Eğer aksini belirten bir sözleşme imzalamadıysanız, cihazınızı bir yetkiliye teslim ettiğiniz anda 20 iş gününüz sayılmaya başlanır. Firmanın onu kaç günde gönderdiği, kuryesi vs sizi ilgilendirmez.
Eğer imzaladıysanız ve resmi olarak Vatan'ın dediği gibi sürecin başlamasını kabul ettiyseniz de 20 iş gününü ona göre sayarsınız.
Bu 20 iş günü onarıma, değişime göre değişemez. Kısacası "daha uzun sürebilir" demeleri sizin için bir problem değil, eğer para iadesi isterseniz (cumartesi hariç) 20 iş gününü sayıp paranızı isteyebilirsiniz. Vermeyip böyle kıvırmalara devam etmeleri halinde de "yalan beyan verip tüketiciyi nitelikli bir şekilde yanıltmaktan" dava açacağınızı söyleyebilirsiniz. Hatta açabilirsiniz de
Hatta, 20 iş günü geçtikten sonra para iadesi talebinde bulunduysanız, ürün size gelse bile reddedip hala para iadesinde ısrarcı olma hakkınız var. Çünkü "para iadesi istiyorum" diyip haklarınızı bildiğinize karşı tarafı ikna ettiğinizde "hemen gönderiyoruz abi, 2 güne elinizde abi" diyebiliyorlar
Gerçekten aklım karıştı, 15 dakika önce monitörü verdiğim şubeyi aradım. Oradaki arkadaş bana bize bıraktığınız günden itibaren 20 iş günü başlar dedi. Vatan Bilgisayarı dün aradığım zaman bana yetkili servise gidince başlar demişti