Valorant'a başlanır mı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
CS:GO Zula tarzı oyunları çok oynadım. Valorant başlamayı düşünüyorum. Videolarından izlediğim kadarıyla değişik karakterler falan var. İstediğimiz karakteri seçebiliyor muyuz? (P2W mi?). Karakterlerin ne farkı, özelliği var? Başlasam sarar mı ve mantık ne normal death match mı?

Öncelikle, P2W değil. Parayla sadece skin alabiliyorsunuz ve skini geliştirebiliyorsunuz.

Birçok oyun modu var, aynı CS:GO gibi, Rekabetçi; Spike'a hücum, Ölüm maçı vs.

Karakterlerin kendilerine has yetenekleri var, yazıyla anlatılamayacak kadar geniş, oynaya oynaya öğrenirsiniz.

Eğer size söven 10 yaşındaki çocuklara takmayacaksanız sarar.

Koşarak kafana dank ettiren (kayarak gelen yeni kahraman gelmiş) veya kayarak kafana mermiyi yediğinde ekranın üstünde kocaman bir yazı yazan oyun fps oyunu.

"VALORANT'A HOŞGELDİNİZ"

Oynanır.

Valorant'ı hiç oynamadım fakat oynayan çoğu arkadaşım oyunun kitlesinin rezalet olduğundan bahsediyor.

Sürekli ince sesli konuşarak skin isteyen kızlar. (Oynayışları sizi oyundan soğutabilir)

10-11 Yaşında önüne gelene söven hakaret eden saygısız tipler.

Ama ben olsam mutlaka denerdim güzel görünüyor.

Valorant bir bataklıktır. Başlamanı önermem. Riot karşına 2-3 el iyi oynadın diye smurf atar belli bir ranka kadar (o rank da genelde gold-plat) çıkarsın. Sonrasında pre aramaya başlarsın ya da Aimlab gibi programlarla günde 2-3 saat aim çalışırsın. Saçma sapan bir rank sistemi var kısaca. CS:GO'da falan da vardır bu ama 2 el kazandın diye karşına direk smurf atmaz. O yüzden başlamanı önermem. Şimdi diyecekler bana sen o kadar saat oynuyorsun sen kolsuzsan biz n'apalım falan fistan. Siz demeden hemen bir olayı anlatayım. CS:GO'da hilelerin de olduğu bir dönemde prime olmayan hesaptan 10 el yoldaş attım (4'ünü arkadaşla pre girdik) Supreme'in iki altına attı. Sonrasında kasmadım ama buradan da anlayacağınız üzere 2 el alınca karşıma immo smurfü vermiyor. E onlar immoysa sen de git Aimlab kas onları vur falan diyebilirsiniz. Ben de size bi oyuna o kadar vakit gömecek bir hayatım yok derim. Yalan mı yani? 2-3 saat (aralarla) Aimlab kas sonra 4-5 el ölüm gir falan... CS'de buna ihtiyacın yok. Karşıma smurf atsa bile çok nadir oluyor ve oyunu kazanmak o kadar zor değil. Günde 2-3 saat Aimlab kasmadan da yüksek ranklara çıkıp keyif alabiliyorum.

Valorant bir bataklıktır. Başlamanı önermem. Riot karşına 2-3 el iyi oynadın diye smurf atar belli bir ranka kadar (o rank da genelde gold-plat) çıkarsın. Sonrasında pre aramaya başlarsın ya da Aimlab gibi programlarla günde 2-3 saat aim çalışırsın. Saçma sapan bir rank sistemi var kısaca. CS:GO'da falan da vardır bu ama 2 el kazandın diye karşına direk smurf atmaz. O yüzden başlamanı önermem. Şimdi diyecekler bana sen o kadar saat oynuyorsun sen kolsuzsan biz n'apalım falan fistan. Siz demeden hemen bir olayı anlatayım. CS:GO'da hilelerin de olduğu bir dönemde prime olmayan hesaptan 10 el yoldaş attım (4'ünü arkadaşla pre girdik) Supreme'in iki altına attı. Sonrasında kasmadım ama buradan da anlayacağınız üzere 2 el alınca karşıma immo smurfü vermiyor. E onlar immoysa sen de git Aimlab kas onları vur falan diyebilirsiniz. Ben de size bi oyuna o kadar vakit gömecek bir hayatım yok derim. Yalan mı yani? 2-3 saat (aralarla) Aimlab kas sonra 4-5 el ölüm gir falan... CS'de buna ihtiyacın yok. Karşıma smurf atsa bile çok nadir oluyor ve oyunu kazanmak o kadar zor değil. Günde 2-3 saat Aimlab kasmadan da yüksek ranklara çıkıp keyif alabiliyorum.
"Ortalama bir oyuncu olayım, ancak yüksek liglerde oynayayım" diyorsunuz yani. Kardeşim, ortalama bir oyuncunun yüksek liglere çıkabiliyor olması, lig sisteminin iyi değil kötü olduğu anlamına gelir. Doğru düzgün aim antrenmanı yapmayan, günde en fazla 2 saat oynayan adamla, her dün deli gibi aim çalışan, deyim yerindeyse hayatını o oyuna gömmüş adam nasıl aynı ligde oluyor? Gerçekten bu örneği verip, üstüne bir de "CS'nin lig sistemi daha iyi" mi dedin?
CS:GO Zula tarzı oyunları çok oynadım. Valorant başlamayı düşünüyorum. Videolarından izlediğim kadarıyla değişik karakterler falan var. İstediğimiz karakteri seçebiliyor muyuz? (P2W mi?). Karakterlerin ne farkı, özelliği var? Başlasam sarar mı ve mantık ne normal death match mı?
Oyun sana ilk başladığında birkaç karakter veriyor, diğer karakterleri onların kontratlarını tamamlayarak açıyorsun (Basitçe belli bir miktar exp kazanman gerekiyor). P2W değil, aldığın skinler sana hiçbir avantaj sağlamıyor, hangi skini alırsan al silahların spreyi, hasarı vs hep aynı. Karakterlerin yetenekleri haricinde hiçbir farkları yok, birinin diğerinden daha fazla canı, hasarı falan yok. Her karakterin kendine has skilleri var ve bu skilleri akıllıca kullanmayı da öğrenmek gerekiyor. Valorant FPS oyunu ama sadece aimle o kadar da yükselemezsin. Oyun sarar tavsiye ederim ama öğle saatlerinde gitme bence, öğle olduğunda oyuna çoluk çocuk doluyor. Akşam 9'dan sonrası en aklı başında kitle oyunda oluyor.

Bence başlamayın sinir krizi geçirebilirsiniz.

"Ortalama bir oyuncu olayım, ancak yüksek liglerde oynayayım" diyorsunuz yani. Kardeşim, ortalama bir oyuncunun yüksek liglere çıkabiliyor olması, lig sisteminin iyi değil kötü olduğu anlamına gelir. Doğru düzgün aim antrenmanı yapmayan, günde en fazla 2 saat oynayan adamla, her dün deli gibi aim çalışan, deyim yerindeyse hayatını o oyuna gömmüş adam nasıl aynı ligde oluyor? Gerçekten bu örneği verip, üstüne bir de "CS'nin lig sistemi daha iyi" mi dedin?
Ben ortalama bir oyuncu olup yüksek ranklara çıkmak istemiyorum. Mesela Elmasa kadar oynama süremize bağlı olarak çıkabilelim ama Elmastan sonra Immo 5 kademeden oluşsun: Immo 5 ilk 250k, immo 4 ilk 100k, immo 3 ilk 50k, immo 2 ilk 20k, immo 1 ilk 5k, Radyant da KP sınırına göre olsun gibi bir sistem lazım. E-sporcu olmak isteyenler Immo'da takılsın, bizim gibi ortalamalar ise en azından Plat-Elmasa kadar çıkabilsin. Şu an e-spor turnuvalarında Elmas olup da oynayanlar bile var yani. Elmas olmak öyle kolay bir şey değil, ders çalışır gibi Valorant oynaman gerekiyor.

CS'den geçiş yapıyorsanız oyuna oyunun oynanma stili biraz değişik gelebilir hele sprey oyuncusuysanız işiniz zor ama güzel oyundur TR'den sıkılıp Avrupa'da Çin'de Japonya'da oynayabiliyorsunuz kültürel etkileşim😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı