Üniversite sınavından 400 almak çok mu zor?

yasinseker02

Decapat
11. sınifim, 1 senem kaldi sınava. Ben bilgisayar mühendisliği istiyorum fakat sayısaldan 400 almak çok mu zor? Cevremdeki herkes oha gozüyle bakıyor. Gerçekten bu kadar zor mu? OBP aşağı yukarı 60 civari gelir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
OBP puanının 60 gelmesi için 4 senenin ortalaması 100 gelmeli, bu ortalamaya sahipsen evet, 60 puan gelir OBP'den.

Evet, zor. TYT yaparsın genel kültür ve zorlama yok, sadece hızlı soru çözme pratiği gerekiyor ama AYT'yi yapman için çalışman gerekiyor. 80 soru 3 saat, çalışana çok güzel süre ama çalışmayan birisi 7 saatte bile o soruları yapamaz.

OBP'den aşağı yukarı 60 geliyorsa 500 puanı gözünüz kapalı yapmalısınız.

400 puan zor mu kısmına gelecek olursak 100 puanı kendi veriyor. 60 puan okuldan gelecek dediniz. Bu durumda soruların %60'ını yapmanız yeterli. Tabii eşit dağıldığında böyle oluyor.

Zor değil, şimdiden TYT matematik ve Türkçe çalışmaya başlarsan ileride faydası olur. Ayrıca 11 derslerini de aksatmazsan son sene iyi bir çalışmayla 500+ yapabilirsiniz.

En düşük OBP puanı kaç oluyor benim ortalamam genellikle 50'lilerdeydi her sene.
OBP en az 50 kabul edilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı