Üniversiteye gittikten sonra kötü hissetmek

Yer
Ankara
Bu sene Kırıkkale Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği bölümü kazandım. Mezun senemdi.
Ve kendimi çok kötü hissediyorum. Aldığım eğitim okul vs için değil. Sanki bir geleceğim olmayacak. 4 sene boşuna okuycağım gibi bir his var. İnanılmaz kötüyüm. Ankara'da yaşıyorum, dersler bitince evime geldim. 4 günde bile ailemi özlemişim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. İnanılmaz bir gelecek kaygım var. Hayatımda ilk kez panik atak eşiğindeyim. Bu 4 sene gözüme çok büyüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani aslında okuyanda işsiz diye bir şey var ama yine de okumak lazım. Ben 2 sene üniversite okudum, bitirdim, diplomamı aldım. Şu anda açıktan 4 yıllık bir üniversite daha okuyorum. Okuyun arkadaşlar okuyun.

Bence aileden kopmak istemiyorsunuz gibi geliyor. Anın tadını çıkarın dersleri ihmal etmeden tabii ki.

Tabii ki oda bir etken.

Yani aslında okuyanda işsiz diye bir şey var ama yine de okumak lazım. Ben 2 sene üniversite okudum, bitirdim, diplomamı aldım. Şu anda açıktan 4 yıllık bir üniversite daha okuyorum. Okuyun arkadaşlar okuyun.

Hocam 6 sene çok uzun süre. Ne işle meşgulsünüz.

İşin gerçeği etrafımdaki herkes polis veya asker. Ve 2 senede meslek sahibi oldular. Oda gözüme çok geliyor. Ailem saçmalama çok iyi bölümdesin diyor. Ama bilemiyorum.

Tabii ki oda bir etken.

Hocam 6 sene çok uzun süre. Ne işle meşgulsünüz.

Benim babamın işi. Onun yanındayım. Bana ister oku adam ol, ya da tezgah burada gel başında dur dedi. İkisini de yapıyorum 😂 hem de evliyim 6 aylık bir oğlum var. Hem okumak, hem bakmakla yükümlü olduğun bir aile, hem çalışmak vs. Yani insan isteyince gerçekten her şey oluyor. Seninki muhtemelen farklı bir yer, aileden uzak. Onun psikolojisi olabilir.

Benim babamın işi. Onun yanındayım. Bana ister oku adam ol, ya da tezgah burada gel başında dur dedi. İkisini de yapıyorum 😂 hem de evliyim 6 aylık bir oğlum var. Hem okumak, hem bakmakla yükümlü olduğun bir aile, hem çalışmak vs. yani insan isteyince gerçekten her şey oluyor. Seninki muhtemelen farklı bir yer, aileden uzak. Onun psikolojisi olabilir.

Çok da uzak değil hocam. 1saat 20 dakikada evdeydim. Yurtda kalıyorum 3 gün geri kalan 4 gün evdeyim, ama alışamıyorum. Bizim aile sadece polis veya asker. Ve bunun dışına çıkmak da tuhaf hissettiriyor.

Çok da uzak değil hocam. 1saat 20 dakikada evdeydim. Yurtda kalıyorum 3 gün geri kalan 4 gün evdeyim, ama alışamıyorum. Bizim aile sadece polis veya asker. Ve bunun dışına çıkmak da tuhaf hissettiriyor.

Yani açıkçası bölüm konusunda pek bir bilgim yok fakat senin yerinde olsam, 4 sene açıktan okur, bir işe girip meslek ogrenirdim. Ama garsonluk falan değil. Oto tamir olabilir, ağır iş makineler tamir bakım ( benim işim tavsiye ederim ) olabilir. 4 senede okula harcayacagin parayı, mezun olup iş bulduktan kim bilir kaç sene sonra toplayacaksin.

Önceden okumanın bir adı vardı. A okumuş adam falan diye parmakla gösterirlerdi insanlar. Ama şimdi milyontane bölüm, bir sürü özel universite var. Sen YKS birinciside olsan, zengin biri parayı bastırıp oğlunu seninle aynı bölümde okutabilir. Yani eskisi gibi okumanın artık bir havası kalmadı.

Yani açıkçası bölüm konusunda pek bir bilgim yok fakat senin yerinde olsam, 4 sene açıktan okur, bir işe girip meslek ogrenirdim. Ama garsonluk falan değil. Oto tamir olabilir, ağır iş makineler tamir bakım ( benim işim tavsiye ederim ) olabilir. 4 senede okula harcayacagin parayı, mezun olup iş bulduktan kim bilir kaç sene sonra toplayacaksin.

Önceden okumanın bir adı vardı. A okumuş adam falan diye parmakla gösterirlerdi insanlar. Ama şimdi milyontane bölüm, bir sürü özel universite var. Sen YKS birinciside olsan, zengin biri parayı bastırıp oğlunu seninle aynı bölümde okutabilir. Yani eskisi gibi okumanın artık bir havası kalmadı.

Ama ben de ne yapabilirim ki hocam başka.
Evet doğru güzel konuşuyorsunuz ve kafamda bu sorular var. Ama elimden bir gelmiyor ki.
18 yaşındayım. Yakında 19 olucağım bu saatden sonra hangi işi nasıl öğrenebilirim?

Neden gelecek kaygınız var? Meslektaş sayılırız merakımdan soruyorum.

Aktif çalışıyor musunuz hocam? Yoksa öğrenci misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı