Uzaylıların var olduğuna gerçekten inanıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her açıdan bakınca yalnız olmadığımız aşikar. Evren sonsuz ve muhteşem bir varlık. Belki bizden zekiler, belki de bizden ilkeller. Ama var olduğunu kesin olarak söyleyebilirim bu kadar net:D
 
Başka bir yerde başka bir yaşam formunun olduğuna-olacağına veya bir zamanlar oluşup yok olduğuna kesinlikle inanıyorum ancak zeki olup olmadıkları konusunda bir şey diyemem çünkü zeka aslında bir canlının en büyük belasıdır. Gerekmediği sürece bir canlı zekileşmez, bu durum daha fazla nöron bağlantısı, daha kompleks ve daha iyi soğutulması gereken bir beyin ve daha çabuk hasar alabilecek bir beyin yapısı demektir. Hepsi hayatta kalmaya ters durumlar, gerektiği kadar evrimleşirsin ve hayatta kalırsan evrim tamam der ve gelişim o anlığına durur.(Diğer canlıların zeki olmamalarının sebebi de budur, ihtiyaçları yoktur çünkü.) Fakat insanlarda her ne olduysa zekanın artıları zeki olmanın eksilerinden bin kat daha daha ağır basmış olmalı. Bu dediğim zekaya ihtiyaç durumu eğer başka bir yaşam formunda görüldüyse ki çok zor, Ya bize yakın bir zekaya sahipler ya da oldukça üstünler. Şu anlık gelip giden yok bakalım göreceğiz ileride :D
 
Ben inaniyorum fakat ne tür bir yasam formunda olduklarina dair en ufak bir fikrim yok. Bu kadar büyük olan bir evrende yalniz oldugumuzu düsünmek cok sacma.
 
Gezegen arayışlarına girdiğimizde, insanoğlu için uygun şartlara sahip sürüyle gezegen var. Uzaylı dediğimiz yaşam formları, illa bizimle aynı şartlara ihtiyaç duymak zorunda değil. Dünyadan farklı gezegenlerdeki yaşam şartlarına ayak uydurabilmiş canlılar olabilir. Venüs gibi sıcak ve insanlar için zehirli gazlarla dolu bir gezegende, ya da neptün, uranüs gibi buz devi gezegenlerde de yaşam bir şekilde filizlenebilir diye düşünüyorum.

Evrene baktığımızda sayılarla anlatması zor olacak kadar galaksi var. O galaksilerin içinde de bir o kadar akıllı yaşam formu var olabilir. Bunu öğrenmek için ise çalışıp çabalamak gerek. Yıldızlarararası yolculuklar yapmak için farklı bir sistem bulmalıyız. İtki sistemleriyle ışık yılıyla ifade edilen mesafelere gitmek zahmetli ve çok zaman alacak işler.
 
Bence biz "uzaylı muzaylı" bulamadan kendi sonumuzu getiricez.
Küresel ısınma, nükleer bomba vb.
 
Bu kadar büyük bir evrende ben var olduğuna inanıyorum. İnsan türünde düşünen varlıkta olabilir, hayvanlarla dolu el değmemiş gezegen de olabilir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı