Üniversite şehir içi mi şehir dışı mı okunmalı?

Buradaki çoğu lise çağı ve daha küçük arkadaşların gazına gelmemeni tavsiye ederim. Ailenin yanında okumak her yönden çok daha avantajlıdır. Ayrıca üniversiteye geçince de ders çalışacaksın. Hangi bölüm olursa olsun okuyayım bitsin bu sınav çilesi düşüncesi biraz sorunlu. En yakın arkadaşlarımdan biri FTR okudu, çocuk yüksek lisansı da bitirdi kaç senedir KPSS kasıyor hâla kazanamadı. Psikolojisi bozuldu çocuğun. Atama puanları 93-94 falan, özelde de verdikleri para asgari ücret veya bir tık üstü. Sevmediğin ve iş imkanlarından emin olmadığın bir bölümü sırf sınav stresinden kurtulmak için okuma yani.
 
Ben ailemin yanında okumak isterdim. Mis gibi ev, kendi odam var, çamaşırımı bulaşığımı yıkayan var, her gün güzel ev yemekleri yapan var, rahatlık var. Ben de üniversiteye hazırlanıyorum yurt hayatı nasıl bilmiyorum ama hiç güzel olacağını zannetmiyorum. 1 odada kaç kişi kalıyor acaba? Ve nasıl insanlar denk gelecek hiçbir fikrim yok aptalın teki denk gelirse çıkarım ben oradan. Ev desen çok pahalı kiralar. Bilmiyorum hiç hele bi kazanayım oraları düşünürüm sonra. Seni bilmem ama ben ailemle kalmayı tercih ederdim.
 
Evet arkadaşlar, 1.5 ay sonra sınava gireceğim. 5 yıllık lise hayatım bitiyor (lise hazırlık ile beraber) İstanbul'da "havacılık yönetimi" düşünüyorum. Özel üniversite %50 burslu 380 bin istiyor. Ailem de onay veriyor. Mezuna bırakma gibi düşüncem yok. Kötü de yapsam bir bölüm okuyacağım. Babam kazan, sonra bakarız diyor. İstanbul'da üniversiteye yakın olan 2. evimiz de var. Arabam da var, gidip gelmek rahat olacak. Ancak ailem şu an baskılıyor. Seneye de bu baskı olacaksa şehir dışı düşünüyorum (Eskişehir veya İzmir). Kendimi atayım, gezer tozarım kafasındayım. Burada gözlerinin önünde olsam gezmeme vs. laf edeceklerse çekemem. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Özelde okursam vereceğim para şehir dışında yurt veya kiralık ev ile aynı fiyata denk geliyor. Arada 10 bin TL fark var.

Merhaba yurta gitmeyi tavsiye etmiyorum rahat ederseniz ev arkadaşı alabilirsiniz arabanız da varsa aileniz de destek veriyorsa rahat bir şekilde şehir dışına gidebilirsiniz.
 
Şehir dışında okursam yurtta kalacağım. Arabada olmayacak istanbul daha mantıklı ancak darlamalarından korkuyorum
Arkadaş''Özel üniversite %50 burslu 380 bin istiyor. Ailem de onay veriyor. '' deyince böyle oldum. Eki Görüntüle 1015866oldum.
Niye ki özyeğin havacılık okuyacağım en iyi bölümü orada veriyorlar. Dil ingilizce diğer devlette okursam avantajim az özü'de okursam stajlar vs daha iyi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı