Üniversite şehir içi mi şehir dışı mı okunmalı?

BlackCaT

Kilopat
Katılım
9 Mayıs 2018
Mesajlar
1.684
Yer
İstanbul
Evet arkadaşlar, 1.5 ay sonra sınava gireceğim. 5 yıllık lise hayatım bitiyor (lise hazırlık ile beraber) İstanbul'da "havacılık yönetimi" düşünüyorum. Özel üniversite %50 burslu 380 bin istiyor. Ailem de onay veriyor. Mezuna bırakma gibi düşüncem yok. Kötü de yapsam bir bölüm okuyacağım. Babam kazan, sonra bakarız diyor. İstanbul'da üniversiteye yakın olan 2. evimiz de var. Arabam da var, gidip gelmek rahat olacak. Ancak ailem şu an baskılıyor. Seneye de bu baskı olacaksa şehir dışı düşünüyorum (Eskişehir veya İzmir). Kendimi atayım, gezer tozarım kafasındayım. Burada gözlerinin önünde olsam gezmeme vs. laf edeceklerse çekemem. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Özelde okursam vereceğim para şehir dışında yurt veya kiralık ev ile aynı fiyata denk geliyor. Arada 10 bin TL fark var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maşallah zengin ailedensiniz :D Ben olsam il dışında okurdum, zaten paranız var en azından hayatınızı istediğiniz gibi yaşarsınız.
Edit: Eğer zorluklara alıştırılmadan büyütüldüyseniz yediğiniz bir halt yüzünden aileniz desteği keserse ağlayarak geri dönersiniz ona göre :D
 
Bence "kötü de yapsam bir bölüm okuyacağım" kısmını tekrar düşünmeniz gerekiyor. Zira bu fikir size ileride işsizlik veya bölümü sevmeme (okulu bırakma) olarak geri dönebilir.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Arkadaş''Özel üniversite %50 burslu 380 bin istiyor. Ailem de onay veriyor. '' deyince böyle oldum.
banker-bilo-022_16_9_1570719951-880x495.jpg
oldum.
 
Arkadaş''Özel üniversite %50 burslu 380 bin istiyor. Ailem de onay veriyor. '' deyince böyle oldum. Eki Görüntüle 1015866oldum.
Şaka bir yana ama @BlackCaT arkadaş mezuna bırakmayacağım demesi bence yanlış. Böyle okuyacağına iş hayatına atılması daha mantıklı.

Ailesi karışır diye il dışına çıkmak isterse kendi kararı. Fikir bizden karar ondan hesabı olur.

Şahsen üniversiteye öylesine gidecekse hiç gitmesin. 5(hazırlıkta dahil) seneyi hayatından çalmasın. 5 sene az bir zaman değil. Ya da il dışına illa da çıkacağım derse ikinci öğretim olabilir. Gündüz gezer tozar akşam derse gider.
 
Il dışında okumalısın. Daha önce tecrübe etmediğin şeyleri tecrübe edersin. Sorumlulukların artar, asıl hayata hazırlık yapmış olursun. Öyle ya da böyle aileden kopman gerekecek zaten.
 
Eğer ailenin yanında okursan daha çok paran olur, hem zaten İstanbul'daymışsın. Kendim ailemin olmadığı başka bir şehirde okuyorum. 1 sene yurtta kaldım, 3 senedir de evde kalmaktayım. Hani ne gereği var kendi çamaşırını makineye at, bulaşık yıka ve yemek yap falan ve bir yandan da dersleri takip et. Bence bunlarla hayat öğrenilmez, üniversite sürecinde arkanı toplayan birilerinin olması ve aile ile gündelik iletişim iyi oluyor. Kısaca aile birlikte kalmanın daha rahat olduğunu düşünüyorum çünkü daha az sorumluluğunuz oluyor.
 

Geri
Yukarı