Uzaylılar sizce var mı?

Duruma nereden baktığınızla da ilgili olarak bende uzayda yaşamın olduğunu düşünüyorum.

Herkes, evrenin insan aklınca sınırsız olmasında dolayı uzayda yaşamın olduğunu düşüncesi, yaygın ve mantıksız gözükmeyen bir durum. Ancak bu sadece bir varsayımdır. Varsayım olmayan bir durum var mı peki?

Dünya üzerindeki bazı mikroskobik boyuttaki canlılar ve mikroorganizmalar, uzayda (bazıları yaşamsal fonksiyonlarını kısıtlayarak) varlıklarını sürdürebilir.
Tardigradlar (su ayıları) örnek verilebilir.

Peki sizce bu canlılar dünya üzerinde yaşadıkları halde uzaya gönderildiklerinde ve uzayda uygun koşulları sağlamaları halinde evrim geçirirlerse, bunlara uzaylı diyebilir miyiz? Mikroorganizmalar birleşip doku oluştursa? Bu dokular tek bir merkezi sistemde toplansa? Yani bir insan veya herhangi bir hayvan gibi bir forma ulaştığında o zaman uzaylı mı olacaklar? (bence dünyalı olurlar :D)
İnsan eli değmese belki olmayacaktı ama bu sayede uzayda hayatta kalabilen bir canlı oluştu diyelim. Bu şekilde uzaylıların kesin bir kanıtı olabilir mi?

Tabii ki bunlarda varsayıma girmektedir. Kısaca varsayımlar dışında şu anda elimizde bir şeyler yok.
 
Evet var. Sen bir uzaylısın. Uzay'da yer alan Samanyolu Galaksisi'nin Güneş sistemindeki Dünya gezegeninde 4 milyar yıl boyunca evrimleşmiş bir varlıksın. Hepimiz birer uzaylıyız. Mars'a keşif aracı gönderdiğimizde ortada bir varlık olsaydı, gönderdiğimiz Rover'ı (Curiosity) uçan daire olarak algılayacaktı. Ve uçan daire kaza yaptı diyecekti. Al sana Mars'lıların Rosewell'i. Anladın mı ?

Bu konuda Cosmos dizisini izleyebilirsin.

Ayrıca uzaylıları her zaman akıllı varlıklar oalrak algılama. Pluton'un uydusu Titan'da denizler var ve bu denizlerde yaşayan canlılar olduğuna inanılmakta. NASA bu konuda 2048 yılında bir denizlatı göndermeyi planlıyor buraya. Hatta bilim insanlarına göre 10 yıl içinde ilk dünya dışı varlıkları tespit edeceğiz. Bir mikrop bile olsa bu ilk defa dünya dışında keşfedilmiş bir yaşam biçimi olacak.

İşte o zaman egosu evrenden büyük olan insanoğlu, bu evrenni kendisi için yaratılmadığını fark edecek.

Not: Teknik konularda hiçbir konuya cevap vermeyip bilim/evrim/din konusu görünce hemen atlamak isteyenleri peşinen uyarayım, burası "Bilim" bölümü. Bilim dışında bir şey söyleyecekseniz hiç söylememeniz yararınıza olur.

//Maalesef gelişmekte olan ülkelerde bu tür açıklamaları yapmak zorunda kalmak gibi bir durum var. Zira elindeki teknolojiyi kullanıp araştırmaktan aciz insanların NFC antenleri dinleme cihazı diye söktüğü bir yerdeyiz :)
Hocam doğru konuşmuşsunuz da Titan Satürn'ün uydusu değil mi?
 

Geri
Yukarı