlı bir araç kullanacağız. GitHub üzerinden edinebileceğiniz bu araç açık kaynak kodludur ve Windows 7 kurup yükseltme yapmanıza gerek kalmadan bilgisayarınızı Windows 7’den yükseltme yapılmış olarak gösterir. (Hwidgen denilen bir aracın daha bu yöntemi kullandığı söylenir ama açık kaynak kodlu değil olarak biliyorum ve hiç test etmedim.) Bu aracın içinde KMS, KMS38 ve HWID gibi etkinleştirme seçenekleri mevcuttur. KMS’den koşarak uzaklaşacağız ve HWID seçeneği ile etkinleştirme yapacağız. Artık bu lisansı Microsoft hesabımıza taşıyabilmek için sanal makinede oturum açmamız yeterli olacaktır. Oturum açtıktan sonra dilerseniz sanal makineyi tamamen silebilirsiniz.

Ana makinenizde oturum açtığınız zaman etkinleştirme sayfasında “Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi.” yazısını göreceksiniz. Oturumu kapatsanız veya format atsanız bile cihazınız etkin kalmaya devam edecektir. Artık gerçek bir lisansınız var.
 
Son düzenleme:
Lisansı nasıl aktarıyoruz? Ana bilgisayar ve sanal bilgisayarlarda aynı hesabım açık şuan fakat sanal bilgisayarda lisans aktif iken ana bilgisayarımda hala aktif değil. Bir şeyleri kaçırıyorum ama anlamadım. Yeniden başlatıp sanal bilgisayarı tekrar açtım fakat olmadı.

Eki Görüntüle 2016691Yukarıda dediğiniz gibi yaptım fakat bu uyarıyı alıyorum. Anladığım kadarıyla sanal bilgisayardaki lisansımızı kurduktan sonra ana bilgisayarda oturum açıp sanal bilgisayardaki lisansımızı silmemiz gerekiyor.

Hayır, lisansı aktarmadan o komutları kullanma.

Ekran görüntüsü 2023-11-15 225120.png

Kaynak
 
Sanal makineden hesabınızın oturumunu açtıktan sonra lisansı (sanal makineden) etkinleştirin.
Daha sonra ana bilgisayarınıza lisansı taşıyın.


Oldu bu arada.
Yani hocam ilk önce microsoftda oturum açıp (bilgisarayı kurduktan sonra) hwid dosyasınımı açıcağız fazla anlamadımda ve lisansı nasıl taşıyacağımı söylermisiniz
 
Yani hocam ilk önce microsoftda oturum açıp (bilgisarayı kurduktan sonra) hwid dosyasınımı açıcağız fazla anlamadımda ve lisansı nasıl taşıyacağımı söylermisiniz
Evet. Sanalda lisansınızı Burak hocamızın anlattığı şekilde yaptıktan sonra lisansı ana bilgisayarınıza yine Burak hocamızın yukarıda ki resimde gösterdiği şekilde taşıyacağız.
Hayır, lisansı aktarmadan o komutları kullanma.

Eki Görüntüle 2016752
Kaynak
 
Hocam teşekkürler fakat bir şey sormak istiyorum bu yöntem yapınca bir sorun olur mu, zararlı mı?

Diğer yöntemlerden ohook AiO aktivisasyonu nedir?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı