Emin ol söylentilerle konuşacak bir insan değilim,konuyu kirletmemek için burada tartışmayacağım.Discord bırakıyorum istersen ekle tartışalım ; Toygarhan#9499Nasıl çıkartamıyoruz?
Tek bir tıkla araştırabileceğiniz şeyleri, söylentiler yerine tercih edin.
Bor sandığın gibi bir maden değil. Bor hiçbir şeyin ana malzemesi değil, pek çok şeyin yan malzemesi. Dünyada satılan tüm boru, ihtiyaç duyulan tüm boru Türkiye satsa bile dişe dokunur bir katkısı olmaz.Sen dünya bor ticaretinden söz ediyorsun,rezerv olması başka birşey satmak başka birşey.Veneuzella dünyada petrolun en çok olduğu ülke ama halkı açlıktan çöplerden besleniyor.Rezervimiz var ama çıkaramıyoruz.Kaynak ; Türkiye'nin Bor Zenginliği
Sosyal kuralları gereği farklı yerlerde tartışmaya gelmek doğru olmaz. Ben gerekli belgeyi attım, okursanız anlarsınız. Direkt kaynaktan attım yani belgeyi, bir haber falan değil. Resmi kaynağın bir belgesi, tek tıkla ulaşılabiliyor. Her şeyden bahsediyor, okumayı tercih edin.Emin ol söylentilerle konuşacak bir insan değilim, konuyu kirletmemek için burada tartışmayacağım. Discord bırakıyorum istersen ekle tartışalım.
Kaynağa bak, sonra git çay koy keyif yap. Dalga geçiyor resmen.
Sosyal kuralları gereği farklı yerlerde tartışmaya gelmek doğru olmaz. Ben gerekli belgeyi attım, okursanız anlarsınız. Direkt kaynaktan attım yani belgeyi, bir haber falan değil. Resmi kaynağın bir belgesi, tek tıkla ulaşılabiliyor. Her şeyden bahsediyor, okumayı tercih edin.
Ben daha önceki mesajlarımda yasak olduğunu iddia etmedim.Kaynağa bak, sonra git çay koy keyif yap. Dalga geçiyor resmen.
1- Senin ülkende maden çıkarmana bir yasak yok.
2- Bor madeninin hepsini çıkarsan da nereye satacaksın? Dünya ticaret hacmi 441 milyon $ olan bir ürün için sen 100 katı çıkarsan da ne olacak? Talep yok.
3- Al sana kaynak böyle veriliyor. Çıkaramıyormuşuz, şaka gibi. Çıkaramadığımız için mi Dünya bor ticaret hacminin %23.5'luk oranını yapabiliyoruz?
![]()
The Observatory of Economic Complexity
The world's leading data visualization tool for international trade data.oec.world
Gerekli açıklamaları ve kaynakları hem ben hem de @Yararsız Üye hocam attı zaten. Okuduğunuz zaman dediklerimizi anlayacaksınızdır. İyi forumlar dilerim...Ben gayet okuyorum ve lafımın arkasındayım merak etmeyin.
Hadi canım ne olduğun belli. Rezervimiz var ama çıkaramıyoruz demişsin işte. Verdiği kaynak da TRT, o kadar global kaynak var ama hiçbirinden haberin yok. Sen yalan propagandanı git başka yerde yap.Ben daha önceki mesajlarımda yasak olduğunu iddia etmedim.
Takıyye yapma, direkt diyorsun işte çıkaramıyoruz diye. %23.5'lik ihracat pazarındaki payı gördükten sonra yan çizme.Rezervimiz var ama çıkaramıyoruz. Kaynak; Türkiye'nin Bor Zenginliği
Daha fazla cevap vermeyeceğim,üste Discord'umu yazdım.İstiyorsan eklersin konuşuruz.Hadi canım ne olduğun belli. Rezervimiz var ama çıkaramıyoruz demişsin işte. Verdiği kaynak da TRT, o kadar global kaynak var ama hiçbirinden haberin yok. Sen yalan propagandanı git başka yerde yap.
Takıyye yapma, direkt diyorsun işte çıkaramıyoruz diye. %23.5'lik ihracat pazarındaki payı gördükten sonra yan çizme.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.