Undertale "overrated" bir oyun mu?

Kitlesi "cringe" olmasa, gayet de güzel oyun.

Dost Kayaoğlu'nun "100/99" puan vermesi, "oynadığım en iyi oyunlardan" biri demesi ve videoda sık sık oyunu övmesi sonucu Undertale'yi indirdim.

Çok fazla RPG oyunu oynamamış olsam da, bu oyunun combat ve RPG öğeleri içeren sistemi çok dandik geldi.

Sürekli aynı karakterler tarafından önüm kesiliyor ve onları sürekli aynı "butonlar" ile alt ediyorum. Örneğin üst üste üç kez "iltifat et" butonuna basmam yeterli. Karakterimizin "iltifat" olarak karşı karaktere ne dediği de ekranda gözükmüyor.

Daha fazla dayanamayıp alt+F4 çektim. Fakat aklımda "aslında oyunun ilk kısmı tamamen tutorial mıydı? İlerleyen bölümlerde de sürekli yukarıda bahsettiğim durum mu yaşanacaktı?" diye soru işaretleri var.

Veya beklenti ile oynadığımdan.

Bence öyle değil oyunun farklı sonları olması karakterlerin bazılarının 4 cü duvarı kırması oyunun hikayesi, müzikleri çok iyi 1 kişinin yapmış olmasına rağmen evet çoğu kişi aşırı abartıyor ama bence gayet iyi oyun.

Yabancı kesim adına konuşursak öyle çok abartildigini veya bir anda bir oyunla ilgili konuşurken birinin çıkıp "Abi ama Undertale yaaa." dediğini görmedim ama Türkiye'de "Yayıncı abim ne derse o." kafasında kullanıcı sayısı çok fazla olduğu için Dost Kayaoğlu yüzünden hiç alakası olmayanın bile övdüğü bir oyun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı