Üretimi nasıl başlatırız?

Günümüz dünyasında üretim arz-talep mantığıyla işliyor.
Maharet fabrika yapmakta değil aslında, önemli olan ürettiğin ürünün değeri.
Yoksa kolay her yere fabrika dikersin ama hepsi zarar eder. Yine yoksul bir ülke olursun.

Ülkenin potansiyelini iyi bilmek ve buna göre bir yol haritası çizmek gerekiyor. Gelecek teknoloji ve bilimde. 1900'lü yıllarda değiliz. Yani şeker fabrikası yerine yüksek teknolojili ürünler üreten fabrikalar açmalıyız. Aynı şekilde dışarıdan yatırımcıların açmasını teşvik etmeliyiz. Bunun için de otoriter olmayan, modern yapıda, özgür, her yere imamhatip liseleri dikmek yerine gerçekten bilime önem veren bir ülke olmalıyız.
Ancak bunların hiçbirini tam manasıyla karşılayamadığımız için zor zamanlardan geçiyoruz.

Sen dünya bor ticaretinden söz ediyorsun,rezerv olması başka birşey satmak başka birşey.Veneuzella dünyada petrolun en çok olduğu ülke ama halkı açlıktan çöplerden besleniyor.Rezervimiz var ama çıkaramıyoruz.Kaynak ; Türkiye'nin Bor Zenginliği
Bor sandığın gibi bir maden değil. Bor hiçbir şeyin ana malzemesi değil, pek çok şeyin yan malzemesi. Dünyada satılan tüm boru, ihtiyaç duyulan tüm boru Türkiye satsa bile dişe dokunur bir katkısı olmaz.

Emin ol söylentilerle konuşacak bir insan değilim, konuyu kirletmemek için burada tartışmayacağım. Discord bırakıyorum istersen ekle tartışalım.
Sosyal kuralları gereği farklı yerlerde tartışmaya gelmek doğru olmaz. Ben gerekli belgeyi attım, okursanız anlarsınız. Direkt kaynaktan attım yani belgeyi, bir haber falan değil. Resmi kaynağın bir belgesi, tek tıkla ulaşılabiliyor. Her şeyden bahsediyor, okumayı tercih edin.

Kaynağa bak, sonra git çay koy keyif yap. Dalga geçiyor resmen.

1- Senin ülkende maden çıkarmana bir yasak yok.

2- Bor madeninin hepsini çıkarsan da nereye satacaksın? Dünya ticaret hacmi 441 milyon $ olan bir ürün için sen 100 katı çıkarsan da ne olacak? Talep yok.

3- Al sana kaynak böyle veriliyor. Çıkaramıyormuşuz, şaka gibi. Çıkaramadığımız için mi Dünya bor ticaret hacminin %23.5'luk oranını yapabiliyoruz?

Yalan propagandanı al, hadi başka yere git. Buradan sana ekmek çıkmaz biz buradayken.

Sosyal kuralları gereği farklı yerlerde tartışmaya gelmek doğru olmaz. Ben gerekli belgeyi attım, okursanız anlarsınız. Direkt kaynaktan attım yani belgeyi, bir haber falan değil. Resmi kaynağın bir belgesi, tek tıkla ulaşılabiliyor. Her şeyden bahsediyor, okumayı tercih edin.

Ben gayet okuyorum ve lafımın arkasındayım merak etmeyin. Sosyal kurallarını önemsediğimden sizden Discord istemedim ben attım.
Kaynağa bak, sonra git çay koy keyif yap. Dalga geçiyor resmen.

1- Senin ülkende maden çıkarmana bir yasak yok.

2- Bor madeninin hepsini çıkarsan da nereye satacaksın? Dünya ticaret hacmi 441 milyon $ olan bir ürün için sen 100 katı çıkarsan da ne olacak? Talep yok.

3- Al sana kaynak böyle veriliyor. Çıkaramıyormuşuz, şaka gibi. Çıkaramadığımız için mi Dünya bor ticaret hacminin %23.5'luk oranını yapabiliyoruz?

Ben daha önceki mesajlarımda yasak olduğunu iddia etmedim.

Ben daha önceki mesajlarımda yasak olduğunu iddia etmedim.
Hadi canım ne olduğun belli. Rezervimiz var ama çıkaramıyoruz demişsin işte. Verdiği kaynak da TRT, o kadar global kaynak var ama hiçbirinden haberin yok. Sen yalan propagandanı git başka yerde yap.

Rezervimiz var ama çıkaramıyoruz. Kaynak; Türkiye'nin Bor Zenginliği
Takıyye yapma, direkt diyorsun işte çıkaramıyoruz diye. %23.5'lik ihracat pazarındaki payı gördükten sonra yan çizme.

Hadi canım ne olduğun belli. Rezervimiz var ama çıkaramıyoruz demişsin işte. Verdiği kaynak da TRT, o kadar global kaynak var ama hiçbirinden haberin yok. Sen yalan propagandanı git başka yerde yap.

Takıyye yapma, direkt diyorsun işte çıkaramıyoruz diye. %23.5'lik ihracat pazarındaki payı gördükten sonra yan çizme.
Daha fazla cevap vermeyeceğim,üste Discord'umu yazdım.İstiyorsan eklersin konuşuruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı