Geliriniz düşükse bile devlet üniversitelerinde bir çok imkanla düşük gelirinize rağmen rahatlıkla okuyabilirsiniz.
Yurtta kalabilirsiniz, burslara başvurursunuz, yurtkur kredisi de alabilirsiniz. Krediyi okul bittikten 2 sene sonra taksitli geri ödeme imkanınız oluyor. Biraz daha araştırabilirsin bazı şeyleri.
Yaşadığınız yerde bir üniversite varsa tercih ettiğiniz taktirde harcamalarınız kesinlikle azalır. Ailenizin yanında çok daha az masrafınız olur.
Üniversitelerin kayıt dönemlerinde (senede 2 kez) eskiden harç parası ödeniyordu, şu an ödeniyor mu bilmiyorum. Eğer harç paraları hala devam ediyorsa fakülteye ve hatta bölüme göre harç parası farklıydı. Ayrıca benim okuduğum dönemde hocalar kendi kitaplarının orijinalini aldırmak için çok çabalıyorlardı ve pahalıydı. Okumak istediğiniz bölüme göre de okul masraflarınız değişebilir.
Üniversiteye şu an giden ve geliri kısıtlı arkadaşlar varsa ve bilgi verirlerse daha net cevaplar almış olursunuz.
Aylık harcayabileceğiniz maksimum miktarı yazarsanız ve okumak istediğiniz bir kaç bölümü belirtirseniz daha net cevaplar gelebilir.
Bundan 6 yıl önce ben 1100-1200 TL civarı harcıyordum, bazı arkadaşlarım ise 300-500 TL aralığında bir bütçeyle okuyordu. Buradan kaç TL ile okunur demek yanlış olur bence. Bu biraz da size bağlı olacaktır.