Üniversiteyi kazandım, sizce kaydolsam mı?

Dediğim gibi yıllardır bilgisayarla iç içeyim. Okul yaşantımda sıkıntı yaşamam, bilgisayarı severim ancak benim kaygım mesleki yönden. Asıl istediğim şey ise yüksek lisans vs. yapıp üniversitede yükselmek, doçent falan olmak. "Çok şey istiyorsun" denilebilecek bir durum mu, yoksa yapabilir miyim?
 
O zaman benden de sana tavsiye. Sen git kaydol zaten kaydolsan da kaydolmasan da puanın yarıya inecek. Git kaydol baktın kararsızsın git 1 sene dondur okulu tekrar dene sansını baktın istediğin olmadı git bilgisayar mühendisliğine devam et.
 
Eğer kaydolursam puanın tamamı gidiyor yalnız. En azından yıllardır böyleydi. Arkadaşımızın söylediği gibi şansıma bu sene değiştiyse zaten hiç kaydolmam. Annemler ön kayıt formunu doldurayım diye sıkıştırıyorlar bir yandan. :)
 
Yok ya olur mu öyle şey bu dediğin yeni mi geldi? 3 4 sene önce bir arkadaşım kazandı kaydoldu hatta derslere girdi baktı ben yapamayacağım dedi. Tekrar geldi hazırlandı puanının yarısını kestiler.
 
Ama hazırlanacaksam bu sene hazırlanırım, günde en az 6-7 saat çalışayım ki 20 bininci falan olayım en azından. İleride bu kadar iyi çalışacak fırsatım ve zamanım olmayabilir, o riske girmek istemem. Keşke tercih yapmasaydım dedim bugün birden ama neyse, bilgisayarı seviyorum, okuldan yana da dertli değildim zaten. Mesleki açıdan korkular oluştu içimde, iş bulamam falan dedim hevesim kırıldı ama geçti sanırım. :)

Hedefim üniversitede öğretim görevlisi olarak devam edip olabildiğince yükselmek olacak. "Profesör maaşı az efendim" diyecek günlerim olur belki. :)
 
O günleride görürsün inşallah diyelim. :) Bizim üniversitedeki hocalardan biri daha doğrusu profesör 9000 tl maaşı olduğunu ağzından kaçırmıştı. Bu kadar maaşada az denilmez sanırım ama bizim üniversitedeki hocalarda maaşım az diyorlar.
 
Aynen öyle vallaha. :) Hocaların değişik hobileri var daha doğrusu, örneğin biri kuş resimleri çekmekten hoşlanırdı. Hocanın şu maçlarda köşelere konulan uzun makinalardan var ya ondan vardı. Bide işlerini bize yaptırırdı. Baya bi pahalı hobileri vardı yani. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı