Valorant İncelemem

CS zaten taktiksel bir oyun. Valorant'ta göre taktik tarafı zayıf diyorum. Valorant'ta her karakterin kendine özel bir yeteneği var, bu yetenekler ile her dakika taktik yapabiliyorsun. Ve sen gelip de CS taktiksel anlamda Valorant'tan daha iyi diyorsun. R6 olayı zaten taktiksel olması. Ben de bu yüzden örnek verdim.
Valorant denen oyunda veya riot'un hiçbir oyununda insanlar yetenek yarıştırmıyor. CS'de silahlar aynı, yetenek olayı yok. Flaş bombasını atma şekliniz veya silahı diğer rakipten daha iyi kullanmanız durumunda karşıdaki insanı öldürüyorsunuz. Valorant'ta diyelim x karakteri oynuyorsunuz karşınıza sizle aynı değil de farklı bir karakter geldiğinde oynadığınız oyun taktik veya yetenek oyunu olmuyor kimin herosu öne çıkıyorsa o kazanıyor vs'yi. Bu LoL'de de aynı. Mekanikleriniz iyi ise bu kuralı bazı yerlerde ezebiliyorsunuz fakat bunun önüne geçilmiyor. Arkadaşa cs fanısın diyip aynı haltı kendisi yapıyor. Silver'dan üst ranka çıkamayıp oyunu awp kullanmak sanan arkadaşlar var. Bir de fps oyununda can basma saçmalığı nedir. Valorant'taki karakter taktiği, CS'de silah taktiği. Kimisi shotgun alıp short rushlar kimisi mid izler. Gidip M4 ile short izlerseniz mesela çok bir şey yapamazsınız. Valorant'ta dengesiz karakter seçimi yapınca yapamayacağınız gibi. Start-up tarzında fps oyunları oynadım valorant'taki silah sıkma efekti veya o sıkış anındaki rezilliği bu küçük oyunlarda bile görmedim.

Valorant denen oyunda veya Riot'un hiçbir oyununda insanlar yetenek yarıştırmıyor. CS'de silahlar aynı, yetenek olayı yok. Flash bombasını atma şekliniz veya silahı diğer rakipten daha iyi kullanmanız durumunda karşıdaki insanı öldürüyorsunuz. Valorant'ta diyelim X karakteri oynuyorsunuz karşınıza sizle aynı değil de farklı bir karakter geldiğinde oynadığınız oyun taktik veya yetenek oyunu olmuyor kimin Hero'su öne çıkıyorsa o kazanıyor Vs'yi. Bu LoL'de de aynı. Mekanikleriniz iyi ise bu kuralı bazı yerlerde ezebiliyorsunuz fakat bunun önüne geçilmiyor. Arkadaşa CS fanısın deyip aynı haltı kendisi yapıyor. Silver'dan üst ranka çıkamayıp oyunu AWP kullanmak sanan arkadaşlar var. Bir de FPS oyununda can basma saçmalığı nedir?

Sen FPS oyunlarını CS:GO'dan ibaret falan sanıyorsun sanırım. Oyunun olayı bu zaten. Her FPS oyunu gerçekçi olacak diye bir şey yok. Burada objektif yanıt yazıp Valorant fanı oluyorum işe bak sen :D harbi harbi CS Valorant'tan daha taktiksel diyenler var konuda. Şaka gibi, sen taktiği önüne çıkan adamı vurmak falan sanıyorsun büyük ihtimal. Her karakterin kendine göre bi' taktiği ve becerisi var. Her karakterin bir başka karaktere göre üstün bir yanı var oyunda. Ayrıca anlamadığım nokta önüne adam çıkınca nasıl karakterin sayesinde vurabiliyorsun? Genelde o durumlarda aim konuşur.
Valorant'taki karakter taktiği, CS'de silah taktiği. Kimisi shotgun alıp short rushlar kimisi mid izler. Gidip M4 ile short izlerseniz mesela çok bir şey yapamazsınız. Valorant'ta dengesiz karakter seçimi yapınca yapamayacağınız gibi. Start-up tarzında FPS oyunları oynadım Valorant'taki silah sıkma efekti veya o sıkış anındaki rezilliği bu küçük oyunlarda bile görmedim.

Valoranttın oynanışına laf atacaksak bende CS hilelerine atarım. Burada hangi oyun taktiksel diye konuşuyoruz, hangisi daha kaliteli diye değil. Çoğu CS oyuncusu (ben eskiden öyleydim) ana oyun hile kaynıyor diye gidip faceit oynuyor. Gel gör ki saydığın taktikler Valorant'taki taktiklerin yanında hiçbir şey. Kardeşim siz anlamak istemiyorsunuz galiba. Burada hangisi daha taktiksel kapıştırması yapsak Valorant her türlü daha önde çıkar. Siz ciddi ciddi CS Valorant'tan daha taktiksel sanıyorsunuz. Bir örnek vermem gerekirse Valorant'ta bind haritasında bi' aralar Brimstone ile Sage taktiği yapıyorduk. Savunan taraf TP attığı zaman Sage ile TP'un çıkış tarafına duvar çekiyorduk düşmanlar içerde hapis kalıyordu. Brimstone TP'un içine ulti basıp içerde hapis kalanları öldürüyordu. Oyunda böyle tonla taktik var. Bu sadece bir örnek. Yanıtı düzenlediğini de yeni gördüm.

Son düzenleme:
Sen FPS oyunlarını CS:GO'dan ibaret falan sanıyorsun sanırım. Oyunun olayı bu zaten. Her FPS oyunu gerçekçi olacak diye bir şey yok. Burada objektif yanıt yazıp Valorant fanı oluyorum işe bak sen :D harbi harbi CS Valorant'tan daha taktiksel diyenler var konuda. Şaka gibi, sen taktiği önüne çıkan adamı vurmak falan sanıyorsun büyük ihtimal. Her karakterin kendine göre bi' taktiği ve becerisi var. Her karakterin bir başka karaktere göre üstün bir yanı var oyunda. Ayrıca anlamadığım nokta önüne adam çıkınca nasıl karakterin sayesinde vurabiliyorsun? Genelde o durumlarda aim konuşur.

Valoranttın oynanışına laf atacaksak bende CS hilelerine atarım. Burada hangi oyun taktiksel diye konuşuyoruz, hangisi daha kaliteli diye değil. Çoğu CS oyuncusu (ben eskiden öyleydim) ana oyun hile kaynıyor diye gidip faceit oynuyor. Gel gör ki saydığın taktikler Valorant'taki taktiklerin yanında hiçbir şey. Kardeşim siz anlamak istemiyorsunuz galiba. Burada hangisi daha taktiksel kapıştırması yapsak Valorant her türlü daha önde çıkar. Siz ciddi ciddi CS Valorant'tan daha taktiksel sanıyorsunuz. Bir örnek vermem gerekirse Valorant'ta bind haritasında bi' aralar Brimstone ile Sage taktiği yapıyorduk. Savunan taraf TP attığı zaman Sage ile TP'un çıkış tarafına duvar çekiyorduk düşmanlar içerde hapis kalıyordu. Brimstone TP'un içine ulti basıp içerde hapis kalanları öldürüyordu. Oyunda böyle tonla taktik var. Bu sadece bir örnek. Yanıtı düzenlediğini de yeni gördüm.
FPS oyunlarını CS'den ibaret sanmıyorum fakat öyle dersem yanılmış olmam FPS oyunlarının atası CS'dir Half Life'dir. 2012'den beri FPS oyunlarının neredeyse hepsini denedim. S2 Son Silah'ta kazandığım AWP aimi RIP'te, Cod'ta, PUBG'de, günümüzde CS'de hala varlığını sürdürüyorsa ama valorant açtığımda oyunun saçma sapan altyapısı yüzünden bir şey yapamıyorsam bu oyunlara çok uzak olduğunu söyleyebilirim. Sen duvar çekiyorsun, biz spaceboost yapıyoruz. Yapıyorduk daha doğrusu ben artık oynamıyorum. Sebebi de hileler değil. CS'de türk oyuncuların çoğu ölünce karşıdakine hile diyor. 2017'de bende kullanmıştım hile tak diye banladı adamlar. Eğer valorant'taki skill sistemi olmasa, taktik konusunda CS'ye 1 adım bile yaklaşamaz. Ve oyunun oynanmasının sebebi kesinlikle yayıncılar ve riot'un yaptığı yatırımlar. Silahlara skin sistemi falan hangi oyundan alınmış, zamanında bunlar var mıymış bunlara ilk imza atan oyun kim bunları bi araştırın yarıştırmadan önce. CS dediğiniz oyun yukarıda belirttiğim gibi günümüzdeki oyunların atası sayılır. Bak mesela sen hapis kalıyordu diyorsun biz de dust2 B giriş kapısının giriş kısmına smoke atar orta kısma molotof atar son olarak da yine smoke atıp 20 saniyede raund bitirirdik. Bir de kurmalı, sabotajlı bir şeyler yapmışlar yine cs'den çalıntı. Günümüzde faceit hile olduğu için oynanmıyor. Faceit'te yetenekli oyuncular, global oyuncular hilecileri çok kolaylıkla yenebilir. Yenmese bile wallhack çok kolay fark edilebilen bir hack cs'nin bazı maplerinde.
İşte olay o, her karakterin başka karaktere üstünlüğü var. Sonu yok ki böyle olursa, aynı rütbedeki insanlar yetenekleriyle yarışması lazım. Futbolda sen ne kadar hızlı olursan ol, topu yönetmeyi bilmezsen çalım atamazsın. Kim topu iyi yönetirse, o gol atar. Peki şöyle yapsak nasıl olurdu futbol takımında 2 kişi pastan sorumlu sadece onlar pas atabilir, 2 kişi şuttan sorumlu, 1 kişi ortadan sorumlu. Sadece bu kişiler eğer pozisyon gelirse kullanacaklar haklarını. Aradaki fark bu işte. Eğer gerçekten yeteneklerinle, taktiklerinle oyun oynamak istiyorsan günümüzde CS'den öte bir oyun yok. Ve bu çizgisini hiç bozmadı.

Eğer gerçekten yeteneklerinle, taktiklerinle oyun oynamak istiyorsan günümüzde CS'den öte bir oyun yok.

Buna kesinlikle katılmıyorum. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege var. kendi görüşüm.

FPS oyunlarını CS'den ibaret sanmıyorum fakat öyle dersem yanılmış olmam FPS oyunlarının atası CS'dir Half-Life'dir.

CS konusunda katılıyorum. Fakat CS:GO olarak değil. Eski oyunlar olarak katılıyorum. CS 1.6 falan.

Eğer Valorant'taki skill sistemi olmasa, taktik konusunda CS'ye 1 adım bile yaklaşamaz.

Öyle zaten, oyunun olayı karakter özellikleri ve bunlarla yapabildiğimiz taktikler.

Bak mesela sen hapis kalıyordu diyorsun biz de Dust 2 b giriş kapısının giriş kısmına smoke atar orta kısma molotof atar son olarak da yine smoke atıp 20 saniyede raund bitirirdik.

İki oyununda kendine özgü taktikleri var. Fakat ben taktik konusunda valoranttın daha üstün olduğu düşüncesindeyim.

Günümüzde faceit hile olduğu için oynanmıyor.

Ben ve arkadaşlarım sırf ana oyunda hile var diye oynuyorduk. Bizim gibi sırf ana oyun hile kaynıyor diye faceit girişen çok insan vardır.

İşte olay O, her karakterin başka karaktere üstünlüğü var. Sonu yok ki böyle olursa, aynı rütbedeki insanlar yetenekleriyle yarışması lazım.

İşte bu her zaman yeni taktikler demek aslında. Her karakterin bir başka karaktere göre üstün bir yönü olması güzel bir şey. Adamlar bunu az çok dengellemiş. Zaten sen şifacı bir karaktersen düellocu karşısına çıkamazsın. Basende kalıp takımına can vereceksin. Takımındaki düellocuların görevi ise o düellocuları içeriye sokmamak. Aynı rütbedeki insanlar yetenek yerine taktikler ile kapışıyor. Günümüzde yeteneklerimizi kapıştırdığımız tonla oyun var. Yetenek kapıştırmak istiyorsanız tercihiniz hiçbir zaman Valorant olmamalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı