Vakit değerlendirmek için bilgisayarcıda çalışmak

Berhan Kanbur

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Selamlar. Rize’de yaşıyorum. [BGCOLOR=transparent]Ameliyat olduğum için bu yıl okul okumuyorum. [/BGCOLOR][BGCOLOR=transparent]Lise 2.sınıfım. [/BGCOLOR]

[BGCOLOR=transparent]Bilgisayarcıda vaktimi değerlendirmek için çalışmak istiyorum. [/BGCOLOR][BGCOLOR=transparent]Donanım bilgim iyi. [/BGCOLOR][BGCOLOR=transparent]Zaten bilgisayarcılarda yapılan genel şeyler; PC temizliği, ‘’format’’ (bilgisayarcıların altın çözümü), parça söküp takmak. [/BGCOLOR]

Hiç kasa toplamadım fakat; temizledim.
Technopat’ın nerdeyse bütün sistem toplama videolarını izledim. Kasa toplayabileceğimi düşünüyorum.

Beni yaşım dolayısıyla işe alırlar mı? Ve aylık ne kadar ücret alırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek yüksek bir ücret bekleme ben bile kaç yıldır bu işte çalışıyorum asgari ücret almaktayım :). Mesela çalışmaya başlasan sana "ayak işleri" diye tabir ettiğimiz işleri yaptırırlar. Temizlik olur bankaya git gel vs. Tabii bu işin avantajıda var şöyle ki bir ürün alacağında eğer ürün ucuz bir şey ise ya ücretsiz alıyorsun yada geliş fiyatından alıyorsun. Benim 3600 TL lik bilgisayar dışarıda 4200 civarı(iş yeri kârı hariç) falan sen düşün artık :).

Burada önemli olan alacağın ücretten ziyade 1 yılını boşa geçirmemek, çalışmak hem sana sorumluluk ve çalışma hayatını bir nebze olsun gösterip alaştırır hem de meraklı olduğun alanda kendini geliştirmene yardımcı olabilir, herşeyinle öğrenime her alanda açık ol. Alacağın ücrette cabası kolay gelsin bakalım. :)

Çoğu bakkalın ( bilgisayarcının ) ne durumda olduğunu biliyoruz. Vergi kaçırırlar, asgari ücret vermezler, hakaret eder, azarlar ve sigortanı yatırmazlar.

Öncelikle oraya gidince sürekli bilgisayar ile uğraşmayacaksın, bunu bil. Kir toz, dükkanı açma, temizlik, getir götür vesaire sürekli bunlarla uğraşacaksın. Sürekli ayak işlerini yapacaksın ve çok yüksek ihtimalle hak ettiğini almayacaksın.

Sorumluluklarını yerine getireceksen, erkenden kalkabileceksen yap derim. Onun harici kendi başına zaten tamir gibi şeyler hariç çoğunu öğrenebilirsin.

Patronun ne kadar vereceği belli olmaz. Çalışmaya başlayınca ilk zamanlar az verir ve daha sonra boş durmuyor, iş yapıyorsan aylık 1000 TL veya haftalık 200 TL verebilir, bilinmez.

Yaşın problem olmaz, alınırsın.

Ama ben senin yerinde olsam ders çalışırdım.

Tabi amacın para kazanmak ise kafe gibi bir yer daha iyidir.

Seni kesinlikle geliştirmez. Ben geçen yaz bilgisayarcıda çalışmak gibi bir hata yaptım. Dükkanın sahibinden çok donanım bilgim vardı. Kesinlikle tavsiye etmem. Git bir kafede garsonluk yap bana kalırsa.

Verdiğiniz değerli cevaplar için hepinize teşekkürler. Yani benim için bilgisayar sökmek - takmak vs. zevkli. Bir şey katması için çalışmayacağım zaten. Aylık 1000tl verirlerse zaten benim için yeterli.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı