novaimpus99
Hectopat
- Makaleler
- 2
Meslek lisesi web tasarım bölümüne gittim ve sınıfımızdan 1 bilgisayar mühendisi iki kişide yazılım mühendisi çıktı. Ha ilk sene kazanamadık ama ideallerimizi abi eğitim sistemi çok kötü yaaaaaa diyipte bırakmadık. Bu sene yazılım mühendisliğinden mezun oldum ve benim için gayet iyi olan bir firmada işe başladım isteyince her şey olur. Sizin dediklerinize bende katılıyorum Avrupa da yaşayan bir kişi ile aynı yaşayabilmek için Hansın 1 saat çalışmasına burada 3 saat çalışman gerekiyor ama bu yatman için bir bahane değil. Ülkeden ve ortamından memnun değilsen sonuçta ağaç değilsin ayakların var biraz cesaret gösterip O hayalini kurduğun American Dream hayatını yaşayabilirsin. Ha ben burada kalmak istiyorum diyorsan akıllı olarak çalışıp çabalayıp bir şeyler başarabilirsin. Ülke durumu içler acısı halde ama bu senin durumununda kötü olması gerektiği anlamına gelmiyor.Meslek lisesinde okuyanlar harbi çok saçma bir durumda mesela bilişim meslek lisesinde okuyan liseliler saçma sapan görmediği derslerden sınava girecekler. Ama anadolu lisesine giden bir genç bu dersleri görmüş olacak rahatlıkla bilgisayar mühendisliği kazanabilecek ama meslek lisesindeki adam bilgisayar mühendisliğinin yarısını bilmesine rağmen gidemeyecek.