Undertale "overrated" bir oyun mu?

Benim gibi düşünen var mı diye merak etmiştim varmış overrated oyunların kralı sadece üç beş farklı sonu var diye niye bu oyun bu kadar duyuldu anlamadım.
 
Dünyanın en overrated oyunu. İki el yürüyorum sonra bir şey önümü kesiyor, bunu oyunun sonuna kadar yapmak hiç eğlenceli olmayacağı için alt f4 çekip oyunu sildim. Oyunu abartanlar da 2-3 farklı son var "vay canına!" kafasından. Gidip kaliteli farklı sonlar görmek istiyorsan Quantic Dream oyunlarını oyna.

Yazdıklarım nesnel bu arada, ilk defa bir oyuna bu kadar sinirlendim. 5TL oyundan ne bekliyorsun ki? Abartanlar sıkıntı sanki bir şaheser.
 
Yorumlayanların hiçbiri oyunu tamamen bitirmemiş veya hikayeyi anlamaya beyinleri yetmemiş.

Durduk yere hakaret yedik tüh. Oyunu bitirdim ne karakterlerine bağlanabildim ne de hikayesine. The Walking Dead, Spec Ops The Line, road96 ve metal Gear Solid gibi güzel hikayeli oyunları oynamış birisiyim ama şu Undertale kadar overrated oyun görmedim hele şu Dost Kayaoğlu'nun bir incelemesini izlemiştim adam beklentilerimi öyle yükselttiki karakterlere bağlanacağımı falan sandım ya da sans karakterini çok kez göreceğimi sandım ama yok 3 veya 4 kere falan gözüküyor ve hiç bağlanmadım. Velev ki ben bu oyunu anlamamışsam oyun kendini iyi anlatamamış demektir.
 
Aslın da bir konuda haklısın oyunun Combat sistemi baya sıradan ve çok yenilikçi değil. Ve sürekli aynı canavarlar ile karşılaşman ilk başta "yani???" dedirtebiliyor.
Ama sonradan hem hikaye açısından yenilikler hem de canavar farklılığı gittikçe artıyor. Oyunda sürekli canavarlar ile karşılaştığın 4-5 bölge falan var ama gerisi benzersiz boss savaşları, karakter arası etkileşimler , minigameler ve daha fazlası...
Demek istediğim galiba sadece baş kısmı oynamışsın ve gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Ama undertale'in gerçek olayı hikayesi ve karakter genişliği ve asıl vurucu nokta oyunun sonu (sonları) . Yaptığın herşeyin yargılanması ve değerlendirilmesi. Yani oyunu her bitirişinde "acaba bir sonraki sefer şu bossu öldürsem ne olur ya da şunu seçsem ne derler?" Derken bulacaksın kendini denemeni kesinlikle tavsiye ederim.
 

Geri
Yukarı