USB'ye kurulan multiboot işletim sistemlerinin boot'unda "ACPI_BIOS_ERROR" hatası

kilic4785

Hectopat
Merhaba USB belleğime Windows 11, Kali Linux ve Linux Mint işletim sistemlerini multiboot olacak şekilde Ventoy programını kullanarak yazdırdım fakat boot sırasında Windows 11 sağlıklı bir şekilde boot edilirken Linux tabanlı işletim sistemlerinde "ACPI_BIOS_ERROR" hatasıyla karşılaşıyorum. Farklı programlar kullanarak işletim sistemlerini yazdırmayı denedim fakat onlarda da sonuç alamadım. Bu hatayı nasıl çözümleyebilirim? Cihazım ASUS TUF Gaming A15 FA507NU(R5 7535HS, RTX4050). Ek olarak cihazımın BIOS'u yeni tip BIOS'lardan. Fotoğraflarda belirttiğim gibi...

Dosya Ekleri

• ACPİ Bios Error.jpg
    ACPİ Bios Error.jpg
    269,4 KB · Görüntüleme: 45
  • Bios Görüntüsü.jpg
    Bios Görüntüsü.jpg
    35,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını devre dışı bırakma işe yaradı gibi. Yine hata kodları kendini gösteriyor ama bu sefer işletim sistemlerini başlatıyor bilgisayar. Ekstra olarak başka bir hata kodu kendini 1 saniyeliğine gösterip hemen sonrasında linuxu başlatıyor. Yeni hata kodunun fotoğrafını ekliyorum.

Ekran kartını devre dışı bırakma işe yaradı gibi. Yine hata kodları kendini gösteriyor ama bu sefer işletim sistemlerini başlatıyor bilgisayar. Ekstra olarak başka bir hata kodu kendini 1 saniyeliğine gösterip hemen sonrasında linuxu başlatıyor. Yeni hata kodunun fotoğrafını ekliyorum.

Dosya Ekleri

• Yeni Hata.jpg
    Yeni Hata.jpg
    111 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Ekran kartını devre dışı bırakma işe yaradı gibi. Yine hata kodları kendini gösteriyor ama bu sefer işletim sistemlerini başlatıyor bilgisayar. Ekstra olarak başka bir hata kodu kendini 1 saniyeliğine gösterip hemen sonrasında Linux'u başlatıyor. Yeni hata kodunun fotoğrafını ekliyorum.

Açılıyor ve bir sıkıntı yok ise sorun yok. NVIDIA sürücülerini kurduktan sonra ekran kartını tekrar aktif duruma getirirsiniz.

Evet, siz Kali'yi USB bellekte kullanmayı mı planlıyordunuz?
Evet, şu anlık USB bellekte kullanmayı düşünüyorum ama diske kurmak performansı daha iyi yapacaksa şöyle bir soru daha eklemek isterim kaliyi type c portundan bağlanmış bir sata SSD ile kullanmak yeterli olur mu yoksa bilgisayara dahili bir disk ekleyip mi kullanmak gerekir?(Soruyu sorma sebebim bilgisayarımın hafızası az ve maalesef bilgisayarda sata SSD girişi bulunmamakta disk eklemek için m2 satın almam gerekecek)

Kali'yi Type-C portundan bağlanmış bir SATA SSD ile kullanmak yeterli olur mu?

Herhangi bir işletim sistemi için donma veya ve yavaşlık olmayacak ise sorun olmaz.

Sanal makine oluşturup sanal makine dosyanızı belki SSD'ye taşıyabilrisiniz. Ama Windows sanal makineleri istediğiniz performası yaşatır mı bilmiyorum.

Herhangi bir işletim sistemi için donma veya ve yavaşlık olmayacak ise sorun olmaz.

Sanal makine oluşturup sanal makine dosyanızı belki SSD'ye taşıyabilrisiniz. Ama Windows sanal makineleri istediğiniz performası yaşatır mı bilmiyorum.
Performans kısmı denenerek anlaşılabilecek birşey. Ama tahminimce okuma yazma hızları değişmediği sürece performans konusunda problem olmayabilir. SSD nin okuma yazma hızlarını karşılayacak bir dönüştürücü kutu bularak onu da deneyebilirim

@mashiro tekrardan merhaba kaliyi disk üzerine kurup nvidia sürücülerini birbirinden farklı rehberlerle deneyerek kurmayı denedim fakat yükleme konusunda başarılı olamadım. gözüme kestirdiğim en düzgün rehberde, kalinin içerisinde var olan başka bir sürücünün olduğu kurmaya çalıştığım sürücünün bu sürücüyle çakıştığı için .run uzantılı yerine debian kurmamı veya onun yerine eski sürücüyü kaldırıp yeni sürücüyü eklemem gerektiğini belirtti. eski sürücüyü kaldırmak daha mantıklı geliyor fakat bununla alakalı bir rehber bulamadım acaba senin bununla alakalı bir çözümün var mıdır?

Son düzenleme:
@Mashiro tekrardan merhaba Kali'yi disk üzerine kurup NVIDIA sürücülerini birbirinden farklı rehberlerle deneyerek kurmayı denedim fakat yükleme konusunda başarılı olamadım. Gözüme kestirdiğim en düzgün rehberde, Kali'nin içerisinde var olan başka bir sürücünün olduğu kurmaya çalıştığım sürücünün bu sürücüyle çakıştığı için .run uzantılı yerine Debian kurmamı veya onun yerine eski sürücüyü kaldırıp yeni sürücüyü eklemem gerektiğini belirtti. Eski sürücüyü kaldırmak daha mantıklı geliyor fakat bununla alakalı bir rehber bulamadım acaba senin bununla alakalı bir çözümün var mıdır?

Debian dağıtımları için bilgim yok Ubuntu olsaydı belki GUI sürücü yöneticisi ile halledilebilirdi ama Debian için bilgim yok. Konu açın o konuda yardımcı olurlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı