Ülkemiz ne zaman düzelecek?

  • Konuyu başlatan Valve
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 423
Eskisi gibi markete 100 lirayla girip 3,4 poşetle çıktığımız günleri ne zaman göreceğiz?
Artık bir genç olarak bıktım bu hayattan...
Yobazlaşmış düşüncelerden uzaklaşırsak ve şu anki tembelliğimizi bir kenara atarsak gelişiriz. Bunların en başında Eğitim geliyor.
 
Yüksek bir nüfus'a sahibiz, piyasa kendi kendine dönüyordu eskiden. Çünkü o zaman piyasalara dolar girmesi istenmişti ancak Türkiye bu dolar veli nimetini her ne kadar halkın yaşamına dökse de ah ferahlık belediyelere para görünüm yenilenmiş konutlar desek te iyi bir çevre iyi bir eğitim hayatı ve "çocuğun önünün açık olmaması" gibi sorunlar var bunlar şu anda çözülmeye çalışılmamalıydı eskiden beri vardı örneğin; başka ülkelerde işsizlik gibi bir sorun yok mesela bakın Ukrayna'ya ülkesini açacak kişiler açık açık konuşuyor benim ülkeme gelecek kişinin bana ve ekonomime faydası olsun fabrikamda çalışsın diyor neden? Peki ya Türkiye'nin de bir yüksek geçim kaynağı olan seri üretim fabrikaları olsa? Buralar gibi yerlerde zaten işsizlik yok demezler miy di neden bir proje ye eskiden desteklenmedi bu "TOGG" denilen araba önceden de vardı neden ona yardım edilmedi neden uçak helikopter vb projeler eskiden yok muydu vardı neden desteklenmedi aslında bunun nedeni eğer geçmiş Türkiye'yi takip ediyorsanız değişen cumhurbaşkanlığı ve darbe hep bu kargaşalardan geçen bir ülkeydi. Düzeldi ve ekonomiyi canlandıracak adımlar atıldığında hep bir ilerideki adım ülkeyi daha arkaya atıyordu. Bundan sonraki süreçte biraz daha ufak büyük demeden projelere yardım edildiği görünüyor peki hammadde? Bu sefer daha fazla imkan verilir mi tartışılır? Sorun üretmiyen ve dışarıya bağlılıkla kalan bir Türkiye bu eskiden de çok görüldü ama ben ileriki nesillerin de bu konuda pek gözü açık olduğunu düşünmüyorum çevresinde ki olanakları doğru kullanan bir nesilin içindeki gömülü bir iktidarın olmasını tercih ederim.
 
Düzelecek düzelecek de, kısa zaman içerisinde olmayacak gibi. Dünya sessiz sakin kalmıyor maalesef. Belki 5, belki 10, belki 15 sene.
 

Geri
Yukarı