Üniversite aile yanında mı yoksa şehir dışında mı okunmalı?

• Konuyu başlatan Jans
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 64
  • Görüntüleme 11.587
Erkek hocam.

Maalesef o da var hocam. KYK çıkmazsa ve özel yurtlar yüksek fiyat çekerse muhtemelen üniversiteye başlayamadan şehire dönerim

Hocam o puanıma göre belli olur gibi. Ancak ben Ankaralıyım. Şehir dışı olacaksa Konya Eskişehir Bolu vs yazabilirim Ankara'ya yakın olduğu için.
Bundan 5 Sene önce kyk başvurmuştum çıkmamıştı 240.yedektim Edirne'de okuyordum. 1 hafta içerisinde yerleştirmişlerdi Yarı Özel'e hemde. Olumsuz düşünmeyin sadece yedekte bekliyebilirsiniz

Yani size şöyle söyleyeyim kalkıp aile evinde kuru ekmek yiyen birisi değilim hatta ailecek yeme içmeden tasarruf etmeyiz ama kalkıp her ay tişört pantalon ceket alan bir ailede değiliz, ayda yılda birdir

Hocam şehir içinde okursam kötü bir bölümde okumak zorunda kalabilirim. Örneğin şehir dişında İngiliz Dili ve Edebiyatı 23k ile alıyorsa Ankara'da aynı bölüm 12k ile alıyor ve işim zorlaşıyor. Yani aile yanında kalmam için dandik bölüm yazmam gerekebilir ama en azından aile ile yaşamış olurum. Bir kere daha üniversite sınavına girip daha iyi sıralama yapamam çünkü halihazırda mezunum tekrar sınava girmem söz konusu bile olamayacak, yani bu sene ne çıkarsa oraya
Ankara'da yaşıyorsun ve başka ilde bir üniversite mi düşünüyorsun? Neresinden baksan tutarsız... Orta gelirli bir ailenin şu ekonomide il dışında öğrenci okutması çok ama çok zor. Senin için de rezillik olur. Zaten ülkenin en iyi üniversiteleri Ankara'da, şehir zaten ideal. Tekrar hazırlanıp güzel bir bölüm ve üniversite daha iyi bir seçenek gibi duruyor. Boşa gidecek bir dört yıl bana mantıklı gelmedi maddi manevi sadece zarar.

Ankara'da yaşıyorsun ve başka ilde bir üniversite mi düşünüyorsun? Neresinden baksan tutarsız... Orta gelirli bir ailenin şu ekonomide il dışında öğrenci okutması çok ama çok zor. Senin için de rezillik olur. Zaten ülkenin en iyi üniversiteleri Ankara'da, şehir zaten ideal. Tekrar hazırlanıp güzel bir bölüm ve üniversite daha iyi bir seçenek gibi duruyor. Boşa gidecek bir dört yıl bana mantıklı gelmedi maddi manevi sadece zarar.

Hocam haklısınız aslında Ankara tabii ki büyük bir şehir ama benim aklımın bir köşesinde her zaman Eskişehir, Antalya gibi alternatifler olmuştu. Yani bu alternatiflerin oluşmasının sebebi şehirlerin verdiği sınırsız özgürlük ve gezip tozma durumlarıydı. Ancak dediğiniz gibi orta gelirli bir ailenin çocuğunun şu an şehir dışında okuması çok masraflı oluyor. Bir de işin maddiyat tarafını geçtim tek çocuk olduğum için ailemi de yalnız bırakmayı istemiyorum aslında bir yandan da. Sonuçta koca bir 4 sene var, hazırlık okusanız 5, üniversite bittiği zaman 23-24 yaşında olacağım ve üniversiteyi uzakta okursam hafta sonları öyle sürekli eve gelme durumum olamayacak. Eve temelli dönüş yaptığımda ailemi bir anda 5 yaş yaşlanmış görmek duygusal olarak beni yıpratır. Böyle duygusal bir kişiliğim var maalesef saçma gelebilir ama durum bu. :D

Hocam ben halihazırda mezun olduğum için tekrar mezuna kalmam söz konusu değil. Aile ile olacak sorunları vs. geçtim psikolojik olarak bir kere daha mezun olmayı kaldıramam maalesef, o zorluğu bir kere daha aileme yaşatmayı da istemiyorum. Şu konuda haklısınız yani üniversiteye sonuçta 4 sene gideceğiz bir hayat söz konusu ama sınav günü puanlar açıklandıktan sonra ailenin sana yükmüş gibi bakması vs. çok büyük bir eziyet benim için. Belki üniversitede bölümümü beğenmezsem tekrar sınava hazırlanırım kırık OBP ile bile olsa güzel bir bölüm tutturabilirim daha iyi çalışmam halinde. Ancak şu an mezuna kalmam sözün özünde intihar olur benim için. @bakkalagidenkardes

Bu ekonomik şartlarda bence aynı şehir he diyorsan babam bana her ay 1500 2000 gönderebilir şehir dışı ama aileme yük olmam kendi şehrinde yazarsın.

O işler biraz karışık hocam. Hadi mecburiyetten şehir dışı yapmam gerekti, ailem her ay 1500-2000 TL gönderdi tamam ama onun devamlılığı olmayabilir. Ben esnaf çocuğuyum, babamın veya annemin bazen sürpriz ödemeler yapmaları gerekebiliyor. Üç ay para gönderip dördüncü ay bu ay gönderemeyiz diyebilirler, durumlardan az çok haberdar olduğum içinde kalkıp bu ay niye para yok diye laf edemem, etsem bile işin ne git çalış derler. :D ben 12.sınıftayken dolar şu ankinden 7-8 TL daha düşük olduğu için o zamanlar hep bir şehir dışı hayalim vardı ama şu durumda ister istemez mantığımla yürüyüp sonradan pişman olmayacağım kararlar almayı istiyorum. @sinkare. Coskare.

Bu ekonomik şartlarda bence aynı şehir he diyorsan babam bana her ay 1500 2000 gönderebilir şehir dışı ama aileme yük olmam kendi şehrinde yazarsın
Şehir dışında okumuş ve hiçbir şeyden kısmamış bir insan olarak yine saçma. Şehir dışında okusa ne olacak? Zaten Ankara'da yaşıyor, ailesinin harcayacağı parayı kendisine bir hesap açsın ileride evine arabasına bir yatırım olur, elaleme yedirene kadar daha iyidir. Zaten güzel bir yerden mezun olursa üniversite döneminin acısını çok güzel çıkartır yeter ki mis gibi mesleği olsun. Bu on dört on bes yaş hevesleri özgürlük muhabbetleri.

O işler biraz karışık hocam. Hadi mecburiyetten şehir dışı yapmam gerekti, ailem her ay 1500-2000 TL gönderdi tamam ama onun devamlılığı olmayabilir. Ben esnaf çocuğuyum, babamın veya annemin bazen sürpriz ödemeler yapmaları gerekebiliyor. Üç ay para gönderip dördüncü ay bu ay gönderemeyiz diyebilirler, durumlardan az çok haberdar olduğum içinde kalkıp bu ay niye para yok diye laf edemem, etsem bile işin ne git çalış derler. :D ben 12.sınıftayken dolar şu ankinden 7-8 TL daha düşük olduğu için o zamanlar hep bir şehir dışı hayalim vardı ama şu durumda ister istemez mantığımla yürüyüp sonradan pişman olmayacağım kararlar almayı istiyorum. @sinkare. Coskare.

Bende senle aynı durumdaydım babam inşaat ustası şehir dışında bir universite yazdım diyordum kendi kendime çalışırım falan emin ol hikaye bunlar 2.sene tekrar çalışıp kendi şehrimde okumaya başladım ha şöyle dezavantajları var sevgilinle evde oturacaksınız illa arkadaşlarından alman lazım ya da onun evine gitmeniz lazım, gece geç saatlerde eve gelebilirsin.
Avantajları ise hiçbir giderin olmöuyor eline geçen para cebince kalıyor, yok şehir dışında hayatı öğren falan fasa fiso paran olduktan sonra :D neyse devam edelim work and travel veya Erasmus hayalini çok daha avantajlı gerçekleşir.
Tecrubelerim bu kadar saygılar...

Çok doğru dediniz köklü bir üniversite olmadığı sürece şehir dışı boş ekstra masraf demek bizde lise dönemleri arkadaşlarla diyorduk şehir dışında alemler geceler ohoooo

Çok doğru dediniz köklü bir üniversite olmadığı sürece şehir dışı boş ekstra masraf demek bizde lise dönemleri arkadaşlarla diyorduk şehir dışında alemler geceler ohoooo

Ankara Üniversitesi veya Hacettepe Üniversitesi düşünüyorum hocam. Düşündüğüm bölümler açıkçası pek parlak değiller ama şehir dışında kötü bir üniversitede iyi bölüm okuyacağıma kendi şehrimde iyi üniversitede kötü bölüm okurum sonra belki yatay geçiş vs. ile durumu toplarım diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? @sinkare.coskare

Ankara Üniversitesi veya Hacettepe Üniversitesi düşünüyorum hocam. Düşündüğüm bölümler açıkçası pek parlak değiller ama şehir dışında kötü bir üniversitede iyi bölüm okuyacağıma kendi şehrimde iyi üniversitede kötü bölüm okurum sonra belki yatay geçiş vs. ile durumu toplarım diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? @sinkare.coskare

İyi-kötü bölümden kastınız nedir? Hangi bölüm istiyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı