UNIX Öğrenmeye Nereden Başlanmalı?

Danzo

Hectopat
Ben bir hocamın tavsiyesi ile UNIX öğrenmek istiyorum. Ama konuya nereden başlamam gerektiğini ve nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum. Birkaç araştırma sonucu internet üzerinden 1995 yılında yazılmış bir kitabın PDF'ini buldum. Kim korkar UNIX'ten adlı bir kitap. Açıkçası konuya pek hâkim değilim ama 1995 yılında yazılmış bir kitabın faydası olur mu diye düşünmeden edemiyorum. Ayrıca bir UNIX sistem nasıl elde edebilirim, nasıl yükleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim. Hocam bana LINUX'ta UNIX çalış dedi. Ne demek istediğini anlamadım konuya hâkim olmadığım için. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
UNIX bir fazla :) Extrem.

C dil ailesine yatkın değilseniz boşa vakit kaybı olacaktır :)
C dil ailesine az çok yatkınım. Yapabileceğimi düşünüyorum.

Kim korkar linux'ten ve kim korkar unix'ten kitaplarını öneririm. İşe script ve sistem çağrılarını öğrenerek başlayabilirsin.

Peki UNIX bir sistemi nasıl elde edebilirim? UNIX dediğimiz şey tam olarak nedir ?

C dil ailesine az çok yatkınım. Yapabileceğimi düşünüyorum.

Peki UNIX bir sistemi nasıl elde edebilirim? UNIX dediğimiz şey tam olarak nedir ?

399756

Peki sizce hangi dağıtımı tercih etmeliyim ? Araştırmalarıma göre FreeBSD son kullanıcıya daha çok hitap ediyormuş ve kullanıcı sayısı diğerlerine göre daha fazlaymış. Kullanıcı sayısının fazla olması daha fazla kaynağa ulaşabileceğimiz anlamına gelir ki daha çok şey öğrenebilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı