Utangaçlık/Çekingenlik'den nasıl kurtulabilirim?

Spora başla kas yap ki saygıdeğer bir insan olursun. Kekemeliğin varsa bunu atmak için diksiyon çalış. Utangaçlık aslında belirli bir dozda olursa hayatına iyi bir yön verir mesela utanmaz olup her şeyini herkese söyleme kendine bir saygın olsun. Ama eğer senin bir şeye ihtiyacın varsa ve bu ihtiyaç duyduğun şeye erişememek sana zarar verecekse bu durumu çözmek senin sorumluluğundadır. Kimse Hızır olup senin sorununu çözmez herkesin başka sorunları var. Kendine bir arkadaş çevresi oluştur. Ve hepsinden de önemlisi derslerine iyi çalış utangaçlığın zamanla geçebilir ama iyi bir üniversiteye gidemeden geçmiş bir hayatı iyiye çevirmek şimdi ders çalışmaktan 50 kat daha zor.
 
Utangaçlığının sebebi nedir? Hiç okulda ezildin mi? Yoksa sadece belirli çizgiler içinde mi utangaçsın. Hocayla konuşurken sadece onun söylediklerine mi cevap veriyorsun ya da ona soru sorabiliyor musun? Ders içinde parmak kaldırıp konuşabiliyor musun?

Bende de utangaçlık var dersde parmak kaldırıp konuşuyorum bazen ama utancımdan düşük bir ses tonuyla konuşuyorum hocayla konuşurken onun söylediklerini cevaplıyorum soru soramıyorum okulda ezilmişdim galiba tam hatırlamıyorum utangaçlığı sebebini KB ama bende bilmiyorum.
 
ben de hep öyleydim artık kabulendim ve içime işlemiş artık ben buyum artık sanırım yaşım zaten kaç olmuş, ama sosyal olarak kesinlikle aşamadığın çizgiler varsa kesinlikle profesyonel yardım almanı öneririm, çünkü biliyorum ki dediğim gibi aşamadığım sert sınırları kendimi ne kadar geliştirsemde eskisi kadar her şeye çekingenliğim olmasa da o sınırlardan ileriye gidemedim hiç, bu yüzden bu durum sende ciddi şekilde varsa yol yakınken yardım almanı öneririm mutlaka.
bazı şeyler malesef birçok kişinin sandığı gibi kafada bitemiyor tamamen, bu noktada da yardım almak gerekiyor işte.
 
Özgüvenin düşükse olacağı o. Başla spora nasıl artıyor özgüvenin tabii biraz da kendini zorlayacaksın insanlarla konuşmaya çalışarak. Utana sıkıla konuşuyorsan diksiyonunu falan da düzeltmeye çalış, özgüvenini de arttırdıkça zaten kendinden emin konuşmaya başlayacaksın. Ha bir de kitapları bırakma sakın, oku sürekli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı