Çözüldü Üstü Kapalı Bir Şekilde Tehdit Edildim Ne Yapmalıyım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tipitip

Hectopat
Daha fazla  
Belalı ve narsistik kişilik bozukluğu olduğunu düşündüğüm bir şahıs tarafından üstü kapalı olarak ölüm ile tehdit edildim. Daha doğrusu ailem ve ben tehdit edildik. Kendisi oğlunun tanıdıklarının olduğunu ve isterse bize "bir şeyler" yapabileceğini söyledi. Şimdi ben ve kardeşlerim okula gidiyoruz yani en azından gideceğiz, okullar açılınca, bu yüzden korkuyoruz. Eğer niye dava etmiyorsun diye sorarsanız hemen söyleyeyim. Dava edersek hem elimizde yeterli kanıt olmadığı için bir şey yapmayacaklar, yeterli kanıt olsa bile bir şey yapamayacaklar, şahıs bizi korkutmak için söylüyorsa bile iş ciddiye binebilir ve zaten bazı yaratıklar kadınlara tecavüz edip tahliye ediliyor, tehdit yüzünden hapse atmazlar zaten. Şahıs iki yıldır kanser. Sizce kafaya takmadan onun ölmesini mi beklemeliyim Anlayacağınız ne yapacağımı bilmiyorum. Bir sizlere danışayım dedim.
@Jira

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi diyeceğim bir ses kaydı alma şansınız olsa diye. Tehdit eden kişi her şeyi söylese bile muhtemelen ceza almaz. Sistem çok kötü gerçekten.
Bunu yazdığım için gerçekten üzgünüm ama şahıs bir saldırıda bulunmadığı sürece bir şey olacağını sanmam(hukuksal olarak).

Geçmiş olsun umarım bir sorunla karşılaşmazsınız.
Şimdi diyeceğim bir ses kaydı alma şansınız olsa diye. Tehdit eden kişi her şeyi söylese bile muhtemelen ceza almaz. Sistem çok kötü gerçekten.
Bunu yazdığım için gerçekten üzgünüm ama şahıs bir saldırıda bulunmadığı sürece bir şey olacağını sanmam(hukuksal olarak).

Geçmiş olsun umarım bir sorunla karşılaşmazsınız.

Çözüm
Yani olayı ve kişiyi tanımadığımız için bir şey diyemeyiz. Ama ben senin dediklerinden sadece korkutmak amaçlı olduğunu düşünüyorum. Polise git şikayette bulun dicem ama seninde dediğin gibi hiçbir şey olmaz malesef.
Şimdi diyeceğim bir ses kaydı alma şansınız olsa diye. Tehdit eden kişi her şeyi söylese bile muhtemelen ceza almaz.
Bildiğim kadarıyla ses kayıtları kanıt olarak sayılmıyor.

Belalı ve narsistik kişilik bozukluğu olduğunu düşündüğüm bir şahıs tarafından üstü kapalı olarak ölüm ile tehdit edildim. Daha doğrusu ailem ve ben tehdit edildik. Kendisi oğlunun tanıdıklarının olduğunu ve isterse bize "bir şeyler" yapabileceğini söyledi. Şimdi ben ve kardeşlerim okula gidiyoruz yani en azından gideceğiz, okullar açılınca, bu yüzden korkuyoruz. Eğer niye dava etmiyorsun diye sorarsanız hemen söyleyeyim. Dava edersek hem elimizde yeterli kanıt olmadığı için bir şey yapmayacaklar, yeterli kanıt olsa bile bir şey yapamayacaklar, şahıs bizi korkutmak için söylüyorsa bile iş ciddiye binebilir ve zaten bazı yaratıklar kadınlara tecavüz edip tahliye ediliyor, tehdit yüzünden hapse atmazlar zaten. Şahıs iki yıldır kanser. Sizce kafaya takmadan onun ölmesini mi beklemeliyim anlayacağınız ne yapacağımı bilmiyorum. Bir sizlere danışayım dedim.
@Jira

Nerede oturuyorsunuz o kişinin oğlunun tanıdıkları ile tanışmak isterdim açıkçası.

Yani olayı ve kişiyi tanımadığımız için bir şey diyemeyiz. Ama ben senin dediklerinden sadece korkutmak amaçlı olduğunu düşünüyorum. Polise git şikayette bulun dicem ama seninde dediğin gibi hiçbir şey olmaz malesef.

Bildiğim kadarıyla ses kayıtları kanıt olarak sayılmıyor.
Evet bende ondan dolayı dedim. Adamın amacı açıkça belli olsa bile bir şey olmayacak.
Sistematik ve planlı bir şekilde delil üretmek amacıyla gizlice/habersizce kaydedilen, bu nedenle hukuka aykırı bir şekilde elde edildiği kabul edilen ses, görüntü veya video kayıtları bir vakanın ispatı için hukuk veya ceza mahkemelerinde delil olarak kullanılamaz

Kısaca bu işlemi yapabilmek/kabul görmesi için mahkemeden onay almak gerekiyor.

Nerede oturuyorsunuz o kişinin oğlunun tanıdıkları ile tanışmak isterdim açıkçası.
Kendileri Tarsus'ta ben Adana'da oturuyorum.
Evet bende ondan dolayı dedim. Adamın amacı açıkça belli olsa bile bir şey olmayacak.
Sistematik ve planlı bir şekilde delil üretmek amacıyla gizlice/habersizce kaydedilen, bu nedenle hukuka aykırı bir şekilde elde edildiği kabul edilen ses, görüntü veya video kayıtları bir vakanın ispatı için hukuk veya ceza mahkemelerinde delil olarak kullanılamaz

Kısaca bu işlemi yapabilmek için mahkemeden onay almak gerekiyor.
Sisteme bak ya! Ne yapmamızı istiyorlar acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı