Üniversiteye 3 yıl varken laptop mu masaüstü mü alınmalı?

10. Sinifta üniversiteyi düsünerek bilgisayar almak biraz sacma degil mi? Benim fikrimdir.
Günümüz Türkiye'sinde uzun vadeli düşünülmek gerekiyor maalesef.
(Bilgisayarı oyun oynamak amacıyla da kullanacağım.)

Şu an 10.sınıfa geçiyorum üniversiteye gitmeme 3 sene var. Masaüstü almak mı mantıklı olur, yoksa fazla para verip laptop mu almak mantıklı olur gerçekten bilmiyorum. Kararsızım.

Masaüstü alırsam 3 sene boyunca oynarım sonra satmak zorunda kalıp, laptop alırım büyük ihtimal.

Laptop alırsam üniversiteye kadar 3 sene oyun amaçlı kullanacağım, yani üniversiteye başlayınca ömründen 3 yıl kısalmış bir laptopla başlamış olacağım. Sonra ısınma gibi problemler falan, bir de artık küçük ekrandan sıkıldım. Evde 10 yıllık laptop bir işe yaramıyor Minecraft açmıyor. Sıkıldım.

Ne yapmalıyım gerçekten kararsızım yardımcı olursanız sevinirim.
Masaüstü daha mantıklı olabilir. Hedef bölüme göre üniversiteye giderken de nasıl bir değişiklik yapabileceğine karar verebilirsin.

Tercih meselesi 17" bir oyuncu laptobu da alabilirsin, keyfine göre bir masaüstüde dizebilirsin. Tamamen senin zevkine kalmış.

Laptop alırsan ve 3 yıl sonra bu beni kesmiyor artık derseniz satıp güncel birşey alırsınız. Hâlâ iyi götürüyorsa değiştirmeye gerek bile kalmaz.

Masaüstü alırsanızda 3 yıl sonra direk satıp laptop arayışına girersiniz.

Burada düşünülmesi gereken 3 yıl boyunca hangisiyle vakit geçirmek istediğiniz.

21. yüzyılda tablet kullanan mı kaldı? Laptop karşısında pratik değil ve güçsüz kalıyor.

Kızmayın ama gördüğüm en cahil yorum ya. IPad'ler, Samsung Tab s serisi, ülkemizde pek yaygın olmayan ms surface vs. gündelik bir bilgisayar gücündeler hatta bazı konularda çok daha güçlü ve pratikler ve uygulama çeşitliliğini dile getirmeme gerek yoktur herhalde.

Kızmayın ama gördüğüm en cahil yorum ya. IPad'ler, Samsung Tab s serisi, ülkemizde pek yaygın olmayan ms surface vs. gündelik bir bilgisayar gücündeler hatta bazı konularda çok daha güçlü ve pratikler ve uygulama çeşitliliğini dile getirmeme gerek yoktur herhalde.
Neden kızayım ki? İnternet mecrası burası.
Güç konusunda haklı olabilirsin ama araya yine de fiyat ve yazılım-program desteği gibi unsurlar da giriyor. Bu sebeple tabletleri mantıklı bulmuyorum, alan alsın yine de orası beni ilgilendirmez.
Ben hep tablet kullaniyorum hocam neden öyle dediniz ki :(
İşini görüyorsa yeterlidir, benim yakındığım kısım farklı.

Neden kızayım ki? İnternet mecrası burası.
Güç konusunda haklı olabilirsin ama araya yine de fiyat ve yazılım-program desteği gibi unsurlar da giriyor. Bu sebeple tabletleri mantıklı bulmuyorum, alan alsın yine de orası beni ilgilendirmez.

İşini görüyorsa yeterlidir, benim yakındığım kısım farklı.
Makine Müh. icin normal tablet (kalemli) ile idare eder Laptop kombosu en iyi kombodur bana göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı