Üniversite anıları

Bizim üniversitede kedi, köpekler meşhurdur. Okulun içinde, dışında, sınıflarda dolaşırlar.

Abi bir gün dersteyiz. Sınıfa bir kedi girdi, arkaya doğru gidip boş bir masada kıvrıldı. Bir süre sonra bir koku geldi. Evet, sınıfın arka tarafına işemişti :) Hayvanlar normalde ihtiyaçlarını bu kadar kaba yapmaz ama o kedicik biraz garipti.

Sınıfın mal mal bakışı, hocanın dikkatinin dağılması ardından nankör bir bakıştan sonra hiçbir şey yokmuş gibi sınıfı terk etti.
 
Çok değil okulun ilk gününden önceki gün okulu incelemeye gitmiştim. Bulgar bir kız İngilizce bir şey sordu. Ben de İngilizce cevap verdim. Beraber okulu dolaşmayı teklif etti ben de kabul ettim. Akşama doğru telefon numarasını verdi tanıştık falan benim telefonum çaldı. Türkçe konuşunca gülmeye başladı. Meğer o da Türkçe biliyormuş. Beni Türk'e benzetememiş. Telaffuzum da iyi olduğu Türkçe bilmiyorum sanmış. Bu da böyle bir anımdır.
 
Ev arkadaşım zamanında sağlam alkol aldı. Yüzü gözü kızardı. Kafası gitti iyice. Yatakta da gitarım vardı. Gitti gitarın yanına oturdu. Aldı eline gitarı. Ben de gitar çalacak herhalde dedim. Kalktı ayağa. Gitarın o uzun yerinden tuttu cebine sokmaya çalıştı.
Yine aynı arkadaşımın uyurgezerliği vardı. Gece kalkardı kapıda nöbet tutardı. Yastığını alırdı koridora giderdi. Gece çok korkardım ondan ama mecbur aynı evi paylaşıyorduk. :D Bir gece odanın kapısını açtı. Terlikleri de eline almış. "Gelse de dövsem" gibi bir şeyler diyordu. Böyle birkaç defa saçma anılar yaşadım. Korkardım ama şimdi düşününce gülüyorum.
İlk senemde hocaya zilin ne zaman çalacağını sordum. Olayı öğrenince utanmıştım. :(
 
İlk olarak işlediğim bir disiplin suçundan dolayı final sınavları tarihine denk gelecek şekilde 7 gün uzaklaştırma verdiler ve sınavlara girmediğim halde o yıl bölüm 2.'si oldum. Diğeri ise işlediğim başka bir disiplin cezasından dolayı kimlik kartıma el konuldu fakat ertesi gün kaybolmuştur diyerek gazeteye ilan verdikten sonra yenisini çıkarıp okula kaldığım yerden devam ettim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı