Utanmak ve öz güvensiz olmak

YigitXS

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba yaşım 15 yaşadığım yer 3000 nüfuslu bir ilçe her neyse ben çarşıya gitmeye utanıyorum küçük bir yer olduğu için yaşadığım yer herkes birbirini tanıyor işte çarşıya gidince tanıdıklar çıkıyor selam vermek istiyorum ama sesim az çıkıyor acaba duymazsa diye selam veremiyorum ayıp oluyor öyle de tek başıma gitmeye utanıyorum arkadaşlar olursa gidiyorum anca okulda aynı şekilde mesela okula giderken evimin yakın olduğu bir arkadaşım var sürekli onunla gitmek istiyorum tek gidersem niyeyse utanıyorum herkes bana bakıyor gibi hissediyorum başım eğik yürüyorum o arkadaşta evden geç çıkıyor hep okula geç kalıyorum öğretmenler de çöp toplatıyor yok yazılıyorum hep evden çıkamıyorum bu yüzden utanıyorum tek gezince anneme söylüyorum bu konuyu psikoloğa gidelim belki işe yarar diye boş ver onunla alakası yok sen konuşmak istemiyorsun istersen konuşursun çıkar gezersin diyor ama durum böyle değil ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Çok iyi anlıyorum halinizi, yaşadıklarınızın hepsini harfi harfine yaşıyorum. Bunun en önemli etkeni bana göre çirkin olmak. Hayattan soğutur bu adamı. Kendinize önem vermelisiniz ilk olarak. Bakım yapmalısınız, kendinize çekidüzen vermelisiniz ve tabiki en önemlisi kendinize ne olursa olsun guvenmelisiniz. Tipsiz demiyorum size yanlış anlamayın. Bunlar kendi fikirlerim.

O yaşın verdiği ergenlikten kaynaklı olan bir durum. Eğik yürümeyin boyun ağrısı çekersiniz yolunuza düzgünce gidin kendinizi yoksa bir yere vurursunuz. Tanıdıklarınıza selam verin sizi aç karnına yemezler. Selam vermezseniz bu sefer de akraba falan mahalleden denk geliniz bir gün ziyaret bir şey olur dengesizin biri anlık tat kaçırmalık laf söyler çok büyük bir şey gibi.

Bu durumu aşman için(ki zamanla yaşın büyük olmadığından aşacağını düşünüyorum) psikolog iyi fikir. Fakat kendin de özgüvenini arttırmak adına adımlar atabilirsin. Giyim kuşamını değiştirerek, spor yaparak, elalem ne der kompleksi(mahalle baskısı) varsa umursamamaya başlayarak, hobiler edinerek, genel kültürünü arttırarak, hayır demeyi öğrenerek vs vs bunları arttırabilirsin. İnsanlarla konuşacak iletişim kuracak ortak noktaların yoksa iletişim kurmada zorlanman da normal bu durumu biraz aştıktan sonra durumun badaklaşmaya evrilmemesi için öz güvenini her zaman yüksek tutmalısın. Ayrıca akran baskısı(peer pressure) durumu varsa bununla baş etmeyi öğrenmeli ve içine kapanmamalısın gerekirse aile, akrabalarına söyleyerek problemi çözmeye çalışmalısın. Bu durumları herkes her yaşta yaşayabiliyor. Kafana fazla takma, hiç bir konuda kötümser(pesimist) olma her zaman pozitif olmaya çalış. Tamamen aynı olmasa da bizimde senin yaşlarında yaşadığımız durumlar bir süreden sonra çözülüyor.

O yaşın verdiği ergenlikten kaynaklı olan bir durum. Eğik yürümeyin boyun ağrısı çekersiniz yolunuza düzgünce gidin kendinizi yoksa bir yere vurursunuz. Tanıdıklarınıza selam verin sizi aç karnına yemezler. Selam vermezseniz bu sefer de akraba falan mahalleden denk geliniz bir gün ziyaret bir şey olur dengesizin biri anlık tat kaçırmalık laf söyler çok büyük bir şey gibi.

Millet ergenliğe sürmeye ne meraklıymış, Senin yüzünden şu an daha da ergen olduğunu düşünecek kankam, Bu baskılanma ya da daha çok eski zamanlarda baskılanma dışlanma travmaları olabilir bu yüzdne utanabilir ailesi tarafından bir travması vardır yavaş yavaş içine kapanmıştır,
Ergenlik döneminde sessizlik, senin dediğin ya çocuk hormonal olarak bir şeyler hissedip kızlarla konuşmaya utanır.

Millet ergenliğe sürmeye ne meraklıymış, senin yüzünden şu an daha da ergen olduğunu düşünecek kankam, bu baskılanma ya da daha çok eski zamanlarda baskılanma dışlanma travmaları olabilir bu yüzdne utanabilir ailesi tarafından bir travması vardır yavaş yavaş içine kapanmıştır,
Ergenlik döneminde sessizlik, senin dediğin ya çocuk hormonal olarak bir şeyler hissedip kızlarla konuşmaya utanır.

Hocam sanki ergenliği ben bulmuşumda genetik olarak bir yolunu bulup millete aşılamışım gibi algılamanızda çok değişik. İnsanlık hali olabilecek şeyler. Kendim sanki çok iyi ergenlik yaşamış gibi olduğumdan değil herkesin başına gelebileceğinden ötürü söylüyorum. Ben bu kardeşime bakarak ona kalırsak sosyal ilişkilerde daha geride olduğumu söylebilirim.

Tek çare spor. Spor salonuna yazıl. 4×14 dumbbell curl yap bakalım, o eski özgüvensiz halin kalıyor mu.

Kenndine yeni hobiler bul özellikle ağır ve adrenalin pompalayan sporlar en basitinden spora başla ve kimseden utanma içiden ne geliyorsa vur kaşıdaki insanın yüzüne kendine iyi bak bir sorun olursa yine foruma yaz dostum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı