Üniversite okumalı mıyım?

Serhan Demir

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
183
Çözümler
1
Yer
Alanya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600 / Evga GTX 1660S SC Ultra 6gb / Crucial Ballistix (8x2) 3000 MHz / B450 -A Pro / Xigmatek 550W PSU
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Meslek Lisesi Öğrencisi (11)
16 yaşındayım ve artık 11.sınıf oldum. Meslek lisesinde okuyorum ve alanım bilişim teknolojileri. Benim hayalim 18 yaşımda lise mezunu olup, kendi bilgisayar tamir ve satış dükkanı açmak. Ama ailem beni üniversiteye göndermek istiyor. KPSS'ye girip devlete çalışmamı istiyorlar. Şimdide yaz ayında beni kursa göndermek istiyorlar (KPSS kursu) lakin ben çalışmak istiyorum. Hem elime üç beş kuruş para geçsin hem de meslekte kendimi geliştireyim. Ailem şu an istediğini yapabilirsin dediler ama kafam çok dağınık.
 
Klasik Türk mantığı arkanı devlete yasla sırtın yere gelmez.
Bence kendi dükkanınızı açmaınz daha mantıklı. İşinizi iyi yaparsanız devletin vereceğinden kat kat fazla kazanırsınız ve daha az stres olursunuz.

Üniversite okunabilir belki ama ben devlette çalışma taraftarı değilim.
 
Abi sakın aileni dinleme. Eğer kendi dükkanını açmak istiyorsan açabilirsin ama bu zaman ve para alır. Eğer aile evinde oturuyorsan ve onlar okumanı istiyorsa açık öğretimden herhangi bir bölğm okuyabikirsin.
 
KPSS girip memur olsan sırtın yere gelmez bence.

Şu ülkenin çoğunluğu zaten memur ve ülkede memur ihtiyacı neredeyse kalmadı. Memurluk için uğraşmasının ne mantığı var? KPSS girip boşa strese girecek, gerek yok öyle şeylere.

@Serhan Demir kardeşim, her zaman için ara ve teknik elemana ihtiyaç vardır. Kendinizi meslek yönünde geliştirmeniz daha iyi olacaktır. Üniversite diplomasını almak adına açıköğretim fakültesinden bir bölüm bitirebilirsiniz. Açıköğretim bölümleri o kadar zor olmuyor. Maksat da üniversite diploması almak, üniversite diplomasını bu şekilde alabilirsiniz.
 
Kpss girip memur olsan sırtın yere gelmez bence.
Memur olursa(!) belki gelmeyebilir.

Kıymetli kardeşim dışarıda o kadar fazla üniversite mezunu var ki iş arayan, bazen kazara elime CV alıyorum gerçekten üzülüyorum. Olurda giriştiğin iş için bir sonuç alamazsan lise mezuniyetin ile aç kalırsın. Eleme kriteri olan üniversite önüne engel olur.
@Serhan Demir
 
Kanka aile evindeysen okuma kendine freelancer vb. işlerle para biriktir ama sakın kredi alma. Borç alıcağın ilk ve son kişi baban olsun.
 
KPSS'ye kesinlikle girilmez. Ama üniversite diploması her anlamda işine yarar. Onu da geçtim sırf sosyal anlamda insana kattıkları dolayısıyla her insan üniversite okumalıdır benim kanımca. Kişilik olarak pasif biri değilseniz üniversite ufuk açar.
 
Kpss girip memur olsan sırtın yere gelmez bence.
Hocam siz kafayı peynir ekmekle mi yediniz? Yoksulluk sınırı altında aldıkları maaş. Ayda 25.000.00₺ kazanan Suriyeli diyordu ya asgari ücretli g*b*rs*n diye. Bana soracak olursanız memurlar g*b*rs*n. Affedersiniz malum yerleri çok kalkıyor çünkü indirmek lazım.
 

Geri
Yukarı