novaimpus99
Hectopat
- Makaleler
- 2
Meslek lisesi web tasarım bölümüne gittim ve sınıfımızdan 1 bilgisayar mühendisi iki kişide yazılım mühendisi çıktı. Ha ilk sene kazanamadık ama ideallerimizi abi eğitim sistemi çok kötü yaaaaaa diyipte bırakmadık. Bu sene yazılım mühendisliğinden mezun oldum ve benim için gayet iyi olan bir firmada işe başladım isteyince her şey olur. Sizin dediklerinize bende katılıyorum Avrupa da yaşayan bir kişi ile aynı yaşayabilmek için Hansın 1 saat çalışmasına burada 3 saat çalışman gerekiyor ama bu yatman için bir bahane değil. Ülkeden ve ortamından memnun değilsen sonuçta ağaç değilsin ayakların var biraz cesaret gösterip O hayalini kurduğun American Dream hayatını yaşayabilirsin. Ha ben burada kalmak istiyorum diyorsan akıllı olarak çalışıp çabalayıp bir şeyler başarabilirsin. Ülke durumu içler acısı halde ama bu senin durumununda kötü olması gerektiği anlamına gelmiyor.Meslek lisesinde okuyanlar harbi çok saçma bir durumda mesela bilişim meslek lisesinde okuyan liseliler saçma sapan görmediği derslerden sınava girecekler. Ama anadolu lisesine giden bir genç bu dersleri görmüş olacak rahatlıkla bilgisayar mühendisliği kazanabilecek ama meslek lisesindeki adam bilgisayar mühendisliğinin yarısını bilmesine rağmen gidemeyecek.
Bütün sene boyunca yan gelip yatan kişiler LGS'de düşük puan alıyorlar ve aileleri baskı yapınca aileleri suçlu oluyor.
E sen tabi alıyorsun mis gibi parayı kurtlar konseyindenSıkı çalışan adam Türkiye'de de güzel bir kariyer yapar ama bir Avrupa ülkesinde yaşayan adamın refah seviyesine ulaşamaz. Sen ne kadar kariyer yapsan da Türkiye aynı Türkiye.
Yani bir nevi:
Coğrafya kaderdir.
Beni yanlış anlamazsınız umarım. Oturduğu yerden "Eaabi yaa ülke çook kötüüü sistem çöööp" diyenleri savunmuyorum.
Ben onların arasında fark yok demiyorum. İnsanların bu lafları söyleyip buna karşı hiçbir şey yapmamalarından bahsediyorum. Yoksa Türkiye ile diğer Avrupa ülkelerinin arasındaki refah seviyesi dağlar kadar.Ülkelerin alım gücüne bakmanızı öneririm. Orada 130.679,80 euro olan bir spor araba burada 3.693.500 tl ise sorun vardır.
Ayrıca BMW alman firması olduğu için yurtdışında gayet ucuz.
Örnek vermek gerekirse;
Almanya fiyatı :Eki Görüntüle 642505
Türkiye fiyatı :
Eki Görüntüle 642506
Ben de bundan bahsediyorum. İnsanların coğrafya kaderdir deyip hiçbir şekilde bu sorunlara çözüm bulmaya gayret etmeyenlerden bahsediyorum.Insanımız sorunları görüyor, dile getiriyor. Ama lafla peynir gemisi yürümez. Bu tarz bahanelere sığınanlar mı çok çevrenizde? Icraate geçenlerde mi?
Bahane bulmayı bırakın ve harekete geçin. Ancak böyle düzelir memleket.
Almanya'da 1557 € diye biliyorum. Son baktığımda öyleydi. Ben ülkemizin alım gücü diğer bütün ülkelerden iyi demiyorum. İnsanlar bu konuyla ilgili hiçbir faaliyet yapmıyor diyorum.Avrupa'daki asgari ücreti bilmeden konu açmayın.
Benim babam yurt dışında çalışıyor maaş durumlarını biliyorum. Sizin açıkladığınız şekilde coğrafya kaderdiri gayet mantıklı bir şekilde söyleyenlere sözüm yok. Bunu çalışmayayım da yatayım diyenler için bir kurtuluş cümlesi olarak görenlere laf ediyorum.Amerika'da da doğabilirdim(k), orada orta halli olsaydık bile, Türkiye'den kat kat daha iyi bir halde olurduk, burada bir ayda kazandığımızı adam orada iki haftada kazanıyorsa evet coğrafya kaderdir.
ABD asgari ücreti saatlik 7 dolar haftada 40 saat çalışıyorlar diyelim yapıyor 280, iki haftada 560 dolar alıyorsun, Türkiye'de ise bir ayda 500 dolar. Vergileri anlatmaya gerek yok sanırım.
Aynen öyle. Bizimkiler acı çekmeden başarılı, zengin olacaklarını sanıyor. Biz dişimizi sıkıp çalışırsak, çabalarsak o refah dolu günleri göreceğiz.Ben onların arasında fark yok demiyorum. İnsanların bu lafları söyleyip buna karşı hiçbir şey yapmamalarından bahsediyorum. Yoksa Türkiye ile diğer Avrupa ülkelerinin arasındaki refah seviyesi dağlar kadar.
Ben de bundan bahsediyorum. İnsanların coğrafya kaderdir deyip hiçbir şekilde bu sorunlara çözüm bulmaya gayret etmeyenlerden bahsediyorum.