Uzak fen lisesi vs yakın Anadolu lisesi

Hocam hiç yurt tecrübem olmadı onun için ne yapacağımı bilemiyorum
Yani yol süreleri arasında çok uçuk bir fark yoksa tabi ki fen lisesi ama biri 15 dakika diğeri 1 saatlik mesafedeyse ve puanları da birbirine yakınsa bence anadolu lisesi. Fen lisesi daha iyi olabilir ama 1 saat yol yapmak sadece 1 saatinizi almıyor. Hem daha erken kalkmak zorunda kalıyorsunuz hem de eve gelince yorgunluk çöküyor ve bunu 4 sene boyunca yapacağınızı düşünürsek en basitinden bir hesap yapalım yakın okula gitmek size ders çalışmak için ekstra bir 30-40 dakika kazandırdı diyelim bu 30-40 dakikayı 4 yıla vurursak fen lisesine gitmek size bu süre farkı kadar çalışmamanıza değecek bir katkı yapacak mı?
Tabi süre farkı yakınsa atıyorum 15 dakika 20 dakika falansa süre farkı fen lisesi tabi ki.

Bence fen. İkisi de uzak. 60km yol boyunca uyursunuz dinlenirsiniz. Ya da kitap okursunuz vs. sınav zamanları tekrar edebilirsiniz. Avantaja çevirebilirsiniz yani. Anadolu lisesi kapının önünde olsa o zaman mantıklı olurdu da ikisi uzak. Madem bir zahmet çekilecek bari daha iyisi için çekilmeli. Başarılar kardeşim.
Otobüste bunları yapacak fırsat bulsa bile verimli olmayacak. Otobüslerin hali ortada hele de okul çıkış saatleri daha da kötü durum.

Son düzenleme:

Muhtemelen 2 saat civarı toplam
Yurttan korkma 100 km uzaklıktaki iyi bir fen lisesinde yurtta kaldım 4 sene yurtta kalmak arkadaşlarını bulduğun zaman o kadar eğlenceli ki anlatamam. Anne baba evi yanında çok daha rahat oluyosun maddi durumun da iyi olursa. Hem seni baya geliştirip büyütüyor yurttan önce asosyel içine kapanık sessiz biriydim yurttan sonra çok daha olgun ve dışadönük oldum. İleride askere ve üniye gideceksin zaten lisede yurtta kalmak her şeye hazırlıyor seni. Önemli olan eğitimin ona göre bil yol izle.

Muhtemelen 2 saat civarı toplam
git gel maksimum 1 saattir o fark çünkü 30 km 60 km arası yol farkı 60 ile gidersen bile maks 30 dakika sürüyor.

@pltq19, her şeyi zamanında deneyimlemek gerek diye düşünüyorum. Üniversiteyi şehir dışında okuduğunuzda, mecburen yurtta kalacaksınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı