Valorant'ta çok kasılıyorum

IChaosXT

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Valorant'ta aimim o kadar iyi değil birçok kez aim antrenmanları yaptım ancak disiplini sağlayamadığım için hep 3-4 gün yapıp bıraktım ancak artık disiplini bu sefer sağlayacağım dedim ve sağladım. Aim antrenmanını yapalı 3 hafta oldu şu anda 22. gündeyim ancak halen ranked maçlarda aynı performansı gösteriyorum, evet aim antrenmanları hemen işe yaramaz kişiden kişiye göre değişse de uzun vadede en çok fark edilir. Şu anda en büyük çektiğim problem fareyi çok kasmak denilebilir çünkü hassasiyet fark etmeksizin çok yavaş gelmeye başladı sensim, eskiden 0.2 (800 DPI) 0.16 (800 DPI) gibi sensler kullandım o senslerde bile böyle bir his deneyimlemedim hassasiyet çok ağır geliyor ve en ufak hareketimde kolum ağrıyor. Şu anki sense göre ağırlık yaşamamam lazımdı (0.2 sens 1600 DPI) daha sonra ise "gerilim kontrolü" ile alakalı videolar ve konulara denk geldim ve denedim kolumu kaslarımı daha az germeye çalıştım lakin pek başaramadım bu durumun artık mentale bağlı olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Gerilim kontrolü ile alakalı video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer İngilizce anlamam diyorsanız Türkçesi var videodaki kişi orjianal içerikle hemen hemen her şeyi aynı yapmış ya da Türkçeye uyarlamış ne derseniz artık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekipmanlarım:
Mouse: Razer DeathAdder v3.
Klavye: Kemove k61.
Kulaklık: HyperX Cloud 3 Wireless.
Mouse pad: Klasse Longteng.

Sens 0.2 1600 DPI.
Mouse 2000 Hz.
100 FPS 60 Hz (R7 240/intel Xeon X3470.
Mevcut rankım Silver 1
Peak rankım Silver 3

Aim antrenmanım.
Aim Lab.
-Librainz playlist 7 tane içeriği var.
-Improved demon1 routine 11 tane içeriği var.

Poligon.
1- 2, 5 DK kafa takip.
2- 2, 5 DK onetap.
3- 2, 5 DK flick.
4- 5 DK double flick.
5- 100 + strafe.
6- 10X zor bot.

Deathmatch.
3 tane.

Toplam süresi 40-50 DK DM olmadan DM varsa 1 saat üzeri oluyor.

Aim antremanından ziyade düşük hassasiyete alışamamanın sebebinin koldan oynamaya uygun masa ve sandalyeye sahip olmaman olduğunu düşünüyorum. Sandalyen masana oranla çok yüksek veya alçaksa koluna çok yük biniyor ve uzun sürede ağrı yapıyor olabilir. Bu ayarı oturttuktan sonra kolunu masada daha rahat hareket ettirebileceğini fark edeceksin. Bu da aim'ini geliştirmene + sağlayacaktır.

Online shooter oyunlarında %50 şans %50 oyun bilgisi iken, kahramanlara dayalı skill kullanımlı bir shooter oyunda bu %50 şans oranı %25'e oyun bilgisi ise %75'e çıkıyor.
Sıradan bir rekabet ligi için aim çalışmanın mantığı yok bana göre.
Nerede ne zaman duracağını bilirsen ve şansın iyiyse ayağınla tuttuğun fareyle bile adam vurursun.
DM'de sadece classic ile ilk 3'e rahat giriyorum immo eloda.

Aim videosu izlemek yerine lig maçlarını izleyerek profesyonellerin hangi açılarda nereye baktıklarını. 2V1 - 1V1 pozisyonlarda nasıl kararlar verdiklerini izle.
Bir inşaatta kalıp ustası usta olabilmek için çivi çakma antrenmanı yapmıyor.
Sıva ustası usta olmadan önce evde kendi kendine duvar sıvamıyor.
Suriye'de çölde görevdeki askerler polislerin yaptığı gibi poligona gidip eğitim yapmıyor.

Oyunlardaki Aim'de aynı bu mantıkta. Gelişmesi için antrenman değil deneyim gerekli.
Aim nasıl tutulur öğrendiysen gerisi oyun içinde. Aim çalışmayı bırak oyun oyna.
Aim çalışmayı bırak liglerdeki pozisyonları ve kararları incele, uygula.

3 gün oyuna girmediğinde bile ısınmadan attığın ilk oyunda 30 vurursan anlayacaksın playtime ile antrenmanın farklı şeyler olduğunu.
Aimlabs 1.000 saat ile oyun içi 1.000 saat arasındaki bu ciddi farklı anlarsın umarım.
Listemde ekli olan arkadaşlarımın aimlabs çalıştığını görmedim, hepsi aktif oyun oynuyor. Aimlabs çalışmıyor.

Aim antremanından ziyade düşük hassasiyete alışamamanın sebebinin koldan oynamaya uygun masa ve sandalyeye sahip olmaman olduğunu düşünüyorum. Sandalyen masana oranla çok yüksek veya alçaksa koluna çok yük biniyor ve uzun sürede ağrı yapıyor olabilir. Bu ayarı oturttuktan sonra kolunu masada daha rahat hareket ettirebileceğini fark edeceksin. Bu da aim'ini geliştirmene + sağlayacaktır.
peki bunu anlamanın yolu mouseyi çevirdiğimde rahat hissettiğimde mi anlayacağım

Miyagi aim rutini var onu yap
Ayrıca rankın çok düşük şuanlık öyle editler izleyip ben neden böyleyim falan deme boşver

Online shooter oyunlarında %50 şans %50 oyun bilgisi iken, kahramanlara dayalı skill kullanımlı bir shooter oyunda bu %50 şans oranı %25'e oyun bilgisi ise %75'e çıkıyor.
Sıradan bir rekabet ligi için aim çalışmanın mantığı yok bana göre.
Nerede ne zaman duracağını bilirsen ve şansın iyiyse ayağınla tuttuğun fareyle bile adam vurursun.
DM'de sadece classic ile ilk 3'e rahat giriyorum immo eloda.

Aim videosu izlemek yerine lig maçlarını izleyerek profesyonellerin hangi açılarda nereye baktıklarını. 2V1 - 1V1 pozisyonlarda nasıl kararlar verdiklerini izle.
Bir inşaatta kalıp ustası usta olabilmek için çivi çakma antrenmanı yapmıyor.
Sıva ustası usta olmadan önce evde kendi kendine duvar sıvamıyor.
Suriye'de çölde görevdeki askerler polislerin yaptığı gibi poligona gidip eğitim yapmıyor.

Oyunlardaki Aim'de aynı bu mantıkta. Gelişmesi için antrenman değil deneyim gerekli.
Aim nasıl tutulur öğrendiysen gerisi oyun içinde. Aim çalışmayı bırak oyun oyna.
Aim çalışmayı bırak liglerdeki pozisyonları ve kararları incele, uygula.

3 gün oyuna girmediğinde bile ısınmadan attığın ilk oyunda 30 vurursan anlayacaksın playtime ile antrenmanın farklı şeyler olduğunu.
Aimlabs 1.000 saat ile oyun içi 1.000 saat arasındaki bu ciddi farklı anlarsın umarım.
Listemde ekli olan arkadaşlarımın aimlabs çalıştığını görmedim, hepsi aktif oyun oynuyor. Aimlabs çalışmıyor.
yani diyorsun ki ranked maçlara daha çok zaman ayır

Miyagi aim rutini var onu yap
Ayrıca rankın çok düşük şuanlık öyle editler izleyip ben neden böyleyim falan deme boşver
yaptığım aim rutininin miyagiden daha iyi olduğunu düşünüyorum 1 yıldan fazladır bu oyunu oynuyorum yani mekaniklere fazlasıyla aşinayım ancak bu 1 yılda çok fazla ranked maç atmadım atsaydım yukarıdaki arkadaşın dediği gibi daha çok gelişirdim

yaptığım aim rutininin miyagiden daha iyi olduğunu düşünüyorum 1 yıldan fazladır bu oyunu oynuyorum yani mekaniklere fazlasıyla aşinayım ancak bu 1 yılda çok fazla ranked maç atmadım atsaydım yukarıdaki arkadaşın dediği gibi daha çok gelişirdim
Silversin zor botlarda oynamana gerek yok mediumda oyna. Zor değil verimli aim rutinin olsun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı